"Det mest generende for mig er, at jeg skal slæbe min cykel op og ned ad den trappe. Det er tungt arbejde, og nogle af trinene er så dårlige, at jeg har været ved at falde," fortæller Ordrup-borger Inge Koutsagias. Foto: Signe Haahr Pedersen

Trappearbejde og elevatornedbrud spænder ben for borgere

I øjeblikket er det svært for gangbesværede og folk med cykler eller barnevogne at komme til og fra perronen på Ordrup Station

Af
Signe Haahr Pedersen

"Vi renoverer perrontrappen i januar og februar 2019. Benyt venligst den midlertidige trappe," står der på et skilt ved opgangen til perronen på Ordrup Station.

En pil peger rejsende i retning af en stor trappe af stål, der ikke er lige nem at forcere for alle. Men den er i øjeblikket den eneste vej op til toget, da stedets elevator er ude af drift.

"Det har den været i et stykke tid, og den er meget ofte i stykker. Det er meget generende for mange," siger Inge Koutsagias, som bruger Ordrup Station hver dag, når hun skal til og fra arbejde.

Mens renoveringen af Ordrup Stations stentrappe står på, må folk, der skal til og fra toget bruge denne ståltrappe. Foto: Signe Haahr Pedersen

Mens renoveringen af Ordrup Stations stentrappe står på, må folk, der skal til og fra toget bruge denne ståltrappe. Foto: Signe Haahr Pedersen

"Det mest generende for mig er, at jeg skal slæbe min cykel op og ned ad den trappe. Det er tungt arbejde, og nogle af trinene er så dårlige, at jeg har været ved at falde," fortæller hun og tilføjer, at ståltrappen er en umulig udfordring for gangbesværede.

"Det er meget dårlige forhold," siger Inge Koutsagias.

Stentrappen på Ordrup Station er ved at blive renoveret. Samtidig er elevatoren i stykker.

Stentrappen på Ordrup Station er ved at blive renoveret. Samtidig er elevatoren i stykker.

På spørgsmålet om, hun har overvejet at benytte en anden station, svarer hun:

"Så skal jeg tage til Charlottenlund Station. Men det synes jeg ikke kan være meningen, når man bor i Ordrup - så hører man til Ordrup Station."

Håndværkere vil hjælpe

Hos DSB er man klar over problemet, forsikrer Niels Dam, der er chef for afdelingen Bygherre & Entreprise.

"Vi er meget opmærksomme på det. Der er desværre noget leverancetid på reservedele til elevatoren, men vi regner med, at den er klar til brug i næste uge igen," siger han og fortsætter:

"Vi har lavet en aftale med entreprenøren om, at håndværkerne i dagtimerne vil være behjælpelige, når kunder har svært ved at komme op og ned ad trappen. Det kan selvfølgelig være, at der går et øjeblik, før en håndværker er ledig, men det er meget serviceorienterede folk."

For alle skal have mulighed for at komme med toget, understreger Niels Dam:

"Når en station er under ombygning, skal vi gøre alt for, at kunderne kan komme til og fra. Vi tænker altid meget i kundeflow og i informationsskilte, når vi går i gang med sådan noget her."

Publiceret 15 January 2019 09:01