”Jeg har en del professionelle atleter mellem hænderne, men i den grad også helt almindelige mennesker,” siger Marc Garby.

”Jeg har en del professionelle atleter mellem hænderne, men i den grad også helt almindelige mennesker,” siger Marc Garby.

Når hverdagens indtryk sætter sig i kroppen

Autoriseret Body SDS-behandler Marc Garby har åbnet klinik i Hestesportens Hus på travbanen

Af
Peter Klar

Den tidligere professionelle cykelrytter Marc Garby har åbnet klinik, hvor han tilbyder Body SDS-behandlinger, i Hestesportens Hus på Charlottenlund Travbane

Body SDS er forkortelsen for det alternative behandlingssystem Body Self Development’s System, som blev udviklet af danskeren Erland Hartung i 1940’erne.

Det gjorde en stor forskel

Marc Garby var professionel cykelrytter på et italiensk hold i tre år indtil 2015, da han måtte stoppe karrieren på grund af skader.

Tilbage i Danmark uddannede han sig til kropsterapeut hos Body SDS i Parken.

”Som cykelrytter var jeg selv meget nysgerrig efter at optimere min krop, kost og det mentale. Da jeg kom på landsholdet, stiftede jeg bekendtskab med Body SDS og kunne mærke, at det gjorde en stor forskel.”

”Jeg har en del professionelle atleter mellem hænderne, men i den grad også helt almindelige mennesker, der måske endda har endnu større behov for behandlingen. Min spidskompetence er nok performance og at hjælpe folk, der gerne vil blive bedre til noget. Typisk cykelryttere, løbere og roere, men også atleter fra andre sportsgrene. En anden kundegruppe kommer med sygdom eller skader,” siger Marc Garby.

Krop og psyke

Grundtanken bag Body SDS er, at alle hverdagens mange indtryk og udtryk forankrer sig i kroppen.

Body SDS ser ikke fysikken og psyken som to adskilte elementer, men en helhed.

”Body SDS er et stærkt værktøj til at hjælpe folk med at give slip. Du får overskud og masser af energi. Mine behandlinger er altid helt individuelle forløb. Jeg starter med at have en indledende samtale, hvor vi gennemgår, hvad du gerne vil have ud af behandlingen. Hvad skal vi arbejde med for at komme ind til kernen af problemet? Drejer det sig om en skade, kan to-tre behandlinger inden for tre-fire uger gøre meget.”

Publiceret 13 May 2019 09:19

SENESTE TV