Gentofte Volleys suveræne topscorer i 3-0 sejren mod Marienlyst, Peter Trolle Bonnesen, afslutter her et angreb i Europa Cup-kampen mod italienske Ravenna i sidste sæson. Foto: Flemming Patulski Nielsen.

Gentofte Volleys suveræne topscorer i 3-0 sejren mod Marienlyst, Peter Trolle Bonnesen, afslutter her et angreb i Europa Cup-kampen mod italienske Ravenna i sidste sæson. Foto: Flemming Patulski Nielsen.

Gentofte Vollery sejrede over ærkerivalerne

Gentofte Volleys herrer lagde ud med en 3-0 sejr i Odense mod Marienlyst i VolleyLigaen

Så kom spillerne endelig i gang. Den programsatte præmierekamp mod Middelfart i volleyarenaen i Kildeskovshallen blev ikke til noget på grund af politiets lukning af Danmark forrige fredag.

Derfor skulle Gentofte-mandskabet starte sæsonen på udebane mod Marienlyst. Et klassisk opgør i toppen af dansk volleyball.

Ligadebut for nye spillere

Det var med spænding imødeset, hvordan Gentoftes nye cheftræner, Shane Smith fra Canada, ville sammensætte start-syveren. Til kampen i Odense gav det ham yderligere udfordringer, at landsholdsspilleren Philip Özari ikke var til rådighed. Det skulle vise sig, at der blev ligadebut på Gentoftes hold til to af de helt nye spillere i truppen.

Gentofte startede med Peter Trolle Bonnesen på diagonalen. Rasmus Mikelsons og Simon Gade på midten. Nytilkomne Jan Vinther startede på kanten sammen med Mads Møllgaard. Som spilfordeler var rekordholderen i antal førsteholdskampe, Sebastian Mikelsons, på plads, mens helt nye Kasper Rode besatte liberopladsen. Ikke de store omvæltninger i forhold til sidste sæson, men spændende nye islæt.

Gentofte styrede kampen

Gentofte styrede kampen, men Marienlyst kom mere og mere med, som den skred frem. Efter sætsejre 25-21 og 25-22 i første og andet sæt var der mere spænding i tredje.

Peter Trolle Bonnesen blev i den grad Gentoftes angrebsløsning som veritabel ”Go-to-Guy”. Med 43 stk. afsluttede han over halvdelen af Gentoftes i alt 84 angreb. Ovenikøbet med meget stor angrebseffektivitet (50% vundne).

Også på centerpositionen viste Gentofte stor effektivitet. Rasmus Mikelsons vandt 9 af 10 angreb (89% effektivitet). Til sidst i tredje sæt havde Gentofte-holdet styr på nerverne og hev sætsejr hjem med cifrene 26-24.

Tilfreds træner

En god sejr på udebane at starte sæsonen med, hvor Shane Smith var rimelig tilfreds bagefter kampen.

"Fint at komme i gang, så jeg har fået en bedre fornemmelse af, hvor vi står lige nu. Drengene kæmpede hårdt for sejren, og det står klart for mig, på hvilke punkter vi skal forbedre os," sagde træneren.

Der er hjemmebanepræmiere på torsdag den 11. oktober, hvor nyoprykkede Amager VK kommer på besøg i volleyarenaen. Kampstart kl. 20.00.

Publiceret 09 October 2018 16:00