Indehaver Lars Maltoft med sin kompagnon Kumar Rajesh, der bidrager til menukortet med originale indiske village-retter. Foto: Peter Klar

Indehaver Lars Maltoft med sin kompagnon Kumar Rajesh, der bidrager til menukortet med originale indiske village-retter. Foto: Peter Klar

Nyåbnet: Madkultur som take away

Nyåbnede Ejlers på Ordrupvej tilbyder klassisk diner transportable kombineret med delikatesser og hverdagsmad som take away. Og væggene driver af gastronomi-historie

Af
Peter Klar

Kokken Ejler Jørgensen (1906 -1983) gjorde efter krigen en stor indsats for at introducere danskerne til det franske, italienske og andre udenlandske køkkener og er en legende i kokkekredse.

Og så lægger han navn til den to år gamle virksomhed, der netop har åbnet sin anden forretning på Ordrupvej 78D.

’Ejlers’ tilbyder klassisk diner transportable kombineret med delikatesser og hverdagsmad som take away.

Menukort på væggene

Ejlers har eksisteret i to år med køkken på Hotel Østerport og forretning i Gilleleje.

Nu bliver maden produceret i det 200 kvadratmeter store køkken på Ordrupvej 78D, hvor væggene ude i forretningen driver af gastronomihistorie.

Indehaver Lars Maltoft har nemlig alle Ejler Jørgensens menukort – samt en hel del flere. 10.000 i alt.

En del af dem hænger som udsmykning på væggene.

Ejlers er udsmykket med gamle menukort fra Lars Maltofts samling på 10.000. Foto: Peter Klar

Ejlers er udsmykket med gamle menukort fra Lars Maltofts samling på 10.000. Foto: Peter Klar

Han har også helt styr på sit nye lejemåls historie.

”Lokalerne husede op gennem 60’erne Lindt Diner Transportable, som var anerkendt for sin gode mad og kvalitet. Det er et af vores mål at bringe dette håndværk tilbage til Ordrupvej 78D,” siger Lars Maltoft.

Lang baggrund

Han har selv en lang baggrund i restaurationsbranchen – blandt andet som køkkenchef på københavnske restauranter som Leonore Christine i Nyhavn, Den Gyldne Fortun og Skovshoved Hotel i 80’erne og 90’erne.

Derudover har han i en årrække haft ansvaret for kantiner hos Fødevare & Landbrug og Novozymes.

Her mødte han den indiske kok Kumar Rajesh, der nu er hans kompagnon.

”At han er opvokset med og uddannet i det indiske landkøkken gør, at han er meget passioneret omkring både krydderier og ris. Dette gør vores village-retter meget autentiske,” fortæller Lars Maltoft.

Hele vejen rundt

Ejlers sælger nedkølet take away, der skal opvarmes hjemme i cirka 20 minutter.

Hver dag tilberedes dagens ret, en vegetarret, supper og en familieret for priser fra 55 kroner pr. portion.

”Vi tilbereder hverdagsmad lavet fra bunden med friske råvarer. Vores menu skifter ugentligt. Med udgangspunkt i det danske og indiske køkken kommer vi hele vejen rundt med eksempelvis franske, italienske og græske retter,” siger Lars Maltoft.

Derudover er det muligt at bestille favoritretter til særlige lejligheder samt middage og buffeter til receptioner og fester.

”Når foråret kommer, vil det være muligt at sidde udenfor og nyde franske tartines og andre lette retter,” siger Lars Maltoft.

Publiceret 13 March 2019 09:13

SENESTE TV