Karen Fastrups seneste roman 'Hungerhjerte' er et modigt og medrivende værk. Pressefoto

Karen Fastrups seneste roman 'Hungerhjerte' er et modigt og medrivende værk. Pressefoto

Biblioteket anbefaler: "Inde i hendes hoved traver et vilddyr rundt under en udspændt hinde"

Af
Signe Langtved Pallisgaard,

litteraturkonsulent,

Gentofte Hovedbibliotek

bøger Karen Fastrups seneste roman 'Hungerhjerte' er et modigt og medrivende værk, der med stor sproglig præcision skildrer psykisk sygdom på en måde, alle kan leve sig ind i.

Romanen er autofiktiv og handler om kærlighed, angst, sex og terapi.

I bogen møder vi en kvindelig forfatter, der er flyttet hjem til Danmark efter at have boet nogle år i Tanzania. Hun er del af det københavnske kulturmiljø, og hun forelsker sig i en musiker, som hun flytter ind hos sammen med sin voksne datter.

Men umærkeligt svinder lyset omkring hende, og om natten vågner hun med et sæt. Hun ved godt, hvordan ordentlige mennesker opfører sig. De er afdæmpede og rummelige.

Men inde i hendes hoved traver et vilddyr rundt under en udspændt hinde - og en dag beder kæresten hende om at flytte, efter hun en aften har smidt omkring sig med bøger og ender med at stå med en kniv i hånden.

Indlagt på psykiatrisk afdeling

'Hungerhjerte' er skrevet uden nogen distance og beskriver smukt og indlevende, hvordan et hjerte kan hige så ubærligt efter nærhed og kærlighed, at det kan sætte sig som en ødelæggende kraft i psyken.

I oktober 2015 blev Karen Fastrup selv indlagt på en psykiatrisk afdeling og fik diagnose Borderline, en diagnose, hun ikke længere har.

Karen Fastrup (f. 1967) debuterede som forfatter i 2000 med 'Brønden' og har i alt udgivet fem romaner.

Ved siden af sit eget forfatterskab, der også inkluderer noveller og essays i forskellige sammenhæng, oversætter hun forfattere som Harper Lee, Linn Ullmann og Karl Ove Knausgaard til dansk.

I 2018 udkom 'Hungerhjerte' på forlaget Gyldendal, og romanen er ikke blot blevet præmieret af Statens Kunstfond, den er også nomineret til DR romanprisen 2019.

Du kan høre Karen Fastrup fortælle om Hungerhjerte på Hovedbiblioteket lørdag 19. januar kl. 11-12.30.

Publiceret 12 December 2018 08:00

SENESTE TV