Udover at takke borgmesteren, sendte Marianne Zangenberg mange roser til forvaltningen og til den øvrige konservative gruppe. Foto: Jesper Bjørn Larsen

Udover at takke borgmesteren, sendte Marianne Zangenberg mange roser til forvaltningen og til den øvrige konservative gruppe. Foto: Jesper Bjørn Larsen

Fejring: Et kvart århundrede i det lokale folkestyres tjeneste

Mange var mødt frem for at takke Marianne Zangenberg for hendes indsats for Gentofte, da den erfarne politikers 25 års jubilæum i kommunalbestyrelsen blev fejret fredag

Af
Jesper Bjørn Larsen

Der var ikke meget manøvrerum i udvalgsværelserne på Gentofte Rådhus fredag eftermiddag, så Marianne Zangenberg havde klart undervurderet Gentofte-borgernes interesse for at ønske hende tillykke med de første 25 år i kommunalbestyrelsen.

Ifølge de berømte vandrør havde borgmesteren skam tilbudt hende rådhushallen, men hun mente selv, at det ville være fråds med kvadratmeterne.

Selv om de fysiske rammer mindede lidt om Odense Banegård den sidste fredag inden jul, så var det en kisteglad og stolt Marianne Zangenberg, der tog imod alle de mange fremmødte "fra alle hjørner af Gentofte", som hun selv udtrykte det.

I sin tale lagde hun vægt på sin stolthed over at have været med til at udvikle og bevare "den fantastiske kommune, som Gentofte er". Hun fremhævede, at hun især var glad for at have været med til at udvikle Gentoftes skoler, hvoraf hendes egne fem børnebørn går på to af dem, de gode forhold for kommunens ældre samt arbejdet for at bevare Gentoftes særlige udtryk. Og så takkede hun borgmester Hans Toft varmt:

"Hans, tak for den store tillid og fortrolighed, du altid har vist mig. Det var det, der gav mig modet til at gå ind i politik, og det er det, der har ført til mine 25 år i kommunalbestyrelsen," fortalte Marianne Zangenberg, der kunne afsløre, at når borgmesteren siger, at det er tid til et borgermøde, så kommer han ned i hendes frisørsalon for at få en klipning. Og så gav hun ham endnu en kompliment:

"Du sørger for, at de konservative aldrig bliver selvfede, du er god til at invitere andre til et konstruktivt samarbejde, og det er er afgørende for, at jeg føler, at det nytter noget at være med i lokalpolitik."

Borgmester Hans Toft roste Marianne Zangenberg for hendes fantastiske evne til at lytte og få folk til at samarbejde.

"Handelsstandsforeningen, Håndværkerforeningen, Borgerforeningen, badmintonklubben, du er jo faktisk alle vegne, Marianne, og du møder alle med en stor venlighed. Du er et fantastisk ordentligt menneske, altid loyal, så man kan have et tillidsfuldt samarbejde med dig. Det føler jeg altid, vi har haft," sagde borgmesteren, inden han sluttede med en dosis af sin lune jyske humor:

"Så alt i alt, når man ser tilbage på de første 25 år, tror jeg, man må sige: 'det kunne være gået meget værre'."

Publiceret 08 January 2019 07:11

SENESTE TV