Ole Stephensen og Kristine Kryger blev begge valgt ind i Gentofte Kommunalbestyrelse ved kommunalvalget i 2017. Privatfoto

Ole Stephensen og Kristine Kryger blev begge valgt ind i Gentofte Kommunalbestyrelse ved kommunalvalget i 2017. Privatfoto

Ole Stephensen er død: "Han gjorde det sjovt at være i politik samtidig med, at han var dybt professionel og altid åben"

Han skal huskes for, at han lavede politik for og med sit lokalmiljø, siger kommunalbestyrelsesmedlem Kristine Kryger (R) om sin politikerkollega og gode ven Ole Stephensen, der gik bort onsdag aften

Af
Signe Haahr Pedersen

De blev i sjov kaldt 'Vangedemafiaen' af de andre politikere i Gentofte Kommunalbestyrelse. For selvom Ole Stephensen og Kristine Kryger sad som medlemmer af hver deres parti, var de fælles om at holde af deres nabolag, og de delte mange lokalpolitiske visioner.

”Han gjorde det sjovt at være i politik samtidig med, at han var dybt professionel og altid åben. Vi havde et helt specielt godt makkerskab. Jeg er lidt chokeret lige nu,” siger Kristine Kryger til Villabyerne her dagen efter, at Ole Stephensen pludselig gik bort.

Onsdag aften omkring klokken 18.30 mistede han bevidstheden i sit hjem i Vangede, og trods hurtig indsats fra redningsfolk og læger lykkedes det ikke at genoplive ham, fortalte familien senere til Ritzau.

Efter Kristine Kryger modtog beskeden, lagde hun et opslag på facebook, hvor hun blandt andet skrev:

”Det bliver ensomt fremover at drage alene hjem til Vangede og undvære vores debriefs i bilen efter de utallige sene udvalgsmøder. Du ved, der i bilen, hvor vi lige ordnede verdenssituationen. Stort, småt og det midt imellem. Der, hvor vi luftede visionerne og drømte om spændende projekter, som vi skulle i gang med. Alle vidste det. Vi var på en mission sammen. Langt vigtigere end partipolitik var den.”

Og det er Ole Stephensens tilgang til lokalpolitik, han bør huskes for, mener Kryger.

”Han lavede politik for lokalmiljøet og med lokalmiljøet. Det var vigtigt for ham at være en, der bar ting frem og styrkede sit nære miljø. Samtidig glemte han aldrig udsynet. Det blev aldrig småligt.”

Ole Stephensen og Kristine Kryger blev begge valgt ind i Gentofte Kommunalbestyrelse ved kommunalvalget i 2017. Han for Det Konservative Folkeparti, hun for Radikale Venstre.

Ole Stephensen havde en lang karriere bag sig som journalist, tv-vært og entertainer. Han efterlader sig en kone og to døtre. Han blev 63 år.

Publiceret 07 February 2019 19:34

SENESTE TV