Pia Kjærsgaard mit i sit tandemspring.

Pia Kjærsgaard mit i sit tandemspring.

Pia Kjærsgaard tog springet: "Nu forstår jeg hvorfor fuglene synger"

Folketingets formand er vant til at se det hele lidt fra oven, men sidste uges tandemspring var alligevel lidt ud over det sædvanlige

Af
Jesper Bjørn Larsen

"Så kan du godt svinge benene ud."

Larmen fra flyets motor og blæsten var øredøvende, da de syv ord lød i Pia Kjærsgaards ører. Hun parerede ordre. Larmen var intens både før og under det frie fald i fire kilometers højde, men kort efter blev der helt stille.

Pia Kjærsgaard kort inden tandemspringet.

Pia Kjærsgaard kort inden tandemspringet.

"Når faldskærmen folder sig ud og man hænger der under den blå himmel med frit udsyn... Det er meget bevægende. Der var en der skrev på min Facebook-side, 'nu forstår du, hvorfor fuglene synger', og det er fuldstændig rigtigt! Jeg følte mig som en fugl. Det var fantastisk."

En gave fra gruppen

Da Gentofte-borger Pia Kjærsgaard fyldte 70 år i februar 2017, holdt hendes partiformand Kristian Thulesen Dahl tale for hende i Fællessalen. Midtvejs fortalte han fødselaren om den særlige gave, han og gruppen ville give hende: Et tandemspring med faldskærm. Folketingets formand holdt vejret.

Så er der frit fald under blå himmel.

Så er der frit fald under blå himmel.

"Så kan man jo kun smile og prøve at se glad ud," griner Pia Kjærsgaard dagen efter sit spring. "Han vidste godt, at jeg er eventyrlysten og at jeg ville tage imod udfordringen. Men jeg ville næppe selv have lagt billet ind på det," smiler hun.

Og så landede de igen på den grønne jord, nærmere præcist i Haslev.

Og så landede de igen på den grønne jord, nærmere præcist i Haslev.

Pia Kjærsgaard var efter eget udsagn meget spændt, men ikke bange på noget tidspunkt. Det var grænseoverskridende at sidde fem mennesker i et lille fly - piloten, Pia Kjærsgaard, instruktøren, der skulle springe med hende og de to faldskærmsudspringere, der skulle lave fotos og video - og se døren blive skubbet åben, men hun følte sig tryg i det professionelle selskab.

"Det vildeste var at skulle kaste sig ud i den voldsomme blæst. Og så øjeblikket efter bare hænge der. Hold da op, hvor er det et smukt land, vi lever i."

Publiceret 11 September 2018 07:36

SENESTE TV