"Vores ambition er, at eleverne kommer til at opleve en mere kreativ og udforskende tilgang til læring, der rummer et større fokus på vejledning og feedback og ikke kun på selve karakteren," siger Pia Nyring, formand for Skoleudvalget i Gentofte Kommune. Arkivfoto

Ny udskoling i Gentofte: "Vi ønsker mindre røv til bænk-undervisning"

Flere folkeskoleelever i 7. til 9. klasse mister motivationen til at lære og videreuddanne sig. Det skal mere kreativitet, mere variation og flere valgmuligheder i udskolingsårene nu ændre på i Gentofte Kommune

Motiverede elever klar til en digital fremtid. Sådan lyder det formulerede mål i Gentofte Kommunes nye anbefalinger for udskolingen, som kommunalbestyrelsen netop har vedtaget.

Tættere samarbejde

Et helt særligt udskolings-DNA skal sammen med et tættere samarbejde mellem skolerne og et kreativt projekthus på Hellerupvej øge udskolingselevers motivation og styrke de kompetencer, der efterspørges i fremtiden.

Det mener Opgaveudvalget 'En ny udskoling - MIT Campus Gentofte', bestående af elever, lærere, skoleledere, forældre og politikere. Og kommunalbestyrelsen er enig, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Flere folkeskoleelever i 7. til 9. klasse mister motivationen til at lære og videreuddanne sig. Det skal mere kreativitet, mere variation og flere valgmuligheder i udskolingsårene nu ændre på i Gentofte Kommune. Blandt andet skal alle kommunens folkeskoler fra august 2019 arbejde med at skabe et særligt udskolings-DNA, der rummer de tre overskrifter: Originalitet i fællesskaber, fejle for at mestre og udforske og skabe.

"Vores ambition er, at eleverne kommer til at opleve en mere kreativ og udforskende tilgang til læring, der rummer et større fokus på vejledning og feedback og ikke kun på selve karakteren," siger Pia Nyring, formand for Skoleudvalget i Gentofte Kommune og formand for opgaveudvalget, i pressemeddelelsen.

Ud af huset

Regitze Hammer Holt, som er en af de tre udskolingselever, der er medlem af opgaveudvalget, siger:

"Vi ønsker mindre 'røv til bænk-undervisning' for de kommende udskolingselever. At eleverne kommer mere ud af huset og får nogle virkelighedsnære og anderledes skoledage."

gs

Publiceret 15 November 2018 09:44

SENESTE TV