Camila Pearl har været certificeret stresscoach siden 2008 og har arbejdet som selvstændig stresscoach i 10 år. Foto: Peter Klar

Camila Pearl har været certificeret stresscoach siden 2008 og har arbejdet som selvstændig stresscoach i 10 år. Foto: Peter Klar

Ny stressklinik: "Vi er for ambitiøse"

"Det handler om at turde give slip og være i nuet og slappe af," siger stresscoach og forfatter Camila Pearl, der har åbnet Gentofte Stressklinik på Lindegårdsvej i Charlottenlund

Af
Peter Klar

Nyåbnet Certificeret stresscoach Camila Pearl har åbnet Gentofte Stressklinik på Lindegårdsvej 28.

"Jeg er Gentofte-borger og har indtil sommerferien haft kontor inde på Frederiksgade i København med udsigt til Marmorkirken. Jeg har i flere år haft drømmen om at åbne min egen stressklinik i Gentofte tæt på mit hjem, og den drøm er nu gået i opfyldelse," siger hun.

Camila Pearl har været certificeret stresscoach siden 2008 og har arbejdet som selvstændig stresscoach i 10 år.

Undervejs har hun udgivet to bøger, ’Er du ramt af stress? Sådan bliver du stressfri!’ (2012) og ’Stress Less! Your 15 Step Blueprint to Healtier Living’ (2017).

Hendes klienter tæller både privatpersoner m/k og virksomheder, heriblandt ministre og ledere, og hun tilbyder både stresscoaching en-til-en, foredrag og retreats, næste gang for kvinder på Dragsholm Slot 27.-29. september, hvor titlen er ’En kvindes rejse til større selvkærlighed’.

Vi vil for meget

Hvad stresser folk i 2018?

"Vi er generelt for ambitiøse. Vi vil for meget. Vi vil være de perfekte mødre og fædre. Vi vil være den perfekte partner, vi vil gøre karriere, og vi er utroligt meget på sociale medier, som har været en stigende stressfaktor inden for de sidste fem år."

"Det handler om at turde give slip og være i nuet og slappe af. Det andet løber ingen vegne. Det er ok ikke at være på hele tiden og tjekke, hvad der sker. Verden er der stadig, når du opsøger den igen. Ellers lever du konstant efter andres agendaer, og det påvirker dit humør meget," siger Camila Pearl, der også er uddannet sprogpsykolog og aktuelt læser klinisk psykologi på Københavns Universitet.

Nye værktøjer og vaner

Hun hjælper først og fremmest sine klienter med at få stressen ud af kroppen og tankerne.

"Jeg giver dem værktøjer og nye vaner, som de skal implementere i deres dagligdag. Ved eksempelvis at dyrke motion eller skrive dine tanker ned begynder du at arbejde med det, der stresser, og du får stresshormonerne ud af kroppen. Hvis du i stedet bygger flere og flere stresshormoner op i din dagligdag, får du det bare dårligere og dårligere."

"Mange mennesker er ikke gode til at prioritere dem selv, selv om vi hver især er den vigtigste person i vores liv. Hvis ikke du tager dig godt af dig selv, kan du heller ikke være der for de andre. Det kan mange mennesker have svært ved. Ikke mindst blandt kvinder er der mange ”pleasere”, hvilket ofte bunder i et lavt selvværd, de ikke får konfronteret."

En plade der kører

Camila Pearl tilbyder også healing.

"For nogle klienter er det nok bare at ligge på briksen i 5-10 minutter og høre noget stille og roligt musik, fordi de ikke selv er i stand til at give dem selv den pause. Derefter taler vi om, hvordan de har det."

Det mest essentielle, du kan arbejde med, hvis du vil af med stress, er ifølge Camila Pearl dine overbevisninger.

"Mange af vores overbevisninger har vi med fra vores barndom, og 96 procent af vores valg i dagligdagen sker ubevidst. Vores overbevisninger er en plade, der kører, og det er svært at blive bevidst om dem og arbejde med dem uden hjælp udefra," siger Camila Pearl.

Et bedre liv

Hvorfor blev hun stresscoach?

"Jeg har altid elsket at arbejde med mennesker, med sindet og med psykologi. Jeg gik selv ned med stress, da jeg arbejdede med HR i en stor virksomhed. Det var et foredrag om stresscoaching, der åbnede mine øjne for faget. ”Det vil jeg arbejde med,” tænkte jeg, ”for jeg har selv prøvet det.” Jeg kan sætte mig ind i klientens situation, når det hele føles håbløst, og det er svært at føle glæde over noget. Det har jeg aldrig fortrudt, for jeg kan virkelig mærke, at jeg gør en forskel. Det er dejligt at være med til at hjælpe folk til et bedre liv."

Publiceret 18 September 2018 10:17