Mindelunden er blevet skrevet ind i finanslovsforslaget. Arkivfoto

Mindelunden er blevet skrevet ind i finanslovsforslaget. Arkivfoto

Mindelunden sikres yderligere: Flere penge på vej

Mindelunden i Hellerup kan se frem til ekstra bevillinger over de næste tre år, hvis finanslovsforslaget bliver vedtaget

Af
Kathrine Albrechtsen

Timingen for ekstra bevillinger til Mindelunden i Ryvangen kunne ikke falde bedre, idet området er ved at gennemgå en større renovering.

Mindelunden kan se frem til at modtage 600.000 kr. til næste år, 200.000 kr. i 2020 og 600.000 kr. i 2021, hvis finanslovsforslaget bliver endeligt vedtaget.

Og det krydser kirkegårdsleder Ole Vestbirk fingre for.

"Den ekstra bevilling til Mindelunden falder på et godt tidspunkt, hvor vi er i gang med at give Mindelunden et tiltrængt løft. Jeg håber, at midlerne vil være med til at skabe bedre rammer for, at flere vil besøge Mindelunden og mindes indsatsen imod besættelsen af Danmark under 2. verdenskrig," siger han og fortsætter:

"Vi vil arbejde for, at flere skole- og gymnasieklasser vil besøge Mindelunden som led i historie- og samfundsfagsundervisningen. Hvad midlerne helt konkret skal bruges til, skal drøftes nærmere med Kirkeministeriet, der afventer finanslovsforslaget vedtagelse."

I juni modtog Mindelunden fem millioner kr. som starttilskud af Kirkeministeriet til en større renovering af toiletter, nyt tag til vagtbygningen samt afrensning, belægning og fundering af gravsteder.

Kæmpet imod spareøvelse

Vinden må siges at være vendt for Mindelunden, som i 2016 stod over for, at Kirkeministeriet krævede en besparelse på 75.000 kr. om året.

En af de politikere, som kæmpede imod den spareøvelse, var Rasmus Jarlov (K), som i juni tiltrådte som ny erhvervsminister. Men han har stadig ikke glemt Mindelunden, som han siden 2016 har sikret ekstra midler på finansloven.

"Det er vigtigt, at vi bliver ved med at huske den frihedskamp og de mennesker, som gav deres liv for Danmark og for vores frihed. Derfor synes jeg ikke, at det skal forfalde derude," siger Rasmus Jarlov, som har besøgt Mindelunden mange gange, senest på befrielsesdagen.

"Da jeg var der sidst, syntes jeg, at der trængte til en opgradering af gravstenene, hvor nogle af stenene er begyndt at knække af på grund af frostskader. Og så skal flere midler sikre, at de kan holde åbent for flere skolebesøg. Men det er op til Mindelunden, hvad de vil bruge den ekstra bevilling til," siger han.

Publiceret 11 September 2018 10:03