"Med Budget 2019 i Region Hovedstaden har budgetforligspartierne vedtaget en stærk tidsmæssig reduktion af drop-in funktionen på Gentofte Hospital," skriver regionsrådspolitiker Henrik Thorup (DF). Arkivfoto

DEBAT: Stærkt begrænset mulighed for drop-in behandling

Af
Henrik Thorup (DF)

1. næstformand i Region Hovedstaden

Kærmindevej 31

Gentofte

Debat Med Budget 2019 i Region Hovedstaden har budgetforligspartierne (S, SF, R, V og Alternativet) vedtaget en stærk tidsmæssig reduktion af drop-in funktionen på Gentofte Hospital. Det er de samme partier, som fastholder, at man ønsker at beholde den stærkt kritiserede Sundhedsplatform.

Dansk Folkeparti fik ikke mulighed for at deltage i forhandlingerne om budgettet, da vi ikke ville skrive under på et ønske om at bevare Sundhedsplatformen. Vi blev kort og godt af regionsrådsformanden bedt om at forlade forhandlingerne, da de skulle starte.

Drop-in funktionen er et godt tilbud, hvor patienter efter henvisning fra lægen uden forudgående aftale kan få foretaget røntgenundersøgelse af knogler (f.eks. brud) ryg, hjerte og lunger. Indtil nu har åbningstiden på hverdage været fra kl. 8 til 14. Fra 1. januar blev disse budgetpartier enige om at reducere åbningstiden til kl. 12.30 til 14.30.

Begrundelsen ligger i økonomisk besparelse og altså ikke hensynet til borgerne, der fremover får stærkt begrænset mulighed for drop-in behandling.

Publiceret 16 January 2019 08:00