Stina og Greg Pepin har åbnet Greg Pepin Silver på Strandvejen 179.

Stina og Greg Pepin har åbnet Greg Pepin Silver på Strandvejen 179.

Sølv-ekspert er åbnet på Strandvejen

Greg Pepin Silver er specialiseret i antik og ny Georg Jensen og køber og sælger lokalt og globalt

Af
Peter Klar

nyåbnet En af Danmarks førende forretninger med speciale i køb og salg af antik og ny Georg Jensen samt andet dansk sølv, Greg Pepin Silver, er åbnet på Strandvejen 179.

Forretningen drives af amerikaneren Greg Pepin og hans danske hustru Stina.

Greg Pepins interesse for Georg Jensen begyndte, da han i 1993 blev ansat hos prominente Danborg Guld & Sølv i Holbergsgade.

Jeg lærte en del

”Jeg stod bl.a. for at sælge sølv fra Georg Jensen. Ejeren Uffe Danborg var forelsket i Georg Jensen sølv, og det smittede meget af på mig, så jeg lærte en del om Georg Jensen de år,” fortæller Greg Pepin.

I 1998 startede han sit eget firma, Danish Silver, der havde forretning i Bredgade med fokus på sølv og smykker fra Georg Jensen.

I 2013 solgte han Danish Silver til Georg Jensen.

I en periode var Greg Pepin managing director for sølv hos Georg Jensen med ansvar for både nyproduktion og køb og salg af antikke varer.

Gunstigt marked

”Jeg kan også godt lide andre danske sølv-mærker, men jeg koncentrerer mig mest om Georg Jensen. Der er et større marked for Georg Jensen i udlandet, og ingen har haft så stor en produktion som Georg Jensen, der på et tidspunkt havde 300 sølvsmede. Allerede i 1915 tog Georg Jensen til San Francisco og åbnede en udstilling,” siger Greg Pepin.

Han opkøber sølv fra private og på auktioner og tager også sølv i bytte, og med 26 års erfaring med Georg Jensen kender han markedet godt.

Lige nu er markedet for antik Georg Jensen gunstigt for produkter som kaffekander, thekander, bestik, lysestager og visse gamle smykker.

”Folk bliver ofte overraskede over, hvor høj pris de kan få for deres Georg Jensen sølv.”

Udstiller i hele verden

Greg Pepin Silver markerer forretningens åbning i Hellerup med en reception lørdag 1. december kl. 11-14.

”Folk er velkomne til at komme og se butikken. Hvis de vil ønsker en vurdering eller vil købe, skal vi lave en aftale,” siger Greg Pepin.

8-10 gange om året præsenterer han sine varer på udstillinger i hele verden, hvor butikken vil være lukket i 1-2 uger ad gangen.

Publiceret 29 November 2018 11:00

SENESTE TV