"Særligt i Nordsjællands Politikreds er utrygheden et stort problem," skriver Pia Kjærsgaard i dette læserbrev. Pressefoto

DEBAT: Politi og grænsekontrol mod indbrudsbølge

Af
Af Pia Kjærsgaard

MF

Dansk Folkeparti og Folketingets Formand

DEBAT Flere nordsjællandske kommuner overvejer at hyre private vagtværn for at komme indbrudsbølgen til livs.

Særligt i Nordsjællands Politikreds er utrygheden et stort problem, og når man hertil lægger, at opklaringsprocenten for indbrudstyverier i Danmark stadig er skræmmende lav i sammenligning med andre lande, er der ikke noget at indvende mod ønsket. Det ændrer blot ikke ved, at det er en politiopgave at bekæmpe indbrud.

Politiet er blevet mere opmærksomme på det forebyggende arbejde med at opsøge gamle 'kendinge' i dagene op til jul, men det halter fortsat alvorligt med opklaringsprocenten, og det forstærker i sig selv indbrudstyvenes virketrang.

Hvis man kaster et blik på 'Politirapporten' her i Villabyerne, opdager man hurtigt, at indbrud hører til blandt de mest almindeligt forekommende forbrydelser her i kommunen.

Vi er altså ikke i mål endnu. Men heldigvis er der grund til optimisme. For tiden uddanner vi flere betjente, og vi har fået grænsekontrol. Dog bør grænsekontrollen udbygges, således, at politiet også kaster et øje på de udrejsende.

Vi ved, at mange organiserede tyvebander kommer fra østeuropæiske lande, og at tyvegods fragtes ud af landet.

Det kunne derfor være nyttigt med en mulighed for at bringe mistænkeligt udseende, overlæssede kassevogne med østeuropæiske varevogne til standsning ved grænsen for at tjekke lasten, og hvis der er 'gevinst' belønne gerningsmændene med straksafsoning og efterfølgende indrejseforbud for tid og evighed.

Indbrudsbølgen bekæmpes ikke kun lokalt, men i høj grad med landsdækkende lovgivning, som gør det langt sværere at operere som indbrudstyv.

Hvis østeuropæerne får ringere muligheder for at bryde ind i danske hjem, har vi kun de mere hjemlige indbrudstyve at bekymre os om, og dem lader politiet allerede til at have godt styr på.

Publiceret 16 January 2019 17:00