DEBAT: Gentofte er blevet overhalet

Af
Mads Raaschou

formand for Dansk Byggeri Hovedstaden

Mens andre kommuner sætter dækningsafgiften ned eller forkorter ventetiden på en byggetilladelse, er Gentofte nærmest gået i stå, når det handler om at gøre det mere attraktivt at drive virksomhed i kommunen. I Dansk Byggeris årlige analyse af erhvervsvenligheden i landets 98 kommuner, er Gentofte rykket otte pladser ned af ranglisten til nummer 56 ud af 98 kommuner.

En af årsagerne er, at Gentofte er blevet overhalet af andre kommuner, som hele tiden arbejder med at gøre det nemmere at drive virksomhed i netop deres område. Så hvis Gentofte vil undgå at få baghjul af endnu flere kommuner, når Dansk Byggeri i 2019 igen måler kommunernes erhvervsvenlighed, så skal politikerne trække i arbejdstøjet allerede nu.

Blandt andet kan politikerne se på muligheden for at udlicitere flere vej- og parkområder, sikre kortere ventetid på at få en byggetilladelse eller hæve grænsen for, hvornår de virksomheder, der arbejder for kommunen, skal stille med en bankgaranti. Der er nok at tage fat på, og det er muligt at tage et tigerspring inden næste måling, hvis den politiske vilje er til stede. Det gjorde eksempelvis Slagelse, der i år overhalede hele 44 kommuner.

For to år siden var Gentofte nummer 23 ud af 98 kommuner. Ambitionen bør være, at Gentofte skal generobre den plads. Dansk Byggeri Hovedstaden hjælper gerne med gode ideer til, hvor kommunen med fordel kan sætte ind for at blive mere erhvervsvenlig.

Publiceret 05 September 2018 21:36