DEBAT: Forhave til betonbyggeri eller en stille oase

Af
Annette Fabricius-Bjerre

Margrethevej 5A

3.

Hellerup

Forleden læste jeg i Villabyerne, at der var indleveret 16.215 underskrifter mod byggeri på Forstbotanisk Haves oprindelige grund ved Charlottenlund Station.

Jeg blev flov over ikke at være blandt de afgivne stemmer. Årsagen var problemer med computerunderskrift.

Samme dag mødte jeg en nabo, der havde det præcist som jeg. Vi blev enige om, at det var for sløjt.

Ved henvendelse til Danmarks Naturfredningsforening- Gentofte fik jeg tilsendt et underskriftsskema, og i løbet af få dage havde vi hos venner og bekendte fået yderligere 66 nye underskrifter. Der kommer nok flere til.

Vi vil alle så gerne bevare denne smukke grønne zone der passer så fint med den nærliggende skov. Området er unikt og vil kunne udvides hen mod jernbanen – hvilken dejlig ankomst til Charlottenlund station.

Det vil vores borgmester blæse på og man undrer på hvorfor? Det er ikke oplyst ,at der skulle være umiddelbar økonomi i dette.

Kommunen skal blot ændre bebyggelsesgraden med 6-700% til glæde for DSB og Bonava?

25 ungdomsboliger får man, men kunne de ikke ligge i det gamle akvarium?

Flere skatteborgere på længere sigt, men er det behov her i vor kommune?

Hvorfor spørger man sig selv igen? Hvad foregår der bag kulisserne?

Der er ca. 57.000 stemmeberettiget i Gentofte kommune. Heraf plejer ca 71,65% at stemme til kommunalvalget eller ca. 40.800. Dette vel og mærke efter valgplakater i alle lygtepæle, fremsendte stemmesedler og forskønnede løfter. Mange borgere klappes på håret i valgperioden.

Har man mon overvejet hos vore folkevalgte, at dette store protesttal udgør 40% af de borgere, der plejer at stemme til kommunevalget? Der kan være udenbys borgere iblandt, men tallet er højt og vi har også interesser i Dyrehaven, Fælledparken mv. Hvor er de øvrige kommunalbestyrelsesmedlemmers meninger? Er de virkelig alle enige med borgmesteren? Kan man ikke som konservativ være bekymret for, at vælgerne går samme vej som på landsplan, når vi ikke bliver hørt?

Publiceret 16 February 2019 08:00

SENESTE TV