Her ses de glade vindere af U16-mixstafetten. Pressefoto

Her ses de glade vindere af U16-mixstafetten. Pressefoto

Hellerup Kajakklub skovlede DM-medaljer ind

Roerne fra Hellerup Kajakklub klarede sig godt ved de netop afholdte Danmarksmesterskaber

Ikke færre end 41 medaljer blev det til, da Hellerup Kajakklub i sidste uge deltog i de danske mesterskaber i kajak, som i år foregik på Vandkraftsøen i Holstebro. Mere præcist 22 guld, 9 sølv og 10 bronze fik de lokale roere med sig hjem.

"Vi kan kun være helt fantastisk stolte af vores klub og de resultater, som vi har opnået - også når man ser på hele år 2018. Generelt ligger alle roere med topplaceringer i finalerne, og alle har opnået at deltage i en A, B eller C-finale," siger Helle Juell, som er Ungdoms og eliteansvarlig i Hellerup Kajakklub, i en pressemeddelselse.

Hellerup Kajakklub deltog i år med 16 roere fordelt i U14, U16, U18 og seniorklassen. U16-roeren Philip Bryde vandt hele seks danske mesterskabstitler. Samme antal titler roede lillebror Nikolaj Bryde sig til, mens U16'roeren Sara Milthers løb med fem danske mesterskabstitler.

Hellerup Kajakklub stillede også til start med et U16-stafethold bestående af Sara Milthers, Philip Bryde, Ludvig Schmidt og Gustav Bock, også her blev det til guld.

Masser af metal

William Gravlund kan ligeledes kalde sig dansk mester. I toerkajak på distancen 200m roede han sammen med Mark Ege Schrøder fra Vallensbæk Kajakklub guldet hjem. Det blev også til en sølvmedalje i toerkajak over 500m - med samme makker

To guldmedaljer blev det også til klubbens seniorroer Bolette Nyvang i firerkajak over distancen 200m og 500m. Bolette roede sig derudover til en sølv- og en bronzemedalje i enerkajak på henholdsvis 500m og 200m samt bronze i toerkajak over samme distancer.

Klubbens seniorroer Emma Bock høstede ved dette DM fire medaljer. Det blev til en i sølv og tre af bronze.

Som nævnt blev de danske mesterskaber i kajak i år afholdt på Vandkraftsøen i Holstebro af Kajakklubben Pagaj, hvor der i alt deltog 379 roere fra 31 kajakklubber. Der blev afviklet i alt 65 finaler i kajak - fordelt fra U12 til seniorklassen.

shp

Publiceret 11 September 2018 08:41

SENESTE TV