Målet med et terapiforløb er at blive følelsesmæssigt intelligent. Det er vi ikke, når vi bruger vores barnefølelser i vores voksenliv,” siger Ulla Seidelin.

Målet med et terapiforløb er at blive følelsesmæssigt intelligent. Det er vi ikke, når vi bruger vores barnefølelser i vores voksenliv,” siger Ulla Seidelin.

Nyåbnet: Når voksne har barnlige følelser

Psykoterapeut Ulla Seidelin har åbnet praksis i Vangede med fokus på at gøre sine klienter følelsesmæssigt intelligente

Af
Peter Klar

"Du behøver ikke at have det dårligt for at få det bedre," lyder et motto hos psykoterapeut og coach Ulla Seidelin, der har åbnet praksis i Vangede.

Her tilbyder hun individuel terapi for voksne, raske mennesker.

"Jeg hjælper mennesker med at få det bedre følelsesmæssigt og blive bedre til at kommunikere. Mange mennesker bærer rundt på følelser, der stammer fra barndommen og kommer uhensigtsmæssigt til udtryk som voksen Det giver dårlig kommunikation og dårlige relationer. Terapien hjælper dig med at få større selvforståelse og bearbejde de følelser, der forhindrer dig i at få det liv, som du ønsker. Den gør dig i stand til at genkende følelser og følelsesmønstre, så du kan spørge dig selv, om din aktuelle følelse er relevant i denne situation, eller om den i virkeligheden er et levn fra din barndom, du stadig bærer på. Målet med et terapiforløb er at blive følelsesmæssigt intelligent. Det er vi ikke, når vi bruger vores barnefølelser i vores voksenliv," siger Ulla Seidelin.

Hjemmearbejde

Hun er uddannet psykoterapeut, coach og mentor fra Coach & Psykoterapeut Skolen i København og arbejder ved siden af sin praksis som frivillig rådgiver hos Psykiatrifonden og som mentor for dimittender i Gentofte Kommune.

En konsultation varer typisk 50-55 minutter, og klienterne får hjemmearbejde for til næste gang.

"Hvis ikke du selv laver noget mellem sessionerne, er terapien ikke nær så meget værd. Tiden hos mig er ikke den vigtigste. Hos mig bearbejder klienterne fortiden og får værktøjer til brug for fremtiden. Det er den uge, der går, hvor du skal arbejde med dig selv, indtil du kommer næste gang, der er den vigtige tid. Klienter, der går ind i modstande og arbejder målrettet mellem sessionerne, får meget hurtigt resultater. Det kan eksempelvis være øvelser i at kommunikere, at fortælle hvad du føler, være autentisk og anerkende dig selv," siger Ulla Seidelin.

Kursus for forældre

Hun arbejder lige nu på et kommende kursus målrettet forældre.

"Kurset skal handle om de allervigtigste, helt basale ting, forældre kan gøre for at sikre deres børn en god start på livet uden for eksempel præstationsangst og lavt selvværd, der er så udbredt blandt unge i dag. Vi gør det af kærlighed og i den bedste mening, men et barn, der altid har fået at vide, at det er dygtigt, vil fortsætte med at søge anerkendelse hos andre og kan nemmere blive ramt af præstationsangst."

Publiceret 21 February 2019 07:13

SENESTE TV