Foto: Bjørn Nielsen/www.bpln.dk

Onsdag aften udbrød der en stor brand på Bakken. Foto: Bjørn Nielsen/www.bpln.dk

Politiet afslutter efterforskning af storbrand på Bakken

Der ligger ikke nogen forbrydelse bag onsdagens storbrand på Bakken, vurderer Nordsjællands Politi, der derfor dropper sin undersøgelse af brandårsagen

Af
Kathrine Albrechtsen

Singe Haahr Pedersen og Jesper Bjørn Larsen

Den voldsomme brand, der ramte Dyrehavsbakken onsdag aften, var efter alt at dømme et hændeligt uheld. Det var i hvert fald ikke resultatet af en kriminel handling.

Det konkluderer Nordsjællands Politi på baggrund af en række vidneafhøringer, og den konklusion får samtidig politiet til at droppe at lede efter den egentlige brandårsag.

"Alle murbrokker og rester fra branden ligger i en container, så der er ikke rigtig noget at undersøge. Ud fra en række vidneudsagn har vi vurderet, at der næppe ligger noget kriminelt bag. Og derfor har vi også vurderet, at det ikke er nødvendigt at lave en brandårsagsundersøgelse," siger presseansvarlig Henriette Døssing fra Nordsjællands Politi.

Udviklede sig hurtigt

Det var kl. 20.33 onsdag aften, at alarmen gik om en voldsom brand på Bakken. Restaurantchefen på Balkon 51 opdagede, at der steg røg op fra gulvet. Han ringede straks til brandvæsenet og fik de tre selskaber, der sad og spiste på stedet, ud i sikkerhed.

Ilden havde fået fat i tagkonstruktionen på restauranten 'Balkon 51', og Beredskab Øst sendte 25 køretøjer og 60 mand fra tre brandstationer af sted.

"Branden udviklede sig hurtigt og truede med at sprede sig i alle retninger. Vores opgave var at beskytte Rutchebanen og bygningerne, som ligger op til 'Balkon 51', ved at begrænse branden i at sprede sig," lød det fra indsatsleder Rasmus Storgaard dagen efter til Villabyerne.

Røgdykkere blev i første omgang sendt ind i den brændende bygning, men de kom hurtigt ud igen, da risikoen for, at taget styrtede sammen, var for stor.

"Det betød, at vi måtte slukke branden udefra og at vi måtte bruge mere vand. At vi fik begrænset branden skyldtes knofedt og at vi var klar over, hvad opgaven gik ud på. Vi erkendte, at løbet var kørt for restauranten, så det handlede om at begrænse brandens retning," sagde Rasmus Storgaard.

Det er ikke første gang, at Dyrehavsbakken brænder, så Beredskab Øst har en indøvet nødplan klar, når alarmen lyder.

"Bakken er bygget af træ, som er 100 år gammelt, så der er stor risiko for, at ildebrand spreder sig i alle retninger - og hurtigt," sagde Rasmus Storgaard.

Beredskab Øst arbejdede hele natten, og torsdag kl. 10.30 var der stadig 12 mand på stedet, der slukkede gløderne fra branden med hjælp fra en stor kran, som langsomt løftede de brændte bygningsdele over i containere, som blev kørt væk.

En ærgerlig direktør

Da Villabyerne talte med Dyrehavsbakkens direktør Niels-Erik Winther dagen derpå, var han selvfølgelig både ærgerlig over og ked af den store brand, der ødelagde to af forlystelsesparkens restauranter plus en fastfoodbod.

"Det er så trist at se noget brænde ned, men det hjalp at få meldingen om, at der ikke var nogen, der var kommet til skade og at der kun skete materielle skader. Så er jeg også glad for, at beredskabet var så hurtigt fremme, og at vi var heldige med vejret. Det var nemlig pænt vindstille, hvilket gjorde, at branden ikke spredte sig til nabobygningerne," fortalte Niels-Erik Winther.

Da Villabyerne havde fat i ham, vurderede han ikke, at branden kommer til at give anledning til et ekstra fokus på brandsikkerhed.

"Man kan aldrig helt gardere sig mod sådan nogle ting. Noget af det, der var godt, var, at brandmuren ind mod naboejendommen opfyldte sin funktion og sikrede, at restaurant Bondestuen ikke brændte ned," sagde han.

Kl. 9 torsdag samlede Niels-Erik Winther forlystelsparkens teltholdere for at informere om onsdagens hændelse.

"Stemningen var lidt trykket, hvilket er klart. Der er jo tre teltholdere, hvis forretninger ikke er der mere. Men det blev på mødet besluttet, at vi selvfølgelig åbner Bakken igen i dag kl. 11 med oprejst pande," lød det fra Bakkens direktør.

Publiceret 22 October 2018 14:31