Denne uges Det Gode Liv-klumme handler om sovs. Modelfoto: Mostphotos

Denne uges Det Gode Liv-klumme handler om sovs. Modelfoto: Mostphotos

DET GODE LIV: Må jeg spise sovs?

Når emnet om julen og de mange kalorier kommer på bordet, bliver sovsen ofte set som den største synder. Den giver smag, nydelse og fuldender et måltid, så den er nok bund ulovlig. Men nej, selvfølgelig skal du have sovs, ikke kun i julen - men hele året

Af
Aut. Klinisk Diætist Alice Apel Hartvig

medejer af livsstilsklinikken Frk Skrump.

Flødesovs, skysovs, opbagt sovs, jævnet sovs, kold sovs og pulversovs.

Mulighederne er mange. Der findes sunde sovser og mindre sunde sovser, og begge dele kan med fordel indgå til både hverdag og fest.

Du har sikkert lært, at du skal spare på det mættede fedt fra dyr, smør og fløde. Der er mange kalorier og de fremmer ikke ligefrem din sundhed. Omvendt har du sikkert også lært, at fedt fra umættede kilder som olivenolie, rapsolie, avocado og nødder er gode for dig, selvom de har mange kalorier.

Aut. Klinisk Diætist Alice Apel Hartvig, medejer af livsstilsklinikken Frk Skrump er denne uges klummeskribent for Det Gode Liv.

Aut. Klinisk Diætist Alice Apel Hartvig, medejer af livsstilsklinikken Frk Skrump er denne uges klummeskribent for Det Gode Liv.

Det betyder i praksis, at vi møder mange mennesker, der tror, at det at være sund og slank, er lig med kedelig og tør mad uden lækre sovser. Det er synd, for lækre sovser kan bringe meget sundhed med sig.

Kig på tallerkenen

1) Hvor mange grøntsager er der ?

2) Hvor meget hurtig stivelse som for eksempel hvide ris, hvidt brød, pasta og kartofler er der?

En tallerken med få grøntsager og masser af ris overhældt med en opbagt sovs til boller i karry er ikke i balance og vil heller ikke give en krop i balance.

Balancen kommer ikke af at spare på sovsen eller lave den fedtfattig. Den kommer af at justere på mængden af grønt og stivelse.

"Blendede grøntsager kan sagtens bruges som en slags puré eller sovs. Smag den til med krydderier, olivenolie/rapsolie og lidt fløde," lyder tippet i denne uges Det Gode Liv-klumme. Pressefoto

Man kan sige, at prisen for at få den gode sovs ligger i mængden af grøntsager og stivelse. Hvis tallerken skal i balance, skal grøntsagerne fylde halvdelen af tallerkenen, risen en kvart, ligesom kødet, og så er der skabt plads til den gode sovs.

Glæden ved måltidet og smagen må ikke opgives i sundheden tegn.

Sundhed kan komme med sovsen

Udfordringen for de fleste er grøntsagerne. Der skal ligge ca. 200 gram grøntsager på din aftensmadstallerken, hver aften. Kogt broccoli og råkost flere dage i træk giver simpelthen ikke mening, og det kommer ikke til holde på den lange bane.

"Hvis tallerken skal i balance, skal grøntsagerne fylde halvdelen af tallerkenen, risen en kvart, ligesom kødet, og så er der skabt plads til den gode sovs," skriver diætist Alice Apel Hartvig. Foto: Kam & Co.

Nøglen til succes med grøntsagerne ligger i smagen, og her kommer sovsen eller dressingen ind i billedet. Stegte grønne bønner med et skvat piskefløde giver ofte mere fuldendthed og glæde.

Det samme gælder for kålen. Hollandaise sovs klæder både fisk og broccoli, og brun sovs giver mening hen over de bagte rodfrugter. Det er selvfølgelig ikke ensbetydende med, at du kan drikke sovs - alt med måde gælder stadig.

Det der sker i ‘hullerne’

Sovsen er ofte det sidste, vi skal se på, når vi taler om at blive mere sunde.

Mængden af grønt skal op som det første, og så skal alt det ekstra justeres ned. Altså dine måltider på vej ned til printeren, inde ved mødebordet eller hjemme i sofaen.

Her kan mængden af småkager, slik, chokolade, kage, wienerbrød og andet spændende sukker og fedt godt stikke lidt af - især i juletiden. Derfor handler det om at blive tilfreds på dine hovedmåltider.

Når din frokost og din aftensmad smager godt og er i balance, bliver du mere mæt, glad og tilfreds, og det vil afspejle, hvor meget ‘ekstra ballade’ du har brug for mellem måltiderne.

Tips til en sundere, men fed sovs….

Den opbagte sovs kan optimeres, ved at du bruger rugmel eller ‘hvid hvedemel’ hvor hele kernen er kværnet ned i. På den måde undgår du den hurtige raffinerede hvedemel. Det samme kan du bruge til den jævnede sovs.

Tips til den ekstra sunde sovs

- Blendede grøntsager kan sagtens bruges som en slags puré eller sovs. Smag den til med krydderier, olivenolie/rapsolie og lidt fløde.

- Kolde sovse rørt på skyr/græsk yoghurt 2% med ægte mayonaise, citron, krydderier og friske urter og evt. sennep, kan give dejlig smag til både kød, stivelse og grønt.

- Dressinger lavet med skyr/græsk yoghurt 2%, creme fraiche 18%, rapsolie og krydderurter kan også få kål salaten til at glide nemmere ned.

- Steg dine grøntsager i rapsolie med smørsmag i stedet for smør.

Salat med røget andebryst

4 portioner

Det skal du bruge

350 g røget andebryst

50 g bacon i tern

3 stilke bladselleri

1 rødt æble

1 gul eller orange peberfrugt

3-4 store håndfulde blandede salatblade

Frisk kørvel

75 g pekannødder

Lidt fint salt

Dressing

1 tsk. dijonsennep

6 spsk. hasselnøddeolie eller olivenolie

1 spsk. lys vineddike

Skal og saft fra en limefrugt

Salt og peber

Sådan gør du

Læg kødet i fryseren, så det er lettere at skære ud i tynde skiver.

Steg baconen på en pande til den er sprød.

Snit bladselleri i tynde strimler og hak æblet. Skær peberfrugten i strimler.

Bland salaten og tilsæt hakket frisk koriander og salat.

Rist nødderne på en tør pande nogle minutter.

Bland dressingen og hæld den over salaten.

Opskrift udviklet af Frkskrump.dk

Knoldselleri tzatziki

4 portioner

Det skal du bruge:

250 g knoldselleri, skåret i mindre stykker og kogt i 10 min.

Lidt vand

1 fed hvidløg

20 g frisk persille, babyspinat, eller rucola

1/2 tsk karry

Saften fra en lime

300 g skyr el. græsk 2%

20 g ægte mayonaise

Lidt salt og peber

Sådan gør du:

Afkøl knoldsellerien eller skyl under koldt vand.

Blend selleri, hvidløg, persille og karry i en blender eller foodprocessor. Tilsæt vand efter behov.

Tilfør limesaft, skyr og mayonaise.

Smag til med salt, peber og ekstra krydderi.

Tips til en sundere, men fed sovs….

Den opbagte sovs kan optimeres, ved at du bruger rugmel eller ‘hvid hvedemel’ hvor hele kernen er kværnet ned i. På den måde undgår du den hurtige raffinerede hvedemel. Det samme kan du bruge til den jævnede sovs.

Tips til den ekstra sunde sovs

- Blendede grøntsager kan sagtens bruges som en slags puré eller sovs. Smag den til med krydderier, olivenolie/rapsolie og lidt fløde.

- Kolde sovse rørt på skyr/græsk yoghurt 2% med ægte mayonaise, citron, krydderier og friske urter og evt. sennep, kan give dejlig smag til både kød, stivelse og grønt.

- Dressinger lavet med skyr/græsk yoghurt 2%, creme fraiche 18%, rapsolie og krydderurter kan også få kål salaten til at glide nemmere ned.

- Steg dine grøntsager i rapsolie med smørsmag i stedet for smør.

Salat med røget andebryst

4 portioner

Det skal du bruge

350 g røget andebryst

50 g bacon i tern

3 stilke bladselleri

1 rødt æble

1 gul eller orange peberfrugt

3-4 store håndfulde blandede salatblade

Frisk kørvel

75 g pekannødder

Lidt fint salt

Dressing

1 tsk. dijonsennep

6 spsk. hasselnøddeolie eller olivenolie

1 spsk. lys vineddike

Skal og saft fra en limefrugt

Salt og peber

Sådan gør du

Læg kødet i fryseren, så det er lettere at skære ud i tynde skiver.

Steg baconen på en pande til den er sprød.

Snit bladselleri i tynde strimler og hak æblet. Skær peberfrugten i strimler.

Bland salaten og tilsæt hakket frisk koriander og salat.

Rist nødderne på en tør pande nogle minutter.

Bland dressingen og hæld den over salaten.

Opskrift udviklet af Frkskrump.dk

Knoldselleri tzatziki

4 portioner

Det skal du bruge:

250 g knoldselleri, skåret i mindre stykker og kogt i 10 min.

Lidt vand

1 fed hvidløg

20 g frisk persille, babyspinat, eller rucola

1/2 tsk karry

Saften fra en lime

300 g skyr el. græsk 2%

20 g ægte mayonaise

Lidt salt og peber

Sådan gør du:

Afkøl knoldsellerien eller skyl under koldt vand.

Blend selleri, hvidløg, persille og karry i en blender eller foodprocessor. Tilsæt vand efter behov.

Tilfør limesaft, skyr og mayonaise.

Smag til med salt, peber og ekstra krydderi.

Tips til en sundere, men fed sovs….

Den opbagte sovs kan optimeres, ved at du bruger rugmel eller ‘hvid hvedemel’ hvor hele kernen er kværnet ned i. På den måde undgår du den hurtige raffinerede hvedemel. Det samme kan du bruge til den jævnede sovs.

Tips til den ekstra sunde sovs

- Blendede grøntsager kan sagtens bruges som en slags puré eller sovs. Smag den til med krydderier, olivenolie/rapsolie og lidt fløde.

- Kolde sovse rørt på skyr/græsk yoghurt 2% med ægte mayonaise, citron, krydderier og friske urter og evt. sennep, kan give dejlig smag til både kød, stivelse og grønt.

- Dressinger lavet med skyr/græsk yoghurt 2%, creme fraiche 18%, rapsolie og krydderurter kan også få kål salaten til at glide nemmere ned.

- Steg dine grøntsager i rapsolie med smørsmag i stedet for smør.

Salat med røget andebryst

4 portioner

Det skal du bruge

350 g røget andebryst

50 g bacon i tern

3 stilke bladselleri

1 rødt æble

1 gul eller orange peberfrugt

3-4 store håndfulde blandede salatblade

Frisk kørvel

75 g pekannødder

Lidt fint salt

Dressing

1 tsk. dijonsennep

6 spsk. hasselnøddeolie eller olivenolie

1 spsk. lys vineddike

Skal og saft fra en limefrugt

Salt og peber

Sådan gør du

Læg kødet i fryseren, så det er lettere at skære ud i tynde skiver.

Steg baconen på en pande til den er sprød.

Snit bladselleri i tynde strimler og hak æblet. Skær peberfrugten i strimler.

Bland salaten og tilsæt hakket frisk koriander og salat.

Rist nødderne på en tør pande nogle minutter.

Bland dressingen og hæld den over salaten.

Opskrift udviklet af Frkskrump.dk

Knoldselleri tzatziki

4 portioner

Det skal du bruge:

250 g knoldselleri, skåret i mindre stykker og kogt i 10 min.

Lidt vand

1 fed hvidløg

20 g frisk persille, babyspinat, eller rucola

1/2 tsk karry

Saften fra en lime

300 g skyr el. græsk 2%

20 g ægte mayonaise

Lidt salt og peber

Sådan gør du:

Afkøl knoldsellerien eller skyl under koldt vand.

Blend selleri, hvidløg, persille og karry i en blender eller foodprocessor. Tilsæt vand efter behov.

Tilfør limesaft, skyr og mayonaise.

Smag til med salt, peber og ekstra krydderi.

Tips til en sundere, men fed sovs….

Den opbagte sovs kan optimeres, ved at du bruger rugmel eller ‘hvid hvedemel’ hvor hele kernen er kværnet ned i. På den måde undgår du den hurtige raffinerede hvedemel. Det samme kan du bruge til den jævnede sovs.

Tips til den ekstra sunde sovs

- Blendede grøntsager kan sagtens bruges som en slags puré eller sovs. Smag den til med krydderier, olivenolie/rapsolie og lidt fløde.

- Kolde sovse rørt på skyr/græsk yoghurt 2% med ægte mayonaise, citron, krydderier og friske urter og evt. sennep, kan give dejlig smag til både kød, stivelse og grønt.

- Dressinger lavet med skyr/græsk yoghurt 2%, creme fraiche 18%, rapsolie og krydderurter kan også få kål salaten til at glide nemmere ned.

- Steg dine grøntsager i rapsolie med smørsmag i stedet for smør.

Salat med røget andebryst

4 portioner

Det skal du bruge

350 g røget andebryst

50 g bacon i tern

3 stilke bladselleri

1 rødt æble

1 gul eller orange peberfrugt

3-4 store håndfulde blandede salatblade

Frisk kørvel

75 g pekannødder

Lidt fint salt

Dressing

1 tsk. dijonsennep

6 spsk. hasselnøddeolie eller olivenolie

1 spsk. lys vineddike

Skal og saft fra en limefrugt

Salt og peber

Sådan gør du

Læg kødet i fryseren, så det er lettere at skære ud i tynde skiver.

Steg baconen på en pande til den er sprød.

Snit bladselleri i tynde strimler og hak æblet. Skær peberfrugten i strimler.

Bland salaten og tilsæt hakket frisk koriander og salat.

Rist nødderne på en tør pande nogle minutter.

Bland dressingen og hæld den over salaten.

Opskrift udviklet af Frkskrump.dk

Knoldselleri tzatziki

4 portioner

Det skal du bruge:

250 g knoldselleri, skåret i mindre stykker og kogt i 10 min.

Lidt vand

1 fed hvidløg

20 g frisk persille, babyspinat, eller rucola

1/2 tsk karry

Saften fra en lime

300 g skyr el. græsk 2%

20 g ægte mayonaise

Lidt salt og peber

Sådan gør du:

Afkøl knoldsellerien eller skyl under koldt vand.

Blend selleri, hvidløg, persille og karry i en blender eller foodprocessor. Tilsæt vand efter behov.

Tilfør limesaft, skyr og mayonaise.

Smag til med salt, peber og ekstra krydderi.

Tips til en sundere, men fed sovs….

Den opbagte sovs kan optimeres, ved at du bruger rugmel eller ‘hvid hvedemel’ hvor hele kernen er kværnet ned i. På den måde undgår du den hurtige raffinerede hvedemel. Det samme kan du bruge til den jævnede sovs.

Tips til den ekstra sunde sovs

- Blendede grøntsager kan sagtens bruges som en slags puré eller sovs. Smag den til med krydderier, olivenolie/rapsolie og lidt fløde.

- Kolde sovse rørt på skyr/græsk yoghurt 2% med ægte mayonaise, citron, krydderier og friske urter og evt. sennep, kan give dejlig smag til både kød, stivelse og grønt.

- Dressinger lavet med skyr/græsk yoghurt 2%, creme fraiche 18%, rapsolie og krydderurter kan også få kål salaten til at glide nemmere ned.

- Steg dine grøntsager i rapsolie med smørsmag i stedet for smør.

Salat med røget andebryst

4 portioner

Det skal du bruge

350 g røget andebryst

50 g bacon i tern

3 stilke bladselleri

1 rødt æble

1 gul eller orange peberfrugt

3-4 store håndfulde blandede salatblade

Frisk kørvel

75 g pekannødder

Lidt fint salt

Dressing

1 tsk. dijonsennep

6 spsk. hasselnøddeolie eller olivenolie

1 spsk. lys vineddike

Skal og saft fra en limefrugt

Salt og peber

Sådan gør du

Læg kødet i fryseren, så det er lettere at skære ud i tynde skiver.

Steg baconen på en pande til den er sprød.

Snit bladselleri i tynde strimler og hak æblet. Skær peberfrugten i strimler.

Bland salaten og tilsæt hakket frisk koriander og salat.

Rist nødderne på en tør pande nogle minutter.

Bland dressingen og hæld den over salaten.

Opskrift udviklet af Frkskrump.dk

Knoldselleri tzatziki

4 portioner

Det skal du bruge:

250 g knoldselleri, skåret i mindre stykker og kogt i 10 min.

Lidt vand

1 fed hvidløg

20 g frisk persille, babyspinat, eller rucola

1/2 tsk karry

Saften fra en lime

300 g skyr el. græsk 2%

20 g ægte mayonaise

Lidt salt og peber

Sådan gør du:

Afkøl knoldsellerien eller skyl under koldt vand.

Blend selleri, hvidløg, persille og karry i en blender eller foodprocessor. Tilsæt vand efter behov.

Tilfør limesaft, skyr og mayonaise.

Smag til med salt, peber og ekstra krydderi.

Tips til en sundere, men fed sovs….

Den opbagte sovs kan optimeres, ved at du bruger rugmel eller ‘hvid hvedemel’ hvor hele kernen er kværnet ned i. På den måde undgår du den hurtige raffinerede hvedemel. Det samme kan du bruge til den jævnede sovs.

Tips til den ekstra sunde sovs

- Blendede grøntsager kan sagtens bruges som en slags puré eller sovs. Smag den til med krydderier, olivenolie/rapsolie og lidt fløde.

- Kolde sovse rørt på skyr/græsk yoghurt 2% med ægte mayonaise, citron, krydderier og friske urter og evt. sennep, kan give dejlig smag til både kød, stivelse og grønt.

- Dressinger lavet med skyr/græsk yoghurt 2%, creme fraiche 18%, rapsolie og krydderurter kan også få kål salaten til at glide nemmere ned.

- Steg dine grøntsager i rapsolie med smørsmag i stedet for smør.

Salat med røget andebryst

4 portioner

Det skal du bruge

350 g røget andebryst

50 g bacon i tern

3 stilke bladselleri

1 rødt æble

1 gul eller orange peberfrugt

3-4 store håndfulde blandede salatblade

Frisk kørvel

75 g pekannødder

Lidt fint salt

Dressing

1 tsk. dijonsennep

6 spsk. hasselnøddeolie eller olivenolie

1 spsk. lys vineddike

Skal og saft fra en limefrugt

Salt og peber

Sådan gør du

Læg kødet i fryseren, så det er lettere at skære ud i tynde skiver.

Steg baconen på en pande til den er sprød.

Snit bladselleri i tynde strimler og hak æblet. Skær peberfrugten i strimler.

Bland salaten og tilsæt hakket frisk koriander og salat.

Rist nødderne på en tør pande nogle minutter.

Bland dressingen og hæld den over salaten.

Opskrift udviklet af Frkskrump.dk

Knoldselleri tzatziki

4 portioner

Det skal du bruge:

250 g knoldselleri, skåret i mindre stykker og kogt i 10 min.

Lidt vand

1 fed hvidløg

20 g frisk persille, babyspinat, eller rucola

1/2 tsk karry

Saften fra en lime

300 g skyr el. græsk 2%

20 g ægte mayonaise

Lidt salt og peber

Sådan gør du:

Afkøl knoldsellerien eller skyl under koldt vand.

Blend selleri, hvidløg, persille og karry i en blender eller foodprocessor. Tilsæt vand efter behov.

Tilfør limesaft, skyr og mayonaise.

Smag til med salt, peber og ekstra krydderi.

Tips til en sundere, men fed sovs….

Den opbagte sovs kan optimeres, ved at du bruger rugmel eller ‘hvid hvedemel’ hvor hele kernen er kværnet ned i. På den måde undgår du den hurtige raffinerede hvedemel. Det samme kan du bruge til den jævnede sovs.

Tips til den ekstra sunde sovs

- Blendede grøntsager kan sagtens bruges som en slags puré eller sovs. Smag den til med krydderier, olivenolie/rapsolie og lidt fløde.

- Kolde sovse rørt på skyr/græsk yoghurt 2% med ægte mayonaise, citron, krydderier og friske urter og evt. sennep, kan give dejlig smag til både kød, stivelse og grønt.

- Dressinger lavet med skyr/græsk yoghurt 2%, creme fraiche 18%, rapsolie og krydderurter kan også få kål salaten til at glide nemmere ned.

- Steg dine grøntsager i rapsolie med smørsmag i stedet for smør.

Salat med røget andebryst

4 portioner

Det skal du bruge

350 g røget andebryst

50 g bacon i tern

3 stilke bladselleri

1 rødt æble

1 gul eller orange peberfrugt

3-4 store håndfulde blandede salatblade

Frisk kørvel

75 g pekannødder

Lidt fint salt

Dressing

1 tsk. dijonsennep

6 spsk. hasselnøddeolie eller olivenolie

1 spsk. lys vineddike

Skal og saft fra en limefrugt

Salt og peber

Sådan gør du

Læg kødet i fryseren, så det er lettere at skære ud i tynde skiver.

Steg baconen på en pande til den er sprød.

Snit bladselleri i tynde strimler og hak æblet. Skær peberfrugten i strimler.

Bland salaten og tilsæt hakket frisk koriander og salat.

Rist nødderne på en tør pande nogle minutter.

Bland dressingen og hæld den over salaten.

Opskrift udviklet af Frkskrump.dk

Knoldselleri tzatziki

4 portioner

Det skal du bruge:

250 g knoldselleri, skåret i mindre stykker og kogt i 10 min.

Lidt vand

1 fed hvidløg

20 g frisk persille, babyspinat, eller rucola

1/2 tsk karry

Saften fra en lime

300 g skyr el. græsk 2%

20 g ægte mayonaise

Lidt salt og peber

Sådan gør du:

Afkøl knoldsellerien eller skyl under koldt vand.

Blend selleri, hvidløg, persille og karry i en blender eller foodprocessor. Tilsæt vand efter behov.

Tilfør limesaft, skyr og mayonaise.

Smag til med salt, peber og ekstra krydderi.

Tips til en sundere, men fed sovs….

Den opbagte sovs kan optimeres, ved at du bruger rugmel eller ‘hvid hvedemel’ hvor hele kernen er kværnet ned i. På den måde undgår du den hurtige raffinerede hvedemel. Det samme kan du bruge til den jævnede sovs.

Tips til den ekstra sunde sovs

- Blendede grøntsager kan sagtens bruges som en slags puré eller sovs. Smag den til med krydderier, olivenolie/rapsolie og lidt fløde.

- Kolde sovse rørt på skyr/græsk yoghurt 2% med ægte mayonaise, citron, krydderier og friske urter og evt. sennep, kan give dejlig smag til både kød, stivelse og grønt.

- Dressinger lavet med skyr/græsk yoghurt 2%, creme fraiche 18%, rapsolie og krydderurter kan også få kål salaten til at glide nemmere ned.

- Steg dine grøntsager i rapsolie med smørsmag i stedet for smør.

Salat med røget andebryst

4 portioner

Det skal du bruge

350 g røget andebryst

50 g bacon i tern

3 stilke bladselleri

1 rødt æble

1 gul eller orange peberfrugt

3-4 store håndfulde blandede salatblade

Frisk kørvel

75 g pekannødder

Lidt fint salt

Dressing

1 tsk. dijonsennep

6 spsk. hasselnøddeolie eller olivenolie

1 spsk. lys vineddike

Skal og saft fra en limefrugt

Salt og peber

Sådan gør du

Læg kødet i fryseren, så det er lettere at skære ud i tynde skiver.

Steg baconen på en pande til den er sprød.

Snit bladselleri i tynde strimler og hak æblet. Skær peberfrugten i strimler.

Bland salaten og tilsæt hakket frisk koriander og salat.

Rist nødderne på en tør pande nogle minutter.

Bland dressingen og hæld den over salaten.

Opskrift udviklet af Frkskrump.dk

Knoldselleri tzatziki

4 portioner

Det skal du bruge:

250 g knoldselleri, skåret i mindre stykker og kogt i 10 min.

Lidt vand

1 fed hvidløg

20 g frisk persille, babyspinat, eller rucola

1/2 tsk karry

Saften fra en lime

300 g skyr el. græsk 2%

20 g ægte mayonaise

Lidt salt og peber

Sådan gør du:

Afkøl knoldsellerien eller skyl under koldt vand.

Blend selleri, hvidløg, persille og karry i en blender eller foodprocessor. Tilsæt vand efter behov.

Tilfør limesaft, skyr og mayonaise.

Smag til med salt, peber og ekstra krydderi.

Tips til en sundere, men fed sovs….

Den opbagte sovs kan optimeres, ved at du bruger rugmel eller ‘hvid hvedemel’ hvor hele kernen er kværnet ned i. På den måde undgår du den hurtige raffinerede hvedemel. Det samme kan du bruge til den jævnede sovs.

Tips til den ekstra sunde sovs

- Blendede grøntsager kan sagtens bruges som en slags puré eller sovs. Smag den til med krydderier, olivenolie/rapsolie og lidt fløde.

- Kolde sovse rørt på skyr/græsk yoghurt 2% med ægte mayonaise, citron, krydderier og friske urter og evt. sennep, kan give dejlig smag til både kød, stivelse og grønt.

- Dressinger lavet med skyr/græsk yoghurt 2%, creme fraiche 18%, rapsolie og krydderurter kan også få kål salaten til at glide nemmere ned.

- Steg dine grøntsager i rapsolie med smørsmag i stedet for smør.

Salat med røget andebryst

4 portioner

Det skal du bruge

350 g røget andebryst

50 g bacon i tern

3 stilke bladselleri

1 rødt æble

1 gul eller orange peberfrugt

3-4 store håndfulde blandede salatblade

Frisk kørvel

75 g pekannødder

Lidt fint salt

Dressing

1 tsk. dijonsennep

6 spsk. hasselnøddeolie eller olivenolie

1 spsk. lys vineddike

Skal og saft fra en limefrugt

Salt og peber

Sådan gør du

Læg kødet i fryseren, så det er lettere at skære ud i tynde skiver.

Steg baconen på en pande til den er sprød.

Snit bladselleri i tynde strimler og hak æblet. Skær peberfrugten i strimler.

Bland salaten og tilsæt hakket frisk koriander og salat.

Rist nødderne på en tør pande nogle minutter.

Bland dressingen og hæld den over salaten.

Opskrift udviklet af Frkskrump.dk

Knoldselleri tzatziki

4 portioner

Det skal du bruge:

250 g knoldselleri, skåret i mindre stykker og kogt i 10 min.

Lidt vand

1 fed hvidløg

20 g frisk persille, babyspinat, eller rucola

1/2 tsk karry

Saften fra en lime

300 g skyr el. græsk 2%

20 g ægte mayonaise

Lidt salt og peber

Sådan gør du:

Afkøl knoldsellerien eller skyl under koldt vand.

Blend selleri, hvidløg, persille og karry i en blender eller foodprocessor. Tilsæt vand efter behov.

Tilfør limesaft, skyr og mayonaise.

Smag til med salt, peber og ekstra krydderi.

Tips til en sundere, men fed sovs….

Den opbagte sovs kan optimeres, ved at du bruger rugmel eller ‘hvid hvedemel’ hvor hele kernen er kværnet ned i. På den måde undgår du den hurtige raffinerede hvedemel. Det samme kan du bruge til den jævnede sovs.

Tips til den ekstra sunde sovs

- Blendede grøntsager kan sagtens bruges som en slags puré eller sovs. Smag den til med krydderier, olivenolie/rapsolie og lidt fløde.

- Kolde sovse rørt på skyr/græsk yoghurt 2% med ægte mayonaise, citron, krydderier og friske urter og evt. sennep, kan give dejlig smag til både kød, stivelse og grønt.

- Dressinger lavet med skyr/græsk yoghurt 2%, creme fraiche 18%, rapsolie og krydderurter kan også få kål salaten til at glide nemmere ned.

- Steg dine grøntsager i rapsolie med smørsmag i stedet for smør.

Salat med røget andebryst

4 portioner

Det skal du bruge

350 g røget andebryst

50 g bacon i tern

3 stilke bladselleri

1 rødt æble

1 gul eller orange peberfrugt

3-4 store håndfulde blandede salatblade

Frisk kørvel

75 g pekannødder

Lidt fint salt

Dressing

1 tsk. dijonsennep

6 spsk. hasselnøddeolie eller olivenolie

1 spsk. lys vineddike

Skal og saft fra en limefrugt

Salt og peber

Sådan gør du

Læg kødet i fryseren, så det er lettere at skære ud i tynde skiver.

Steg baconen på en pande til den er sprød.

Snit bladselleri i tynde strimler og hak æblet. Skær peberfrugten i strimler.

Bland salaten og tilsæt hakket frisk koriander og salat.

Rist nødderne på en tør pande nogle minutter.

Bland dressingen og hæld den over salaten.

Opskrift udviklet af Frkskrump.dk

Knoldselleri tzatziki

4 portioner

Det skal du bruge:

250 g knoldselleri, skåret i mindre stykker og kogt i 10 min.

Lidt vand

1 fed hvidløg

20 g frisk persille, babyspinat, eller rucola

1/2 tsk karry

Saften fra en lime

300 g skyr el. græsk 2%

20 g ægte mayonaise

Lidt salt og peber

Sådan gør du:

Afkøl knoldsellerien eller skyl under koldt vand.

Blend selleri, hvidløg, persille og karry i en blender eller foodprocessor. Tilsæt vand efter behov.

Tilfør limesaft, skyr og mayonaise.

Smag til med salt, peber og ekstra krydderi.

Tips til en sundere, men fed sovs….

Den opbagte sovs kan optimeres, ved at du bruger rugmel eller ‘hvid hvedemel’ hvor hele kernen er kværnet ned i. På den måde undgår du den hurtige raffinerede hvedemel. Det samme kan du bruge til den jævnede sovs.

Tips til den ekstra sunde sovs

- Blendede grøntsager kan sagtens bruges som en slags puré eller sovs. Smag den til med krydderier, olivenolie/rapsolie og lidt fløde.

- Kolde sovse rørt på skyr/græsk yoghurt 2% med ægte mayonaise, citron, krydderier og friske urter og evt. sennep, kan give dejlig smag til både kød, stivelse og grønt.

- Dressinger lavet med skyr/græsk yoghurt 2%, creme fraiche 18%, rapsolie og krydderurter kan også få kål salaten til at glide nemmere ned.

- Steg dine grøntsager i rapsolie med smørsmag i stedet for smør.

Salat med røget andebryst

4 portioner

Det skal du bruge

350 g røget andebryst

50 g bacon i tern

3 stilke bladselleri

1 rødt æble

1 gul eller orange peberfrugt

3-4 store håndfulde blandede salatblade

Frisk kørvel

75 g pekannødder

Lidt fint salt

Dressing

1 tsk. dijonsennep

6 spsk. hasselnøddeolie eller olivenolie

1 spsk. lys vineddike

Skal og saft fra en limefrugt

Salt og peber

Sådan gør du

Læg kødet i fryseren, så det er lettere at skære ud i tynde skiver.

Steg baconen på en pande til den er sprød.

Snit bladselleri i tynde strimler og hak æblet. Skær peberfrugten i strimler.

Bland salaten og tilsæt hakket frisk koriander og salat.

Rist nødderne på en tør pande nogle minutter.

Bland dressingen og hæld den over salaten.

Opskrift udviklet af Frkskrump.dk

Knoldselleri tzatziki

4 portioner

Det skal du bruge:

250 g knoldselleri, skåret i mindre stykker og kogt i 10 min.

Lidt vand

1 fed hvidløg

20 g frisk persille, babyspinat, eller rucola

1/2 tsk karry

Saften fra en lime

300 g skyr el. græsk 2%

20 g ægte mayonaise

Lidt salt og peber

Sådan gør du:

Afkøl knoldsellerien eller skyl under koldt vand.

Blend selleri, hvidløg, persille og karry i en blender eller foodprocessor. Tilsæt vand efter behov.

Tilfør limesaft, skyr og mayonaise.

Smag til med salt, peber og ekstra krydderi.

Tips til en sundere, men fed sovs….

Den opbagte sovs kan optimeres, ved at du bruger rugmel eller ‘hvid hvedemel’ hvor hele kernen er kværnet ned i. På den måde undgår du den hurtige raffinerede hvedemel. Det samme kan du bruge til den jævnede sovs.

Tips til den ekstra sunde sovs

- Blendede grøntsager kan sagtens bruges som en slags puré eller sovs. Smag den til med krydderier, olivenolie/rapsolie og lidt fløde.

- Kolde sovse rørt på skyr/græsk yoghurt 2% med ægte mayonaise, citron, krydderier og friske urter og evt. sennep, kan give dejlig smag til både kød, stivelse og grønt.

- Dressinger lavet med skyr/græsk yoghurt 2%, creme fraiche 18%, rapsolie og krydderurter kan også få kål salaten til at glide nemmere ned.

- Steg dine grøntsager i rapsolie med smørsmag i stedet for smør.

Salat med røget andebryst

4 portioner

Det skal du bruge

350 g røget andebryst

50 g bacon i tern

3 stilke bladselleri

1 rødt æble

1 gul eller orange peberfrugt

3-4 store håndfulde blandede salatblade

Frisk kørvel

75 g pekannødder

Lidt fint salt

Dressing

1 tsk. dijonsennep

6 spsk. hasselnøddeolie eller olivenolie

1 spsk. lys vineddike

Skal og saft fra en limefrugt

Salt og peber

Sådan gør du

Læg kødet i fryseren, så det er lettere at skære ud i tynde skiver.

Steg baconen på en pande til den er sprød.

Snit bladselleri i tynde strimler og hak æblet. Skær peberfrugten i strimler.

Bland salaten og tilsæt hakket frisk koriander og salat.

Rist nødderne på en tør pande nogle minutter.

Bland dressingen og hæld den over salaten.

Opskrift udviklet af Frkskrump.dk

Knoldselleri tzatziki

4 portioner

Det skal du bruge:

250 g knoldselleri, skåret i mindre stykker og kogt i 10 min.

Lidt vand

1 fed hvidløg

20 g frisk persille, babyspinat, eller rucola

1/2 tsk karry

Saften fra en lime

300 g skyr el. græsk 2%

20 g ægte mayonaise

Lidt salt og peber

Sådan gør du:

Afkøl knoldsellerien eller skyl under koldt vand.

Blend selleri, hvidløg, persille og karry i en blender eller foodprocessor. Tilsæt vand efter behov.

Tilfør limesaft, skyr og mayonaise.

Smag til med salt, peber og ekstra krydderi.

Tips til en sundere, men fed sovs….

Den opbagte sovs kan optimeres, ved at du bruger rugmel eller ‘hvid hvedemel’ hvor hele kernen er kværnet ned i. På den måde undgår du den hurtige raffinerede hvedemel. Det samme kan du bruge til den jævnede sovs.

Tips til den ekstra sunde sovs

- Blendede grøntsager kan sagtens bruges som en slags puré eller sovs. Smag den til med krydderier, olivenolie/rapsolie og lidt fløde.

- Kolde sovse rørt på skyr/græsk yoghurt 2% med ægte mayonaise, citron, krydderier og friske urter og evt. sennep, kan give dejlig smag til både kød, stivelse og grønt.

- Dressinger lavet med skyr/græsk yoghurt 2%, creme fraiche 18%, rapsolie og krydderurter kan også få kål salaten til at glide nemmere ned.

- Steg dine grøntsager i rapsolie med smørsmag i stedet for smør.

Salat med røget andebryst

4 portioner

Det skal du bruge

350 g røget andebryst

50 g bacon i tern

3 stilke bladselleri

1 rødt æble

1 gul eller orange peberfrugt

3-4 store håndfulde blandede salatblade

Frisk kørvel

75 g pekannødder

Lidt fint salt

Dressing

1 tsk. dijonsennep

6 spsk. hasselnøddeolie eller olivenolie

1 spsk. lys vineddike

Skal og saft fra en limefrugt

Salt og peber

Sådan gør du

Læg kødet i fryseren, så det er lettere at skære ud i tynde skiver.

Steg baconen på en pande til den er sprød.

Snit bladselleri i tynde strimler og hak æblet. Skær peberfrugten i strimler.

Bland salaten og tilsæt hakket frisk koriander og salat.

Rist nødderne på en tør pande nogle minutter.

Bland dressingen og hæld den over salaten.

Opskrift udviklet af Frkskrump.dk

Knoldselleri tzatziki

4 portioner

Det skal du bruge:

250 g knoldselleri, skåret i mindre stykker og kogt i 10 min.

Lidt vand

1 fed hvidløg

20 g frisk persille, babyspinat, eller rucola

1/2 tsk karry

Saften fra en lime

300 g skyr el. græsk 2%

20 g ægte mayonaise

Lidt salt og peber

Sådan gør du:

Afkøl knoldsellerien eller skyl under koldt vand.

Blend selleri, hvidløg, persille og karry i en blender eller foodprocessor. Tilsæt vand efter behov.

Tilfør limesaft, skyr og mayonaise.

Smag til med salt, peber og ekstra krydderi.

Tips til en sundere, men fed sovs….

Den opbagte sovs kan optimeres, ved at du bruger rugmel eller ‘hvid hvedemel’ hvor hele kernen er kværnet ned i. På den måde undgår du den hurtige raffinerede hvedemel. Det samme kan du bruge til den jævnede sovs.

Tips til den ekstra sunde sovs

- Blendede grøntsager kan sagtens bruges som en slags puré eller sovs. Smag den til med krydderier, olivenolie/rapsolie og lidt fløde.

- Kolde sovse rørt på skyr/græsk yoghurt 2% med ægte mayonaise, citron, krydderier og friske urter og evt. sennep, kan give dejlig smag til både kød, stivelse og grønt.

- Dressinger lavet med skyr/græsk yoghurt 2%, creme fraiche 18%, rapsolie og krydderurter kan også få kål salaten til at glide nemmere ned.

- Steg dine grøntsager i rapsolie med smørsmag i stedet for smør.

Salat med røget andebryst

4 portioner

Det skal du bruge

350 g røget andebryst

50 g bacon i tern

3 stilke bladselleri

1 rødt æble

1 gul eller orange peberfrugt

3-4 store håndfulde blandede salatblade

Frisk kørvel

75 g pekannødder

Lidt fint salt

Dressing

1 tsk. dijonsennep

6 spsk. hasselnøddeolie eller olivenolie

1 spsk. lys vineddike

Skal og saft fra en limefrugt

Salt og peber

Sådan gør du

Læg kødet i fryseren, så det er lettere at skære ud i tynde skiver.

Steg baconen på en pande til den er sprød.

Snit bladselleri i tynde strimler og hak æblet. Skær peberfrugten i strimler.

Bland salaten og tilsæt hakket frisk koriander og salat.

Rist nødderne på en tør pande nogle minutter.

Bland dressingen og hæld den over salaten.

Opskrift udviklet af Frkskrump.dk

Knoldselleri tzatziki

4 portioner

Det skal du bruge:

250 g knoldselleri, skåret i mindre stykker og kogt i 10 min.

Lidt vand

1 fed hvidløg

20 g frisk persille, babyspinat, eller rucola

1/2 tsk karry

Saften fra en lime

300 g skyr el. græsk 2%

20 g ægte mayonaise

Lidt salt og peber

Sådan gør du:

Afkøl knoldsellerien eller skyl under koldt vand.

Blend selleri, hvidløg, persille og karry i en blender eller foodprocessor. Tilsæt vand efter behov.

Tilfør limesaft, skyr og mayonaise.

Smag til med salt, peber og ekstra krydderi.

Tips til en sundere, men fed sovs….

Den opbagte sovs kan optimeres, ved at du bruger rugmel eller ‘hvid hvedemel’ hvor hele kernen er kværnet ned i. På den måde undgår du den hurtige raffinerede hvedemel. Det samme kan du bruge til den jævnede sovs.

Tips til den ekstra sunde sovs

- Blendede grøntsager kan sagtens bruges som en slags puré eller sovs. Smag den til med krydderier, olivenolie/rapsolie og lidt fløde.

- Kolde sovse rørt på skyr/græsk yoghurt 2% med ægte mayonaise, citron, krydderier og friske urter og evt. sennep, kan give dejlig smag til både kød, stivelse og grønt.

- Dressinger lavet med skyr/græsk yoghurt 2%, creme fraiche 18%, rapsolie og krydderurter kan også få kål salaten til at glide nemmere ned.

- Steg dine grøntsager i rapsolie med smørsmag i stedet for smør.

Salat med røget andebryst

4 portioner

Det skal du bruge

350 g røget andebryst

50 g bacon i tern

3 stilke bladselleri

1 rødt æble

1 gul eller orange peberfrugt

3-4 store håndfulde blandede salatblade

Frisk kørvel

75 g pekannødder

Lidt fint salt

Dressing

1 tsk. dijonsennep

6 spsk. hasselnøddeolie eller olivenolie

1 spsk. lys vineddike

Skal og saft fra en limefrugt

Salt og peber

Sådan gør du

Læg kødet i fryseren, så det er lettere at skære ud i tynde skiver.

Steg baconen på en pande til den er sprød.

Snit bladselleri i tynde strimler og hak æblet. Skær peberfrugten i strimler.

Bland salaten og tilsæt hakket frisk koriander og salat.

Rist nødderne på en tør pande nogle minutter.

Bland dressingen og hæld den over salaten.

Opskrift udviklet af Frkskrump.dk

Knoldselleri tzatziki

4 portioner

Det skal du bruge:

250 g knoldselleri, skåret i mindre stykker og kogt i 10 min.

Lidt vand

1 fed hvidløg

20 g frisk persille, babyspinat, eller rucola

1/2 tsk karry

Saften fra en lime

300 g skyr el. græsk 2%

20 g ægte mayonaise

Lidt salt og peber

Sådan gør du:

Afkøl knoldsellerien eller skyl under koldt vand.

Blend selleri, hvidløg, persille og karry i en blender eller foodprocessor. Tilsæt vand efter behov.

Tilfør limesaft, skyr og mayonaise.

Smag til med salt, peber og ekstra krydderi.

Tips til en sundere, men fed sovs….

Den opbagte sovs kan optimeres, ved at du bruger rugmel eller ‘hvid hvedemel’ hvor hele kernen er kværnet ned i. På den måde undgår du den hurtige raffinerede hvedemel. Det samme kan du bruge til den jævnede sovs.

Tips til den ekstra sunde sovs

- Blendede grøntsager kan sagtens bruges som en slags puré eller sovs. Smag den til med krydderier, olivenolie/rapsolie og lidt fløde.

- Kolde sovse rørt på skyr/græsk yoghurt 2% med ægte mayonaise, citron, krydderier og friske urter og evt. sennep, kan give dejlig smag til både kød, stivelse og grønt.

- Dressinger lavet med skyr/græsk yoghurt 2%, creme fraiche 18%, rapsolie og krydderurter kan også få kål salaten til at glide nemmere ned.

- Steg dine grøntsager i rapsolie med smørsmag i stedet for smør.

Salat med røget andebryst

4 portioner

Det skal du bruge

350 g røget andebryst

50 g bacon i tern

3 stilke bladselleri

1 rødt æble

1 gul eller orange peberfrugt

3-4 store håndfulde blandede salatblade

Frisk kørvel

75 g pekannødder

Lidt fint salt

Dressing

1 tsk. dijonsennep

6 spsk. hasselnøddeolie eller olivenolie

1 spsk. lys vineddike

Skal og saft fra en limefrugt

Salt og peber

Sådan gør du

Læg kødet i fryseren, så det er lettere at skære ud i tynde skiver.

Steg baconen på en pande til den er sprød.

Snit bladselleri i tynde strimler og hak æblet. Skær peberfrugten i strimler.

Bland salaten og tilsæt hakket frisk koriander og salat.

Rist nødderne på en tør pande nogle minutter.

Bland dressingen og hæld den over salaten.

Opskrift udviklet af Frkskrump.dk

Knoldselleri tzatziki

4 portioner

Det skal du bruge:

250 g knoldselleri, skåret i mindre stykker og kogt i 10 min.

Lidt vand

1 fed hvidløg

20 g frisk persille, babyspinat, eller rucola

1/2 tsk karry

Saften fra en lime

300 g skyr el. græsk 2%

20 g ægte mayonaise

Lidt salt og peber

Sådan gør du:

Afkøl knoldsellerien eller skyl under koldt vand.

Blend selleri, hvidløg, persille og karry i en blender eller foodprocessor. Tilsæt vand efter behov.

Tilfør limesaft, skyr og mayonaise.

Smag til med salt, peber og ekstra krydderi.

Tips til en sundere, men fed sovs….

Den opbagte sovs kan optimeres, ved at du bruger rugmel eller ‘hvid hvedemel’ hvor hele kernen er kværnet ned i. På den måde undgår du den hurtige raffinerede hvedemel. Det samme kan du bruge til den jævnede sovs.

Tips til den ekstra sunde sovs

- Blendede grøntsager kan sagtens bruges som en slags puré eller sovs. Smag den til med krydderier, olivenolie/rapsolie og lidt fløde.

- Kolde sovse rørt på skyr/græsk yoghurt 2% med ægte mayonaise, citron, krydderier og friske urter og evt. sennep, kan give dejlig smag til både kød, stivelse og grønt.

- Dressinger lavet med skyr/græsk yoghurt 2%, creme fraiche 18%, rapsolie og krydderurter kan også få kål salaten til at glide nemmere ned.

- Steg dine grøntsager i rapsolie med smørsmag i stedet for smør.

Salat med røget andebryst

4 portioner

Det skal du bruge

350 g røget andebryst

50 g bacon i tern

3 stilke bladselleri

1 rødt æble

1 gul eller orange peberfrugt

3-4 store håndfulde blandede salatblade

Frisk kørvel

75 g pekannødder

Lidt fint salt

Dressing

1 tsk. dijonsennep

6 spsk. hasselnøddeolie eller olivenolie

1 spsk. lys vineddike

Skal og saft fra en limefrugt

Salt og peber

Sådan gør du

Læg kødet i fryseren, så det er lettere at skære ud i tynde skiver.

Steg baconen på en pande til den er sprød.

Snit bladselleri i tynde strimler og hak æblet. Skær peberfrugten i strimler.

Bland salaten og tilsæt hakket frisk koriander og salat.

Rist nødderne på en tør pande nogle minutter.

Bland dressingen og hæld den over salaten.

Opskrift udviklet af Frkskrump.dk

Knoldselleri tzatziki

4 portioner

Det skal du bruge:

250 g knoldselleri, skåret i mindre stykker og kogt i 10 min.

Lidt vand

1 fed hvidløg

20 g frisk persille, babyspinat, eller rucola

1/2 tsk karry

Saften fra en lime

300 g skyr el. græsk 2%

20 g ægte mayonaise

Lidt salt og peber

Sådan gør du:

Afkøl knoldsellerien eller skyl under koldt vand.

Blend selleri, hvidløg, persille og karry i en blender eller foodprocessor. Tilsæt vand efter behov.

Tilfør limesaft, skyr og mayonaise.

Smag til med salt, peber og ekstra krydderi.

Tips til en sundere, men fed sovs….

Den opbagte sovs kan optimeres, ved at du bruger rugmel eller ‘hvid hvedemel’ hvor hele kernen er kværnet ned i. På den måde undgår du den hurtige raffinerede hvedemel. Det samme kan du bruge til den jævnede sovs.

Tips til den ekstra sunde sovs

- Blendede grøntsager kan sagtens bruges som en slags puré eller sovs. Smag den til med krydderier, olivenolie/rapsolie og lidt fløde.

- Kolde sovse rørt på skyr/græsk yoghurt 2% med ægte mayonaise, citron, krydderier og friske urter og evt. sennep, kan give dejlig smag til både kød, stivelse og grønt.

- Dressinger lavet med skyr/græsk yoghurt 2%, creme fraiche 18%, rapsolie og krydderurter kan også få kål salaten til at glide nemmere ned.

- Steg dine grøntsager i rapsolie med smørsmag i stedet for smør.

Salat med røget andebryst

4 portioner

Det skal du bruge

350 g røget andebryst

50 g bacon i tern

3 stilke bladselleri

1 rødt æble

1 gul eller orange peberfrugt

3-4 store håndfulde blandede salatblade

Frisk kørvel

75 g pekannødder

Lidt fint salt

Dressing

1 tsk. dijonsennep

6 spsk. hasselnøddeolie eller olivenolie

1 spsk. lys vineddike

Skal og saft fra en limefrugt

Salt og peber

Sådan gør du

Læg kødet i fryseren, så det er lettere at skære ud i tynde skiver.

Steg baconen på en pande til den er sprød.

Snit bladselleri i tynde strimler og hak æblet. Skær peberfrugten i strimler.

Bland salaten og tilsæt hakket frisk koriander og salat.

Rist nødderne på en tør pande nogle minutter.

Bland dressingen og hæld den over salaten.

Opskrift udviklet af Frkskrump.dk

Knoldselleri tzatziki

4 portioner

Det skal du bruge:

250 g knoldselleri, skåret i mindre stykker og kogt i 10 min.

Lidt vand

1 fed hvidløg

20 g frisk persille, babyspinat, eller rucola

1/2 tsk karry

Saften fra en lime

300 g skyr el. græsk 2%

20 g ægte mayonaise

Lidt salt og peber

Sådan gør du:

Afkøl knoldsellerien eller skyl under koldt vand.

Blend selleri, hvidløg, persille og karry i en blender eller foodprocessor. Tilsæt vand efter behov.

Tilfør limesaft, skyr og mayonaise.

Smag til med salt, peber og ekstra krydderi.

Tips til en sundere, men fed sovs….

Den opbagte sovs kan optimeres, ved at du bruger rugmel eller ‘hvid hvedemel’ hvor hele kernen er kværnet ned i. På den måde undgår du den hurtige raffinerede hvedemel. Det samme kan du bruge til den jævnede sovs.

Tips til den ekstra sunde sovs

- Blendede grøntsager kan sagtens bruges som en slags puré eller sovs. Smag den til med krydderier, olivenolie/rapsolie og lidt fløde.

- Kolde sovse rørt på skyr/græsk yoghurt 2% med ægte mayonaise, citron, krydderier og friske urter og evt. sennep, kan give dejlig smag til både kød, stivelse og grønt.

- Dressinger lavet med skyr/græsk yoghurt 2%, creme fraiche 18%, rapsolie og krydderurter kan også få kål salaten til at glide nemmere ned.

- Steg dine grøntsager i rapsolie med smørsmag i stedet for smør.

Salat med røget andebryst

4 portioner

Det skal du bruge

350 g røget andebryst

50 g bacon i tern

3 stilke bladselleri

1 rødt æble

1 gul eller orange peberfrugt

3-4 store håndfulde blandede salatblade

Frisk kørvel

75 g pekannødder

Lidt fint salt

Dressing

1 tsk. dijonsennep

6 spsk. hasselnøddeolie eller olivenolie

1 spsk. lys vineddike

Skal og saft fra en limefrugt

Salt og peber

Sådan gør du

Læg kødet i fryseren, så det er lettere at skære ud i tynde skiver.

Steg baconen på en pande til den er sprød.

Snit bladselleri i tynde strimler og hak æblet. Skær peberfrugten i strimler.

Bland salaten og tilsæt hakket frisk koriander og salat.

Rist nødderne på en tør pande nogle minutter.

Bland dressingen og hæld den over salaten.

Opskrift udviklet af Frkskrump.dk

Knoldselleri tzatziki

4 portioner

Det skal du bruge:

250 g knoldselleri, skåret i mindre stykker og kogt i 10 min.

Lidt vand

1 fed hvidløg

20 g frisk persille, babyspinat, eller rucola

1/2 tsk karry

Saften fra en lime

300 g skyr el. græsk 2%

20 g ægte mayonaise

Lidt salt og peber

Sådan gør du:

Afkøl knoldsellerien eller skyl under koldt vand.

Blend selleri, hvidløg, persille og karry i en blender eller foodprocessor. Tilsæt vand efter behov.

Tilfør limesaft, skyr og mayonaise.

Smag til med salt, peber og ekstra krydderi.

Tips til en sundere, men fed sovs….

Den opbagte sovs kan optimeres, ved at du bruger rugmel eller ‘hvid hvedemel’ hvor hele kernen er kværnet ned i. På den måde undgår du den hurtige raffinerede hvedemel. Det samme kan du bruge til den jævnede sovs.

Tips til den ekstra sunde sovs

- Blendede grøntsager kan sagtens bruges som en slags puré eller sovs. Smag den til med krydderier, olivenolie/rapsolie og lidt fløde.

- Kolde sovse rørt på skyr/græsk yoghurt 2% med ægte mayonaise, citron, krydderier og friske urter og evt. sennep, kan give dejlig smag til både kød, stivelse og grønt.

- Dressinger lavet med skyr/græsk yoghurt 2%, creme fraiche 18%, rapsolie og krydderurter kan også få kål salaten til at glide nemmere ned.

- Steg dine grøntsager i rapsolie med smørsmag i stedet for smør.

Salat med røget andebryst

4 portioner

Det skal du bruge

350 g røget andebryst

50 g bacon i tern

3 stilke bladselleri

1 rødt æble

1 gul eller orange peberfrugt

3-4 store håndfulde blandede salatblade

Frisk kørvel

75 g pekannødder

Lidt fint salt

Dressing

1 tsk. dijonsennep

6 spsk. hasselnøddeolie eller olivenolie

1 spsk. lys vineddike

Skal og saft fra en limefrugt

Salt og peber

Sådan gør du

Læg kødet i fryseren, så det er lettere at skære ud i tynde skiver.

Steg baconen på en pande til den er sprød.

Snit bladselleri i tynde strimler og hak æblet. Skær peberfrugten i strimler.

Bland salaten og tilsæt hakket frisk koriander og salat.

Rist nødderne på en tør pande nogle minutter.

Bland dressingen og hæld den over salaten.

Opskrift udviklet af Frkskrump.dk

Knoldselleri tzatziki

4 portioner

Det skal du bruge:

250 g knoldselleri, skåret i mindre stykker og kogt i 10 min.

Lidt vand

1 fed hvidløg

20 g frisk persille, babyspinat, eller rucola

1/2 tsk karry

Saften fra en lime

300 g skyr el. græsk 2%

20 g ægte mayonaise

Lidt salt og peber

Sådan gør du:

Afkøl knoldsellerien eller skyl under koldt vand.

Blend selleri, hvidløg, persille og karry i en blender eller foodprocessor. Tilsæt vand efter behov.

Tilfør limesaft, skyr og mayonaise.

Smag til med salt, peber og ekstra krydderi.

Tips til en sundere, men fed sovs….

Den opbagte sovs kan optimeres, ved at du bruger rugmel eller ‘hvid hvedemel’ hvor hele kernen er kværnet ned i. På den måde undgår du den hurtige raffinerede hvedemel. Det samme kan du bruge til den jævnede sovs.

Tips til den ekstra sunde sovs

- Blendede grøntsager kan sagtens bruges som en slags puré eller sovs. Smag den til med krydderier, olivenolie/rapsolie og lidt fløde.

- Kolde sovse rørt på skyr/græsk yoghurt 2% med ægte mayonaise, citron, krydderier og friske urter og evt. sennep, kan give dejlig smag til både kød, stivelse og grønt.

- Dressinger lavet med skyr/græsk yoghurt 2%, creme fraiche 18%, rapsolie og krydderurter kan også få kål salaten til at glide nemmere ned.

- Steg dine grøntsager i rapsolie med smørsmag i stedet for smør.

Salat med røget andebryst

4 portioner

Det skal du bruge

350 g røget andebryst

50 g bacon i tern

3 stilke bladselleri

1 rødt æble

1 gul eller orange peberfrugt

3-4 store håndfulde blandede salatblade

Frisk kørvel

75 g pekannødder

Lidt fint salt

Dressing

1 tsk. dijonsennep

6 spsk. hasselnøddeolie eller olivenolie

1 spsk. lys vineddike

Skal og saft fra en limefrugt

Salt og peber

Sådan gør du

Læg kødet i fryseren, så det er lettere at skære ud i tynde skiver.

Steg baconen på en pande til den er sprød.

Snit bladselleri i tynde strimler og hak æblet. Skær peberfrugten i strimler.

Bland salaten og tilsæt hakket frisk koriander og salat.

Rist nødderne på en tør pande nogle minutter.

Bland dressingen og hæld den over salaten.

Opskrift udviklet af Frkskrump.dk

Knoldselleri tzatziki

4 portioner

Det skal du bruge:

250 g knoldselleri, skåret i mindre stykker og kogt i 10 min.

Lidt vand

1 fed hvidløg

20 g frisk persille, babyspinat, eller rucola

1/2 tsk karry

Saften fra en lime

300 g skyr el. græsk 2%

20 g ægte mayonaise

Lidt salt og peber

Sådan gør du:

Afkøl knoldsellerien eller skyl under koldt vand.

Blend selleri, hvidløg, persille og karry i en blender eller foodprocessor. Tilsæt vand efter behov.

Tilfør limesaft, skyr og mayonaise.

Smag til med salt, peber og ekstra krydderi.

Tips til en sundere, men fed sovs….

Den opbagte sovs kan optimeres, ved at du bruger rugmel eller ‘hvid hvedemel’ hvor hele kernen er kværnet ned i. På den måde undgår du den hurtige raffinerede hvedemel. Det samme kan du bruge til den jævnede sovs.

Tips til den ekstra sunde sovs

- Blendede grøntsager kan sagtens bruges som en slags puré eller sovs. Smag den til med krydderier, olivenolie/rapsolie og lidt fløde.

- Kolde sovse rørt på skyr/græsk yoghurt 2% med ægte mayonaise, citron, krydderier og friske urter og evt. sennep, kan give dejlig smag til både kød, stivelse og grønt.

- Dressinger lavet med skyr/græsk yoghurt 2%, creme fraiche 18%, rapsolie og krydderurter kan også få kål salaten til at glide nemmere ned.

- Steg dine grøntsager i rapsolie med smørsmag i stedet for smør.

Salat med røget andebryst

4 portioner

Det skal du bruge

350 g røget andebryst

50 g bacon i tern

3 stilke bladselleri

1 rødt æble

1 gul eller orange peberfrugt

3-4 store håndfulde blandede salatblade

Frisk kørvel

75 g pekannødder

Lidt fint salt

Dressing

1 tsk. dijonsennep

6 spsk. hasselnøddeolie eller olivenolie

1 spsk. lys vineddike

Skal og saft fra en limefrugt

Salt og peber

Sådan gør du

Læg kødet i fryseren, så det er lettere at skære ud i tynde skiver.

Steg baconen på en pande til den er sprød.

Snit bladselleri i tynde strimler og hak æblet. Skær peberfrugten i strimler.

Bland salaten og tilsæt hakket frisk koriander og salat.

Rist nødderne på en tør pande nogle minutter.

Bland dressingen og hæld den over salaten.

Opskrift udviklet af Frkskrump.dk

Knoldselleri tzatziki

4 portioner

Det skal du bruge:

250 g knoldselleri, skåret i mindre stykker og kogt i 10 min.

Lidt vand

1 fed hvidløg

20 g frisk persille, babyspinat, eller rucola

1/2 tsk karry

Saften fra en lime

300 g skyr el. græsk 2%

20 g ægte mayonaise

Lidt salt og peber

Sådan gør du:

Afkøl knoldsellerien eller skyl under koldt vand.

Blend selleri, hvidløg, persille og karry i en blender eller foodprocessor. Tilsæt vand efter behov.

Tilfør limesaft, skyr og mayonaise.

Smag til med salt, peber og ekstra krydderi.

Tips til en sundere, men fed sovs….

Den opbagte sovs kan optimeres, ved at du bruger rugmel eller ‘hvid hvedemel’ hvor hele kernen er kværnet ned i. På den måde undgår du den hurtige raffinerede hvedemel. Det samme kan du bruge til den jævnede sovs.

Tips til den ekstra sunde sovs

- Blendede grøntsager kan sagtens bruges som en slags puré eller sovs. Smag den til med krydderier, olivenolie/rapsolie og lidt fløde.

- Kolde sovse rørt på skyr/græsk yoghurt 2% med ægte mayonaise, citron, krydderier og friske urter og evt. sennep, kan give dejlig smag til både kød, stivelse og grønt.

- Dressinger lavet med skyr/græsk yoghurt 2%, creme fraiche 18%, rapsolie og krydderurter kan også få kål salaten til at glide nemmere ned.

- Steg dine grøntsager i rapsolie med smørsmag i stedet for smør.

Salat med røget andebryst

4 portioner

Det skal du bruge

350 g røget andebryst

50 g bacon i tern

3 stilke bladselleri

1 rødt æble

1 gul eller orange peberfrugt

3-4 store håndfulde blandede salatblade

Frisk kørvel

75 g pekannødder

Lidt fint salt

Dressing

1 tsk. dijonsennep

6 spsk. hasselnøddeolie eller olivenolie

1 spsk. lys vineddike

Skal og saft fra en limefrugt

Salt og peber

Sådan gør du

Læg kødet i fryseren, så det er lettere at skære ud i tynde skiver.

Steg baconen på en pande til den er sprød.

Snit bladselleri i tynde strimler og hak æblet. Skær peberfrugten i strimler.

Bland salaten og tilsæt hakket frisk koriander og salat.

Rist nødderne på en tør pande nogle minutter.

Bland dressingen og hæld den over salaten.

Opskrift udviklet af Frkskrump.dk

Knoldselleri tzatziki

4 portioner

Det skal du bruge:

250 g knoldselleri, skåret i mindre stykker og kogt i 10 min.

Lidt vand

1 fed hvidløg

20 g frisk persille, babyspinat, eller rucola

1/2 tsk karry

Saften fra en lime

300 g skyr el. græsk 2%

20 g ægte mayonaise

Lidt salt og peber

Sådan gør du:

Afkøl knoldsellerien eller skyl under koldt vand.

Blend selleri, hvidløg, persille og karry i en blender eller foodprocessor. Tilsæt vand efter behov.

Tilfør limesaft, skyr og mayonaise.

Smag til med salt, peber og ekstra krydderi.

Tips til en sundere, men fed sovs….

Den opbagte sovs kan optimeres, ved at du bruger rugmel eller ‘hvid hvedemel’ hvor hele kernen er kværnet ned i. På den måde undgår du den hurtige raffinerede hvedemel. Det samme kan du bruge til den jævnede sovs.

Tips til den ekstra sunde sovs

- Blendede grøntsager kan sagtens bruges som en slags puré eller sovs. Smag den til med krydderier, olivenolie/rapsolie og lidt fløde.

- Kolde sovse rørt på skyr/græsk yoghurt 2% med ægte mayonaise, citron, krydderier og friske urter og evt. sennep, kan give dejlig smag til både kød, stivelse og grønt.

- Dressinger lavet med skyr/græsk yoghurt 2%, creme fraiche 18%, rapsolie og krydderurter kan også få kål salaten til at glide nemmere ned.

- Steg dine grøntsager i rapsolie med smørsmag i stedet for smør.

Salat med røget andebryst

4 portioner

Det skal du bruge

350 g røget andebryst

50 g bacon i tern

3 stilke bladselleri

1 rødt æble

1 gul eller orange peberfrugt

3-4 store håndfulde blandede salatblade

Frisk kørvel

75 g pekannødder

Lidt fint salt

Dressing

1 tsk. dijonsennep

6 spsk. hasselnøddeolie eller olivenolie

1 spsk. lys vineddike

Skal og saft fra en limefrugt

Salt og peber

Sådan gør du

Læg kødet i fryseren, så det er lettere at skære ud i tynde skiver.

Steg baconen på en pande til den er sprød.

Snit bladselleri i tynde strimler og hak æblet. Skær peberfrugten i strimler.

Bland salaten og tilsæt hakket frisk koriander og salat.

Rist nødderne på en tør pande nogle minutter.

Bland dressingen og hæld den over salaten.

Opskrift udviklet af Frkskrump.dk

Knoldselleri tzatziki

4 portioner

Det skal du bruge:

250 g knoldselleri, skåret i mindre stykker og kogt i 10 min.

Lidt vand

1 fed hvidløg

20 g frisk persille, babyspinat, eller rucola

1/2 tsk karry

Saften fra en lime

300 g skyr el. græsk 2%

20 g ægte mayonaise

Lidt salt og peber

Sådan gør du:

Afkøl knoldsellerien eller skyl under koldt vand.

Blend selleri, hvidløg, persille og karry i en blender eller foodprocessor. Tilsæt vand efter behov.

Tilfør limesaft, skyr og mayonaise.

Smag til med salt, peber og ekstra krydderi.

Tips til en sundere, men fed sovs….

Den opbagte sovs kan optimeres, ved at du bruger rugmel eller ‘hvid hvedemel’ hvor hele kernen er kværnet ned i. På den måde undgår du den hurtige raffinerede hvedemel. Det samme kan du bruge til den jævnede sovs.

Tips til den ekstra sunde sovs

- Blendede grøntsager kan sagtens bruges som en slags puré eller sovs. Smag den til med krydderier, olivenolie/rapsolie og lidt fløde.

- Kolde sovse rørt på skyr/græsk yoghurt 2% med ægte mayonaise, citron, krydderier og friske urter og evt. sennep, kan give dejlig smag til både kød, stivelse og grønt.

- Dressinger lavet med skyr/græsk yoghurt 2%, creme fraiche 18%, rapsolie og krydderurter kan også få kål salaten til at glide nemmere ned.

- Steg dine grøntsager i rapsolie med smørsmag i stedet for smør.

Salat med røget andebryst

4 portioner

Det skal du bruge

350 g røget andebryst

50 g bacon i tern

3 stilke bladselleri

1 rødt æble

1 gul eller orange peberfrugt

3-4 store håndfulde blandede salatblade

Frisk kørvel

75 g pekannødder

Lidt fint salt

Dressing

1 tsk. dijonsennep

6 spsk. hasselnøddeolie eller olivenolie

1 spsk. lys vineddike

Skal og saft fra en limefrugt

Salt og peber

Sådan gør du

Læg kødet i fryseren, så det er lettere at skære ud i tynde skiver.

Steg baconen på en pande til den er sprød.

Snit bladselleri i tynde strimler og hak æblet. Skær peberfrugten i strimler.

Bland salaten og tilsæt hakket frisk koriander og salat.

Rist nødderne på en tør pande nogle minutter.

Bland dressingen og hæld den over salaten.

Opskrift udviklet af Frkskrump.dk

Knoldselleri tzatziki

4 portioner

Det skal du bruge:

250 g knoldselleri, skåret i mindre stykker og kogt i 10 min.

Lidt vand

1 fed hvidløg

20 g frisk persille, babyspinat, eller rucola

1/2 tsk karry

Saften fra en lime

300 g skyr el. græsk 2%

20 g ægte mayonaise

Lidt salt og peber

Sådan gør du:

Afkøl knoldsellerien eller skyl under koldt vand.

Blend selleri, hvidløg, persille og karry i en blender eller foodprocessor. Tilsæt vand efter behov.

Tilfør limesaft, skyr og mayonaise.

Smag til med salt, peber og ekstra krydderi.

Tips til en sundere, men fed sovs….

Den opbagte sovs kan optimeres, ved at du bruger rugmel eller ‘hvid hvedemel’ hvor hele kernen er kværnet ned i. På den måde undgår du den hurtige raffinerede hvedemel. Det samme kan du bruge til den jævnede sovs.

Tips til den ekstra sunde sovs

- Blendede grøntsager kan sagtens bruges som en slags puré eller sovs. Smag den til med krydderier, olivenolie/rapsolie og lidt fløde.

- Kolde sovse rørt på skyr/græsk yoghurt 2% med ægte mayonaise, citron, krydderier og friske urter og evt. sennep, kan give dejlig smag til både kød, stivelse og grønt.

- Dressinger lavet med skyr/græsk yoghurt 2%, creme fraiche 18%, rapsolie og krydderurter kan også få kål salaten til at glide nemmere ned.

- Steg dine grøntsager i rapsolie med smørsmag i stedet for smør.

Salat med røget andebryst

4 portioner

Det skal du bruge

350 g røget andebryst

50 g bacon i tern

3 stilke bladselleri

1 rødt æble

1 gul eller orange peberfrugt

3-4 store håndfulde blandede salatblade

Frisk kørvel

75 g pekannødder

Lidt fint salt

Dressing

1 tsk. dijonsennep

6 spsk. hasselnøddeolie eller olivenolie

1 spsk. lys vineddike

Skal og saft fra en limefrugt

Salt og peber

Sådan gør du

Læg kødet i fryseren, så det er lettere at skære ud i tynde skiver.

Steg baconen på en pande til den er sprød.

Snit bladselleri i tynde strimler og hak æblet. Skær peberfrugten i strimler.

Bland salaten og tilsæt hakket frisk koriander og salat.

Rist nødderne på en tør pande nogle minutter.

Bland dressingen og hæld den over salaten.

Opskrift udviklet af Frkskrump.dk

Knoldselleri tzatziki

4 portioner

Det skal du bruge:

250 g knoldselleri, skåret i mindre stykker og kogt i 10 min.

Lidt vand

1 fed hvidløg

20 g frisk persille, babyspinat, eller rucola

1/2 tsk karry

Saften fra en lime

300 g skyr el. græsk 2%

20 g ægte mayonaise

Lidt salt og peber

Sådan gør du:

Afkøl knoldsellerien eller skyl under koldt vand.

Blend selleri, hvidløg, persille og karry i en blender eller foodprocessor. Tilsæt vand efter behov.

Tilfør limesaft, skyr og mayonaise.

Smag til med salt, peber og ekstra krydderi.

Tips til en sundere, men fed sovs….

Den opbagte sovs kan optimeres, ved at du bruger rugmel eller ‘hvid hvedemel’ hvor hele kernen er kværnet ned i. På den måde undgår du den hurtige raffinerede hvedemel. Det samme kan du bruge til den jævnede sovs.

Tips til den ekstra sunde sovs

- Blendede grøntsager kan sagtens bruges som en slags puré eller sovs. Smag den til med krydderier, olivenolie/rapsolie og lidt fløde.

- Kolde sovse rørt på skyr/græsk yoghurt 2% med ægte mayonaise, citron, krydderier og friske urter og evt. sennep, kan give dejlig smag til både kød, stivelse og grønt.

- Dressinger lavet med skyr/græsk yoghurt 2%, creme fraiche 18%, rapsolie og krydderurter kan også få kål salaten til at glide nemmere ned.

- Steg dine grøntsager i rapsolie med smørsmag i stedet for smør.

Salat med røget andebryst

4 portioner

Det skal du bruge

350 g røget andebryst

50 g bacon i tern

3 stilke bladselleri

1 rødt æble

1 gul eller orange peberfrugt

3-4 store håndfulde blandede salatblade

Frisk kørvel

75 g pekannødder

Lidt fint salt

Dressing

1 tsk. dijonsennep

6 spsk. hasselnøddeolie eller olivenolie

1 spsk. lys vineddike

Skal og saft fra en limefrugt

Salt og peber

Sådan gør du

Læg kødet i fryseren, så det er lettere at skære ud i tynde skiver.

Steg baconen på en pande til den er sprød.

Snit bladselleri i tynde strimler og hak æblet. Skær peberfrugten i strimler.

Bland salaten og tilsæt hakket frisk koriander og salat.

Rist nødderne på en tør pande nogle minutter.

Bland dressingen og hæld den over salaten.

Opskrift udviklet af Frkskrump.dk

Knoldselleri tzatziki

4 portioner

Det skal du bruge:

250 g knoldselleri, skåret i mindre stykker og kogt i 10 min.

Lidt vand

1 fed hvidløg

20 g frisk persille, babyspinat, eller rucola

1/2 tsk karry

Saften fra en lime

300 g skyr el. græsk 2%

20 g ægte mayonaise

Lidt salt og peber

Sådan gør du:

Afkøl knoldsellerien eller skyl under koldt vand.

Blend selleri, hvidløg, persille og karry i en blender eller foodprocessor. Tilsæt vand efter behov.

Tilfør limesaft, skyr og mayonaise.

Smag til med salt, peber og ekstra krydderi.

Tips til en sundere, men fed sovs….

Den opbagte sovs kan optimeres, ved at du bruger rugmel eller ‘hvid hvedemel’ hvor hele kernen er kværnet ned i. På den måde undgår du den hurtige raffinerede hvedemel. Det samme kan du bruge til den jævnede sovs.

Tips til den ekstra sunde sovs

- Blendede grøntsager kan sagtens bruges som en slags puré eller sovs. Smag den til med krydderier, olivenolie/rapsolie og lidt fløde.

- Kolde sovse rørt på skyr/græsk yoghurt 2% med ægte mayonaise, citron, krydderier og friske urter og evt. sennep, kan give dejlig smag til både kød, stivelse og grønt.

- Dressinger lavet med skyr/græsk yoghurt 2%, creme fraiche 18%, rapsolie og krydderurter kan også få kål salaten til at glide nemmere ned.

- Steg dine grøntsager i rapsolie med smørsmag i stedet for smør.

Salat med røget andebryst

4 portioner

Det skal du bruge

350 g røget andebryst

50 g bacon i tern

3 stilke bladselleri

1 rødt æble

1 gul eller orange peberfrugt

3-4 store håndfulde blandede salatblade

Frisk kørvel

75 g pekannødder

Lidt fint salt

Dressing

1 tsk. dijonsennep

6 spsk. hasselnøddeolie eller olivenolie

1 spsk. lys vineddike

Skal og saft fra en limefrugt

Salt og peber

Sådan gør du

Læg kødet i fryseren, så det er lettere at skære ud i tynde skiver.

Steg baconen på en pande til den er sprød.

Snit bladselleri i tynde strimler og hak æblet. Skær peberfrugten i strimler.

Bland salaten og tilsæt hakket frisk koriander og salat.

Rist nødderne på en tør pande nogle minutter.

Bland dressingen og hæld den over salaten.

Opskrift udviklet af Frkskrump.dk

Knoldselleri tzatziki

4 portioner

Det skal du bruge:

250 g knoldselleri, skåret i mindre stykker og kogt i 10 min.

Lidt vand

1 fed hvidløg

20 g frisk persille, babyspinat, eller rucola

1/2 tsk karry

Saften fra en lime

300 g skyr el. græsk 2%

20 g ægte mayonaise

Lidt salt og peber

Sådan gør du:

Afkøl knoldsellerien eller skyl under koldt vand.

Blend selleri, hvidløg, persille og karry i en blender eller foodprocessor. Tilsæt vand efter behov.

Tilfør limesaft, skyr og mayonaise.

Smag til med salt, peber og ekstra krydderi.

Tips til en sundere, men fed sovs….

Den opbagte sovs kan optimeres, ved at du bruger rugmel eller ‘hvid hvedemel’ hvor hele kernen er kværnet ned i. På den måde undgår du den hurtige raffinerede hvedemel. Det samme kan du bruge til den jævnede sovs.

Tips til den ekstra sunde sovs

- Blendede grøntsager kan sagtens bruges som en slags puré eller sovs. Smag den til med krydderier, olivenolie/rapsolie og lidt fløde.

- Kolde sovse rørt på skyr/græsk yoghurt 2% med ægte mayonaise, citron, krydderier og friske urter og evt. sennep, kan give dejlig smag til både kød, stivelse og grønt.

- Dressinger lavet med skyr/græsk yoghurt 2%, creme fraiche 18%, rapsolie og krydderurter kan også få kål salaten til at glide nemmere ned.

- Steg dine grøntsager i rapsolie med smørsmag i stedet for smør.

Salat med røget andebryst

4 portioner

Det skal du bruge

350 g røget andebryst

50 g bacon i tern

3 stilke bladselleri

1 rødt æble

1 gul eller orange peberfrugt

3-4 store håndfulde blandede salatblade

Frisk kørvel

75 g pekannødder

Lidt fint salt

Dressing

1 tsk. dijonsennep

6 spsk. hasselnøddeolie eller olivenolie

1 spsk. lys vineddike

Skal og saft fra en limefrugt

Salt og peber

Sådan gør du

Læg kødet i fryseren, så det er lettere at skære ud i tynde skiver.

Steg baconen på en pande til den er sprød.

Snit bladselleri i tynde strimler og hak æblet. Skær peberfrugten i strimler.

Bland salaten og tilsæt hakket frisk koriander og salat.

Rist nødderne på en tør pande nogle minutter.

Bland dressingen og hæld den over salaten.

Opskrift udviklet af Frkskrump.dk

Knoldselleri tzatziki

4 portioner

Det skal du bruge:

250 g knoldselleri, skåret i mindre stykker og kogt i 10 min.

Lidt vand

1 fed hvidløg

20 g frisk persille, babyspinat, eller rucola

1/2 tsk karry

Saften fra en lime

300 g skyr el. græsk 2%

20 g ægte mayonaise

Lidt salt og peber

Sådan gør du:

Afkøl knoldsellerien eller skyl under koldt vand.

Blend selleri, hvidløg, persille og karry i en blender eller foodprocessor. Tilsæt vand efter behov.

Tilfør limesaft, skyr og mayonaise.

Smag til med salt, peber og ekstra krydderi.

Tips til en sundere, men fed sovs….

Den opbagte sovs kan optimeres, ved at du bruger rugmel eller ‘hvid hvedemel’ hvor hele kernen er kværnet ned i. På den måde undgår du den hurtige raffinerede hvedemel. Det samme kan du bruge til den jævnede sovs.

Tips til den ekstra sunde sovs

- Blendede grøntsager kan sagtens bruges som en slags puré eller sovs. Smag den til med krydderier, olivenolie/rapsolie og lidt fløde.

- Kolde sovse rørt på skyr/græsk yoghurt 2% med ægte mayonaise, citron, krydderier og friske urter og evt. sennep, kan give dejlig smag til både kød, stivelse og grønt.

- Dressinger lavet med skyr/græsk yoghurt 2%, creme fraiche 18%, rapsolie og krydderurter kan også få kål salaten til at glide nemmere ned.

- Steg dine grøntsager i rapsolie med smørsmag i stedet for smør.

Salat med røget andebryst

4 portioner

Det skal du bruge

350 g røget andebryst

50 g bacon i tern

3 stilke bladselleri

1 rødt æble

1 gul eller orange peberfrugt

3-4 store håndfulde blandede salatblade

Frisk kørvel

75 g pekannødder

Lidt fint salt

Dressing

1 tsk. dijonsennep

6 spsk. hasselnøddeolie eller olivenolie

1 spsk. lys vineddike

Skal og saft fra en limefrugt

Salt og peber

Sådan gør du

Læg kødet i fryseren, så det er lettere at skære ud i tynde skiver.

Steg baconen på en pande til den er sprød.

Snit bladselleri i tynde strimler og hak æblet. Skær peberfrugten i strimler.

Bland salaten og tilsæt hakket frisk koriander og salat.

Rist nødderne på en tør pande nogle minutter.

Bland dressingen og hæld den over salaten.

Opskrift udviklet af Frkskrump.dk

Knoldselleri tzatziki

4 portioner

Det skal du bruge:

250 g knoldselleri, skåret i mindre stykker og kogt i 10 min.

Lidt vand

1 fed hvidløg

20 g frisk persille, babyspinat, eller rucola

1/2 tsk karry

Saften fra en lime

300 g skyr el. græsk 2%

20 g ægte mayonaise

Lidt salt og peber

Sådan gør du:

Afkøl knoldsellerien eller skyl under koldt vand.

Blend selleri, hvidløg, persille og karry i en blender eller foodprocessor. Tilsæt vand efter behov.

Tilfør limesaft, skyr og mayonaise.

Smag til med salt, peber og ekstra krydderi.

Tips til en sundere, men fed sovs….

Den opbagte sovs kan optimeres, ved at du bruger rugmel eller ‘hvid hvedemel’ hvor hele kernen er kværnet ned i. På den måde undgår du den hurtige raffinerede hvedemel. Det samme kan du bruge til den jævnede sovs.

Tips til den ekstra sunde sovs

- Blendede grøntsager kan sagtens bruges som en slags puré eller sovs. Smag den til med krydderier, olivenolie/rapsolie og lidt fløde.

- Kolde sovse rørt på skyr/græsk yoghurt 2% med ægte mayonaise, citron, krydderier og friske urter og evt. sennep, kan give dejlig smag til både kød, stivelse og grønt.

- Dressinger lavet med skyr/græsk yoghurt 2%, creme fraiche 18%, rapsolie og krydderurter kan også få kål salaten til at glide nemmere ned.

- Steg dine grøntsager i rapsolie med smørsmag i stedet for smør.

Salat med røget andebryst

4 portioner

Det skal du bruge

350 g røget andebryst

50 g bacon i tern

3 stilke bladselleri

1 rødt æble

1 gul eller orange peberfrugt

3-4 store håndfulde blandede salatblade

Frisk kørvel

75 g pekannødder

Lidt fint salt

Dressing

1 tsk. dijonsennep

6 spsk. hasselnøddeolie eller olivenolie

1 spsk. lys vineddike

Skal og saft fra en limefrugt

Salt og peber

Sådan gør du

Læg kødet i fryseren, så det er lettere at skære ud i tynde skiver.

Steg baconen på en pande til den er sprød.

Snit bladselleri i tynde strimler og hak æblet. Skær peberfrugten i strimler.

Bland salaten og tilsæt hakket frisk koriander og salat.

Rist nødderne på en tør pande nogle minutter.

Bland dressingen og hæld den over salaten.

Opskrift udviklet af Frkskrump.dk

Knoldselleri tzatziki

4 portioner

Det skal du bruge:

250 g knoldselleri, skåret i mindre stykker og kogt i 10 min.

Lidt vand

1 fed hvidløg

20 g frisk persille, babyspinat, eller rucola

1/2 tsk karry

Saften fra en lime

300 g skyr el. græsk 2%

20 g ægte mayonaise

Lidt salt og peber

Sådan gør du:

Afkøl knoldsellerien eller skyl under koldt vand.

Blend selleri, hvidløg, persille og karry i en blender eller foodprocessor. Tilsæt vand efter behov.

Tilfør limesaft, skyr og mayonaise.

Smag til med salt, peber og ekstra krydderi.

Tips til en sundere, men fed sovs….

Den opbagte sovs kan optimeres, ved at du bruger rugmel eller ‘hvid hvedemel’ hvor hele kernen er kværnet ned i. På den måde undgår du den hurtige raffinerede hvedemel. Det samme kan du bruge til den jævnede sovs.

Tips til den ekstra sunde sovs

- Blendede grøntsager kan sagtens bruges som en slags puré eller sovs. Smag den til med krydderier, olivenolie/rapsolie og lidt fløde.

- Kolde sovse rørt på skyr/græsk yoghurt 2% med ægte mayonaise, citron, krydderier og friske urter og evt. sennep, kan give dejlig smag til både kød, stivelse og grønt.

- Dressinger lavet med skyr/græsk yoghurt 2%, creme fraiche 18%, rapsolie og krydderurter kan også få kål salaten til at glide nemmere ned.

- Steg dine grøntsager i rapsolie med smørsmag i stedet for smør.

Salat med røget andebryst

4 portioner

Det skal du bruge

350 g røget andebryst

50 g bacon i tern

3 stilke bladselleri

1 rødt æble

1 gul eller orange peberfrugt

3-4 store håndfulde blandede salatblade

Frisk kørvel

75 g pekannødder

Lidt fint salt

Dressing

1 tsk. dijonsennep

6 spsk. hasselnøddeolie eller olivenolie

1 spsk. lys vineddike

Skal og saft fra en limefrugt

Salt og peber

Sådan gør du

Læg kødet i fryseren, så det er lettere at skære ud i tynde skiver.

Steg baconen på en pande til den er sprød.

Snit bladselleri i tynde strimler og hak æblet. Skær peberfrugten i strimler.

Bland salaten og tilsæt hakket frisk koriander og salat.

Rist nødderne på en tør pande nogle minutter.

Bland dressingen og hæld den over salaten.

Opskrift udviklet af Frkskrump.dk

Knoldselleri tzatziki

4 portioner

Det skal du bruge:

250 g knoldselleri, skåret i mindre stykker og kogt i 10 min.

Lidt vand

1 fed hvidløg

20 g frisk persille, babyspinat, eller rucola

1/2 tsk karry

Saften fra en lime

300 g skyr el. græsk 2%

20 g ægte mayonaise

Lidt salt og peber

Sådan gør du:

Afkøl knoldsellerien eller skyl under koldt vand.

Blend selleri, hvidløg, persille og karry i en blender eller foodprocessor. Tilsæt vand efter behov.

Tilfør limesaft, skyr og mayonaise.

Smag til med salt, peber og ekstra krydderi.

Publiceret 06 December 2018 21:21

SENESTE TV