Gentofte Kommune sætter gang i nyt opgaveudvalg om fremtidens trafik. Arkivfoto

Gentofte Kommune sætter gang i nyt opgaveudvalg om fremtidens trafik. Arkivfoto

Gentofte vil se på nye transportmuligheder

Kommunen søger borgere, der i et nyt udvalg kan være med til at løse fremtidens trafikproblemer

Fremtidens transport ventes blandt andet at bringe selvkørende biler og busser, nye elektriske køretøjer, øget deleøkonomi - fra eje til leje - samt nye smarte services med sig, der gør det let at planlægge og købe sig til transport.

Spørgsmålet er, om fremtidens muligheder også kan afhjælpe nutidens udfordringer i forhold til trængsel, mangel på p-pladser og udledning af CO2? Og hvordan med flere borgeres ønske om at kunne transportere sig fleksibelt fra A til B uden på forhånd at lægge sig fast på ét transportmiddel?

Det er nogle af de spørgsmål, som et nyt opgaveudvalg skal se nærmere på. Det ligger fast efter kommunalbestyrelsens møde sidste mandag.

Mere bæredygtigt

Opgaveudvalget, der har fået navnet 'Fremtidens Transport', får til opgave at rådgive kommunalbestyrelsen samt levere to-tre innovative og realiserbare forslag, der kan testes af i praksis.

"Med opgaveudvalget vil vi sikre, at vi som kommune er klar til at udnytte og understøtte potentialerne i fremtidens transportmuligheder," siger formand for Teknik- og Miljøudvalget Karen Riis Kjølbye (K) i en pressemeddelelse fra Gentofte Kommune.

"For eksempel tyder de nye og kommende transportformer på at være langt mere bæredygtige end de traditionelle og at de markerer et skifte, hvor rejsen fra A til B fremover vil kunne sættes fleksibelt sammen af forskellige transportformer. Det er muligheder som disse, vi skal gøre os klar til at udnytte," fortsætter hun.

Ti borgere søges

Gentofte Kommune leder nu efter ti borgere, der sammen med fem medlemmer af kommunalbestyrelsen har lyst til at sætte retning for kommunens fremtidige indsats på transportområdet.

De ti borgere vil blive udvalgt efter en række kriterier, der skal sikre, at udvalget er bredt sammensat. Der er derfor både plads i opgaveudvalget til bilisten, cyklisten og til brugeren af elbils- og delebilsordninger med flere.

Interesserede borgere kan læse mere om opgaveudvalget og udvælgelseskriterierne på www.gentofte.dk/fremtidenstransport.

Opgaveudvalgets arbejde begynder i juni i år og ventes afsluttet i april 2020, hvor opgaveudvalget præsenterer sine anbefalinger for kommunalbestyrelsen.

jesl

Publiceret 19 April 2019 08:16

SENESTE TV