På animationsbilledet kan man i baggrunden se, hvordan den kommende, lange bygning på Jægersborghave kommer til at se ud. Bygningen får plads til 72 beboere, så der i alt kommer til at bo 144 ældre borgere på Jægersborghave.

På animationsbilledet kan man i baggrunden se, hvordan den kommende bygning på Jægersborghave kommer til at se ud. Bygningen får plads til 72 beboere, så der i alt kommer til at bo 144 ældre borgere på Jægersborghave.

Moderniseringen af Tranehaven er i gang: Enestuer og 33 ekstra plejehjemspladser i kommunen

Tranehavens modernisering er begyndt. Siden følger opførelsen af en ny plejehjemsbygning på Jægersborghave, inden byggeprojektet til i alt 120 millioner slutter med modernisering af Ordruplund

Af
Mikael Østergaard

For en måned siden blev nogle af beboerne på Tranehaven genhuset på Sankt Lukas. Årsagen var, at ombygningen af genoptræningscenteret Tranehaven i Ordrup gik i gang. Projektet er budgetteret til at koste 53,5 millioner kroner og betyder, at samtlige patientstuer bygges om fra 2-sengsstuer til 1-sengsstuer, og at badeværelserne gøres større. Desuden etableres der nye trænings- og aktivitetsrum og nyt receptionsområde.

Tranehaven er et genoptræningscenter for patienter, der har brug for pleje og genoptræning ofte efter et hospitalsophold. Patienterne bor der i gennemsnit 5-6 uger, inden de kan komme tilbage i eget hjem. Det har i dag plads til 83 beboere, men når Tranehaven efter moderniseringen kun har enestuer, falder kapaciteten til 51 beboere. En efterfølgende ombygning af naboen Ordruplund vil skaffe de manglende 32 pladser.

1. etape af moderniseringen af Tranehaven er færdig 1. oktober i år, mens 2. etape har 1. april 2020 som slutdato.

72 nye plejeboliger

Næste projekt er opførelsen af en ekstra bygning på plejehjemmet Jægersborghave på den gamle kasernegrund. Den nye bygning får 72 plejeboliger og skal stå klar til indflytning i oktober 2021. Kommunens andel af udgiften er 35,1 millioner kroner.

Sidste trin i plejehjemsplanen er modernisering af Ordruplund, hvor der blandt skal etableres træningskøkkener og en forbindelsesgang til naboen Tranehaven. De samlede omkostninger vedrørende Ordruplund udgør 24,4 millioner kr., hvoraf 16 millioner kr. er til indfrielse af lån som følge af anvendelsesændringen. Arbejdet skal være på plads 1. januar 2022.

Det samlede byggeprojekt til 120,5 millioner kroner betyder, at antallet af plejehjemspladser i Gentofte Kommune øges med 33 boliger, og at samtlige beboere har eneværelse.

Publiceret 15 March 2019 19:00

SENESTE TV