Trods det ustadige vejr blev det en fin eftermiddag med glade smil, taler og dejlig buffet, da plejehjemmet Søndersøhave fyldte 80 år. Foto: Gentofte Kommune

Trods det ustadige vejr blev det en fin eftermiddag med glade smil, taler og dejlig buffet, da plejehjemmet Søndersøhave fyldte 80 år. Foto: Gentofte Kommune

Søndersøhave fyldte rundt med buffet og borgmester

Torsdag 14. marts kunne Søndersøhave fejre sin 80 års fødselsdag med buffet og borgmesterbesøg

Der var 80 års fødselsdag på plejehjemmet Søndersøhave torsdag den 14. marts, men det var ikke en af beboerne, derimod selve stedet der fyldte rundt. Det blev fejret med reception for beboere, pårørende, ansatte og frivillige, og borgmester Hans Toft (K) kom forbi for at holde fødselsdagstale.

For 80 år siden, tilbage i 1939, blev Søndersøhave bygget som Alderdomshjem. Dengang hed stedet Solhjem og var tegnet af arkitekterne Ib Martin Jensen og Hans Erling Langkilde. I slutningen af 90'erne blev Søndersøhave totalrenoveret, hvor 35 boliger fik status af plejebolig med hjemmehjælp, mens 11 boliger fortsatte som plejebolig, primært for beboere med demens, og med fast personale. I 2005 blev Søndersøhave så udvidet med 24 nye boliger, og i februar 2008 besluttede kommunalbestyrelsen, at Søndersøhaven over de kommende år skulle ændres til kun at være et plejehjem med fast personale.

Ros til personalet

I sin tale til de ansatte og frivillige nævnte borgmesteren deres daglige store indsats for beboerne. Både den daglige pleje og de mange aktiviteter, for eksempel tager Søndersøhave på tur med deres bus, de har en sansehave, som beboerne nyder, og for nylig anlagde de en petanquebane.

"Et hus fuld af liv, hvor fællesarealerne er hyggelige og giver mulighed for at være sammen med både andre beboere og gæster," sagde Hans Toft.

Trods det ustadige vejr blev det en fin eftermiddag med buffet, taler og brede smil.

Ka

Publiceret 20 March 2019 09:46

SENESTE TV