Arne Würgler spiller gamle Europa-viser til kulturcafé, når der er debatmøde om Europa, det foregår på Gentofte Rådhus tirsdag den 23. april kl. 18.

Arne Würgler spiller gamle Europa-viser til kulturcafé, når der er debatmøde om Europa, det foregår på Gentofte Rådhus tirsdag den 23. april kl. 18.

Europa til debat i Gentofte

EU-parlamentarikere krydser klinger på Gentofte Rådhus tirsdag 23. april, hvor borgerne inviteres til EU-kulturcafé med mad, vin og visesang

Selv om det er det britiske brexitkaos, der fylder mest i øjeblikket, så nærmer EU-parlamentsvalget sig med hastige skridt. Derfor får Gentoftes borgere tirsdag 23. april mulighed for at blive klogere på valgets hovedspørgsmål, når tre lokale partier og Folkebevægelsen mod EU inviterer borgerne til topmøde på Gentofte Rådhus.

Til mødet er inviteret Morten Løkkegaard (Venstre), Jeppe Kofoed (Socialdemokratiet), Rina Ronja Kari (Folkebevægelsen mod EU) samt Jakob Nerup (Enhedslisten). De tre førstnævnte er i dag valgt til Europa-Parlamentet, mens Jakob Nerup er politisk rådgiver i Enhedslisten.

Morten Løkkegaard fra Venstre.

Morten Løkkegaard fra Venstre.

På topmødet vil der bl.a. være fokus på miljø- og klimakampen i Europa og på EU's håndtering af migration- og flygtningesituationen. Der vil være mulighed for at diskutere, hvordan Danmark fastholder velfærdssamfundet i det indre marked, og hvordan landene takler skattesnyd og hvidvaskning på tværs af grænser.

Jeppe Kofoed fra Socialdemokratiet.

Jeppe Kofoed fra Socialdemokratiet.

Mødet indledes med en 'EU-kulturcafé' kl. 18, hvor borgere kan komme og nyde lidt mad og et glas vin og lytte til visesangeren Arne Würgler, der vil genopfriske nogle af de populære 'Europa-sange', der tilbage i 1972 blev sunget og spillet i den første valgkamp om Danmarks medlemskab af EF, som det hed dengang.

"Vi har forsøgt at skabe et anderledes vælgermøde med mad, vin og kulturelle indslag, da vi gerne vil lave et arrangement i øjenhøjde, hvor politikere og borgere kommer tæt på hinanden og kan komme i ægte dialog,”, siger Jesper Hostrup fra Socialdemokratiet i en pressemeddelelse.

Rina Ronja Kari fra Folkebevægelsen mod EU.

Rina Ronja Kari fra Folkebevægelsen mod EU.

Jeanne Toxværd fra Enhedslisten opfordrer borgerne til at rejse sig fra sofaen og komme ud og møde hinanden og politikerne.

"Der er mange, som kun følger valgkampen via tv, men det er vigtigt, at borgerne møder politikerne og vores ambition er at arrangere et møde, hvor politikerne ikke taler til borgerne, men med borgerne”.

Jakob Nerup fra Enhedslisten.

Jakob Nerup fra Enhedslisten.

Egil Rindorf fra Venstre i Gentofte er enig.

"Vi må erkende, at de politiske partier kan forbedre sig i forhold til at udvikle nye og mere interessante mødeformer. Mange borgere er interesseret i at diskutere, hvordan samfundet skal udvikles, så vi har bestræbt os på at skabe nogle spændende rammer for debatten om EU´s fremtid.”

For at sikre en fair dialog og et godt mødeforløb har partierne og Folkebevægelsen mod EU inviteret journalist og formand for Dansk Journalistforbund , Lars Werge, der ofte bliver brugt som facilitator og mødeleder i Gentofte. jbl

Publiceret 17 April 2019 09:13

SENESTE TV