Nu kan forældre hente hjælp til at lære de små om trafikken, og få teenageren til at cykle med hjelm. Foto: Rådet for Sikker Trafik

Nu kan forældre hente hjælp til at lære de små om trafikken, og få teenageren til at cykle med hjelm. Foto: Rådet for Sikker Trafik

Trafik: Er dit barn klar til skolevejen?

Nu er der hjælp til forældre, der skal lære deres børn om trafikken

I august vil tusindvis af børn i hele landet igen komme ud på skolevejene. Både de yngste og de ældre børn har brug for forældrenes hjælp til at lære, hvordan de går og cykler sikkert i trafikken. Nu er der hjælp på vej til forældrene.

Trafik kan opleves som både uforudsigelig og voldsom, når man er barn og ikke har samme udsyn og overblik som en voksen. Derfor vil det være en hjælp for børnene, hvis forældre eller bedsteforældre bruger nogle af feriens sidste dage på at træne skolevejen med de yngste børn, før skolen begynder.

"Trafiksikkerhed kan hverken læres på bagsædet af en bil eller ved at kigge i en bog. Den konkrete øvelse er enorm vigtig for børnene, og derfor anbefaler vi, at man bruger nogle dage før skolestart til at gå eller cykle skolevejen med sit barn, for så har man bedre tid til at tale om trafikken undervejs, end når hverdagen begynder," siger Rosa Nissen, projektleder i Rådet for Sikker Trafik i en pressemeddelelse.

Rådet for Sikker Trafik, TrygFonden og Nordea-fonden står bag hjemmesiden www.sikkertrafik.dk/forældre, hvor forældre til børn i alderen 0-18 år kan få viden, gode råd og øvelser, der kan hjælpe dem med at gøre deres barn mere sikker i trafikken.

logy

Publiceret 09 August 2018 07:35

SENESTE TV