Et udpluk af de unge, der sidste efterår skrev SPALTET, som netop har vundet en pris på Ugeavisernes Efterårsseminar. Foto: Signe Haahr Pedersen

Et udpluk af de unge, der sidste efterår skrev SPALTET, som netop har vundet en pris på Ugeavisernes Efterårsseminar. Foto: Signe Haahr Pedersen

To priser til Villabyerne

Ved uddelingen af Ugeavisernes Årspriser blev din lokalavis hædret i to kategorier

Af
Jesper Bjørn Larsen

Sidste efterår satsede Villabyerne stort og brugte masser af tid og kræfter på at udgive et helt nyt magasin sammen med 13 knalddygtige og entusiastiske unge fra Gentofte og Lyngby.

SPALTET hed det smukke resultat af vores fælles anstrengelser, og det blev i sidste uge præmieret af Danske Medier med en sølvmedalje i kategorien 'Bedste redaktionelle ideer/initiativer'. Det skete på Ugeavisernes Efterårsseminar i Kolding emed følgende begrundelse fra juryformand Mette Lyhne, der til daglig er chefredaktør på Herlev Bladet:

"Det store dyr i åbenbaringen er jo som nævnt: Hvordan får vi de unge til at læse aviser? Det har der været mange bud på gennem årene. Men få så overbevisende som det, Villabyerne har spillet ind med i år i form af ’Spaltet'. Her har de unge selv, tilsyneladende med stort engagement og præcision, lavet et tillæg, som fremstår troværdigt i grundreglen om, at det både er unge, der er afsendere og modtagere."

Villabyerne fik også sølv i featurekategorien. Her blev journalist Kathrine Albrechtsen belønnet for sit store portræt af Buster, en ung mand, der kæmper for at komme til at gå igen. Her lød begrundelsen fra Mette Lyhne:

"’Her er tale om en historie, hvor det skinner helt igennem, at journalisten må være en fantastisk lytter’, sagde juryen efter at have læst ’Vil Buster komme til at gå igen’ fra Villabyerne. Kathrine Albrechtsen kommer tæt på faren, moren og ham det hele handler om. Det er ikke gjort i en håndevending, og det efterlader os med et helt klassisk eksempel på god journalistik. Og så er der perspektiv på historien i form af familiens kamp for at få den hjælp til Buster, som de mener er den rigtige. Det er velskrevet, det er enkelt, det havde fortjent en fotograf. Men det er en helt grundlæggende god historie, som Villabyerne heldigvis også vælger at sparke til på forsiden. Tillykke med gå-på-modet til Buster og til Villabyerne for at have lavet en sølv-randet historie."

Vi på Villabyerne er naturligvis både glade og stolte over priserne, så vi håber, at vores trofaste læsere vil tilgive os dette eklatante bud på ananas i egen juice.

Det var i øvrigt Ugeposten Gribskov, der ligesom Villabyerne er en del af Politikens Lokalaviser, der løb med hæderen som 'Årets ugeavis'. De vandt guld i nyhedskategorien for deres imponerende artikelserie om hjemmeplejefirmaet Attendo og dets kreative faktureringsmetoder.

Publiceret 09 October 2018 09:30