"Lige nu arbejder vi på, at medarbejderne i børne- og familieafdelingen bliver bedre uddannede og får flere ressourcer," fortæller formand for børne- og ungeudvalget Michael Fenger (K), som føler sig tryg på, at forholdene på børnehandicapområdet bliver bedre.

Formand: "Det er ikke tilfredsstillende, at vi taber flere sager, end vi vinder"

Formand for Børne- og Ungeudvalget, Michael Fenger (K) finder kommunens høje omgørelsesprocent på børnehandicapområdet alt for høj. "Vi skal ned på landsgennemsnittets niveau, og gerne længere ned," siger han

Af
Kathrine Albrechtsen

Formand for Børne- og Ungeudvalget i Gentofte Kommune, Michael Fenger (K), er ikke tilfreds med den høje omgørelsesprocent i Ankestyrelsen.

"Tallet er for højt og skal ned. Det er ikke tilfredsstillende, at vi taber flere sager, end vi vinder. Og borgerne skal selvfølgelig forvente, at de fleste afgørelser som udgangspunkt er rigtige. Det er ikke tilfredsstillende, og det arbejder vi også på i udvalget, hvor vi følger op på de her tal i hvert kvartal. Grunden til, at vi er endt her, skyldes, at vi for år tilbage havde udfordringer personalemæssigt. Lige nu arbejder vi på, at medarbejderne i børne- og familieafdelingen bliver bedre uddannede og får flere ressourcer. Den enkelte sagsbehandler har over de seneste år fået færre sager, så vi får stabiliseret området og ikke længere er bagefter. Det er dyrt, men på den lange bane vinder vi alle på det. Især borgerne. Jeg følger mig tryg ved, at det bliver bedre," siger formanden.

I 2016 blev området opjusteret med ekstra bevillinger, som er brugt til en øgning i antallet af sagsbehandlere og et styrket ledelsessteam. Ifølge Michael Fenger blev udgifter til personale øget fra 2015 til 2018 med ca. 68 procent. At omgørelsesprocenten to år efter stadig ligger så højt, skyldes gamle tiders efterdønninger, fortæller formanden.

"Der ligger stadig nogle sager fra to-tre år tilbage, som først bliver afgjort nu i Ankestyrelsen. Men vi er snart der, hvor vi ikke længere kan bruge det som en undskyldning. De gamle må sager må fylde mindre og mindre, og vi må forvente med de nye tiltag, som er kommet, at omgørelsesprocenten falder. Vi skal ned på landsgennemsnittets niveau, og gerne længere ned," siger han.

Er der også en økonomisk udfordring på det her område, hvor man som kommune bliver nødt til at prioritere midlerne hårdere?

"Nej. Vi skal følge lovgivningen, og det er ikke til diskussion," siger Michael Fenger.

Smertensbarn for Enhedslisten

Enhedslistens kommunalbestyrelsesmedlem, Jeanne Toxværd, gjorde allerede opmærksom på, at handicapområdet i kommunen haltede, da hun blev valgt ind tilbage i 2014.

"Det er et smertensbarn for mig, og jeg er meget bekymret over, at der ikke har været større fokus på det. Det vil jeg personligt selv følge op på. I budgettet tilbage i 2015 fik børne- og familieafdelingen en massiv bevilling for at få mere personale og for at der skulle ske en omstrukturering, fordi der var så mange ting, der haltede. Jeg bliver nu nødt til at undersøge de budgetmæssige bevillinger nøje for at se, hvordan budgetforligspartierne har prioriteret midlerne på området. Og så vil jeg løbende følge op på det," siger hun.

Publiceret 24 April 2019 11:34

SENESTE TV