Kirsten Gjeraa, her med sin ene søn Frederik på 7 år, som har sat kryds i familiekalenderen den 11. oktober. Foto: Privat

Kirsten Gjeraa, her med sin ene søn Frederik på 7 år, som har sat kryds i familiekalenderen den 11. oktober. Foto: Privat

Første Græskaraften:"Vi fik åbnet vores øjne"

Sidste år tog Kirsten Gjeraa for første gang afsted med sine to drenge til Græskaraften på Gentoftegade

Af
Kathrine Albrechtsen

(u)hygge En aften med lys i butikken, masser af folk på gaden og en god stemning.

Sådan husker Gentofte-borger Kirsten Gjeraa sidste års Græskaraften, som hun for første gang deltog i sammen med sin mand Torben Liborius, og deres to sønner, Frederik og Philip på hhv. 7 og 5 år.

"Vores drenge syntes, at det var sjovt at gå på skattejagt, hvor de skulle inde i alle butikkerne og løse en opgave. De er ikke specielt modige og kan nemt blive skræmt, så enkelte steder var lidt for uhyggeligt, men så gik vi bare ud igen. Til gengæld kunne jeg se, at det passede til de store børn, og det er godt, at der er noget for alle aldre," siger Kirsten Gjeraao og fortsætter:

"For os som voksne kom vi ind i butikker, som vi ikke vidste lå der, blandt andet en osteforretning. Vi var inde i så mange butikker, som vi normalt går forbi. Det var ret hyggeligt, især at butikkerne ikke holdt åbne for at sælge os noget, men at det var en aften, hvor vi fik hilst på hinanden. Vi fik åbnet vores øjne for, at der ligger virkelig mange butikker i en ellers kort gade."

Uhyggelig hyggelig aften

Både i butikker og på gaden var der gang i den.

"Arrangementet havde tiltrukket så mange mennekser, at man havde fornemmelsen af, at her var en god fest. Vi stødte også på mange, som vi kendte. Så det var virkelig en hyggelig aften, selv det var ment som en uhyggelig," siger Kirsten Gjeraa, som allerede har lagt Græskaraften ind i kalenderen.

"Det er perfekt, at det ligger på en torsdag, så det bliver en optakt til efterårsferien," afslutter hun.

Publiceret 10 October 2018 12:30