Mandag den 29. oktober modtog borgmester Hans Toft (K) en stor kasse med underskrifter mod boligprojektet ved Charlottenlund Station. Privatfoto

Mandag den 29. oktober modtog borgmester Hans Toft (K) en stor kasse med underskrifter mod boligprojektet ved Charlottenlund Station. Privatfoto

Borgergruppe afleverede 16.215 underskrifter mod byggeri

Gentoftes borgmester Hans Toft (K) tog i sidste uge imod 16.215 underskrifter mod planerne om at bygge boliger på den tomme grund, der ligger mellem Charlottenlund Station og Forstbotanisk Have

Af
Signe Haahr Pedersen

Skal der bygges boliger mellem Forstbotanisk Have og Charlottenlund Station?

"Nej," siger 16.215 personer, som har sat deres navn på en lokal borgergruppes underskriftsindsamling, der mandag i sidste uge blev afleveret på Gentofte Rådhus.

Det skete under et kommunalbestyrelsesmøde, hvor borgergruppen først afleverede en kasse med underskrifterne i til borgmester Hans Toft (K), hvorefter flere repræsentanter fra borgergruppen fremlagde deres argumenter imod byggeplanerne. Borgergruppen frygter især for, hvordan et boligbyggeri vil påvirke Forstbotanisk Haves planter og træer.

Som planerne ser ud lige nu, lægges der op til, at boligprojektet skal rumme i alt 106 hjem - 56 ejerlejligheder, 25 ungdomsboliger og 25 almene familieboliger. Og det er en for voldsom forandring for omgivelserne, mener borgergruppen.

"Vi mangler boliger"

Borgmester Hans Toft (K) lagde i sin argumentation vægt på, at Gentofte Kommune mangler ungdomsboliger og almene familieboliger. Han gjorde også klart, at han ikke anser den tomme grund, som i sin tid fungerede som godslæsseplads for DSB, for at være et grønt område.

Grunden, som der planlægges boliger på, har som nævnt tidligere tilhørt DSB, men den er nu solgt til boligudvikleren Bonava.

For at Bonava kan føre byggeriet ud i livet, skal områdets lokalplan laves om af Gentofte Kommune. I den forbindelse skal der afholdes en offentlig høring og et borgermøde.

Det forventes at ske i løbet af de kommende måneder.

Publiceret 06 November 2018 10:14