Karina Søgaard skal repræsentere Danmark, når der er ironman på Hawaii til oktober. Foto: Marie Varming

Karina Søgaard skal repræsentere Danmark, når der er ironman på Hawaii til oktober. Foto: Marie Varming

Jernkvinde fra Hellerup skal til VM: "Alle triatleter drømmer om Hawaii"

I Hellerup bor en kvinde, som har kvalificeret sig til verdensmesterskaberne i ironman. Karina Søgaard kan simpelthen ikke undvære sin benhårde træning i hverdagen

Af
Marie Varming

De tre mænd, som klarede sig bedst i hver aldersgruppe ved ironman på Lanzarote i år, kvalificerede sig til verdensmesterskaberne på Hawaii. Det samme gjaldt dog kun for den bedste kvinde i hver aldersgruppe. Heldigvis kom der et dansk flag på podiets øverste skammel, så når det bliver oktober i år, er det Karina Søgaard fra Hellerup, der tager til Hawaii og repræsenterer landet.

"Det er kun den bedste kvinde, der kvalificerer sig. Det er da særligt flot, når man har et fuldtidsjob, et fritidsjob og fem børn," siger den 55-årige Karina Søgaard stolt.

Til daglig underviser hun i matematik og idræt på Kildegård Privatskole, og i sin fritid underviser hun endda også i et fitnesscenter.

"Vi har altid bevæget os meget i familien. Da børnene var små, gik vi i svømmehallen og cyklede med dem, men da de blev store, fik jeg pludselig endnu mere energi."

Karina Søgaard på sin cykel.

Karina Søgaard på sin cykel.

Som 48-årig stillede Karina op til sit første ironman i København. Det betyder, at hun svømmede 3,8 kilometer, cyklede 180 kilometer og sluttede af med en maraton på godt 42 kilometer. Det er en pakke, som hun har gennemført seks gange siden, og det har nu givet hende adgang til verdensmesterskaberne på Hawaii.

"Alle triatleter drømmer om Hawaii," siger hun storsmilende over det eventyr, hun snart skal ud på.

Dyr hobby

Hun og hendes mand har kigget dybt i pengetanken for at få råd til turen om på den anden side af Jorden - for alene at skulle være sikker på at få sin racercykel med sig, koster mange penge med flyselskaberne. Dertil kommer meget udstyr, som heller ikke er billigt. Oven i det var det svært at finde et hotel, for alle vil jo bo lige, hvor det hele sker, når verdensmesterskaberne løber af stablen.

Alligevel er Karina Søgaard fortrøstningsfuld.

"Når jeg ankommer, har jeg lige et par dage til at vænne mig til klimaet. Der er jo nok 30-40 grader på Hawaii, og højdemeterne er noget større end i Danmark," siger hun.

Efter syv år som jern-kvinde kan Karina Søgaard slet ikke forestille sig noget andet.

"Jeg er blevet afhængig af træningen. Hver gang, jeg har gennemført et ironman, tænker jeg: Det var så sidste gang. Men jeg er blevet så grebet af det, og det er blevet en del af min hverdag, at jeg ikke kan lade være med at træne videre. Træning er ligesom narkotika, og jeg er helt høj efter hvert løb – samtidig med at jeg er totalt smadret."

Ironman 2018 afvikles den 13. oktober på Hawaii.

Publiceret 27 July 2018 10:17