"Vi er rigtig gode til at uddanne vores elever, så de er dygtigt fagligt, når de forlader os, men vi vil også gerne arbejde med, hvad det er for mennesker, vi sender videre," siger skoleleder Lasse Reichstein om Hellerup Skoles beslutning om at blive rettighedsskole.

Hellerup Skole skal være rettighedsskole

Rejsen mod at blive UNICEF Rettighedsskole er begyndt for Hellerup Skole

"Get up, stand up, Stand up for your rights, Get up, stand up, Don't give up the fight."

Til tonerne af Bob Marleys legendariske sang blev aftalen om at blive ny Rettighedsskole underskrevet torsdag den 11. september af UNICEF og Hellerup Skole.

Og var kulminationen på skolens rettighedsuge, hvor hele skolen havde arbejdet med børns rettigheder, bl.a. hvordan man sikrer et trygt og tillidsfuldt arbejdsmiljø.

På dannelsesrejse

Skoleleder Lasse Reichstein opfatter som centralt, at eleverne lærer om deres pligter og rettigheder lokalt og nationalt, men også at de får et globalt blik på børns vilkår.

"Vi er rigtig gode til at uddanne vores elever, så de er dygtige fagligt, når de forlader os, men vi vil også gerne arbejde med, hvad det er for mennesker, vi sender videre. Vi manglede en fælles platform for vores dannelsesarbejde. Det vurderer vi, at Rettighedsskolen kan være," siger han.

ka

Publiceret 16 October 2018 06:09