Ellen Hyllemose er årets Gentofte-kunstner. Pressefoto

Ellen Hyllemose er årets Gentofte-kunstner. Pressefoto

Årets Gentofte-kunstner er fundet

Gentofte Kommune udnævner Ellen Hyllemose som årets Gentofte-kunstner

Ellen Hyllemose er Gentofte-kunstneren 2019.

Hvert år i januar udnævner Gentofte Kommune en lokal, professionel kunstner til Gentofte-kunstner for året. I år er valget altså faldet på Ellen Hyllemose.

I Ellen Hyllemoses værker er fokus på overflader, rum og teksturer. Hun arbejder både med maleri, skulptur, objekt og installation og med beskedne materialer som spånplader, papir, stof eller snor leder hendes kunst tankerne hen mod hverdagen og tilfører den mystik.

Hun arbejder ofte lag på lag, og mens formsproget er abstrakt, lurer hændelser og historier under overfladerne, skriver Gentofte Kommune i en pressemeddelelse.

Ny kunst til kommunen

I forbindelse med udnævnelsen til Gentofte-kunsteren 2019 udformer Ellen Hyllemose en serie linoleumstryk, der bruges til repræsentationsformål og kort. Her har hun taget udgangspunkt i konkrete steder i Gentofte: Brobækmose, Ellemosen, Charlottenlund Strandpark, Dan Turèlls Plads og æbleplantagen i Bernstorffsparken. Trykkene er skabt med elementer fra hvert sted. Om værkerne siger Ellen Hyllemose:

"I mine værker til Gentofte har jeg valgt nogle steder, hvor man kan finde andre tanker end de daglige. Jeg bruger flere lag af farvet papir og trykker med noget fra stedet. Fra Ellemosen er det en del af en stub fra et Elletræ."

"Ellen Hyllemose er en spændende kunstner, som med sine værker sætter tanker i gang, og jeg glæder mig i denne forbindelse særligt over, at hun har valgt en række forskellige steder i vores kommune som afsæt for præsentationen af sin kunst som Gentofte-kunstneren i år," siger borgmester Hans Toft. Kapp

Publiceret 14 January 2019 15:00

SENESTE TV