Stort fremmøde til Gentofte Pigecup: Pigefodbold vinder frem

Stævner skal bl.a. kridte banen op for pigefodbold-succes i Gentofte. Og Gentofte Pigecup er en af de gode tiltag i den retning. Søndag blev stævnet afholdt for anden gang

Af
Ole Tradsborg

For andet år i træk blev der afholdt stort pigefodbold-stævne i Gentofte med Gentofte Pigecup, som Jægersborg, HIK og GVI arrangerede.

U11-pigerne GVI spillede med og efter fire ubesejrede kampe, hvor pigerne udviste sammenhold og kampgejst, kunne de kalde sig vindere af turneringen.

I år dannede Jægersborgs baner rammen om stævnet, der blev afviklet søndag. 30 hold var tilmeldt, hvilket var et flot tal ifølge Jesper Sørensen, formand i GVI, og en af klub-arrangørerne.

Stævnet blev arrangeret i samarbejde mellem netop GVI samt JB og HIK. Klubberne gået sammen om at styrke indsatsen på pigeområdet. Og den udvikling glæder Jesper Sørensen sig meget over.

Formand i GVI Jesper Sørensen havde grund til bredt smil, da samarbejdet mellem GVI, HIK og JB igen bar frugt, da Gentofte Pigecup blev afholdt for andet år i træk. Arkivfoto

Formand i GVI Jesper Sørensen havde grund til bredt smil, da samarbejdet mellem GVI, HIK og JB igen bar frugt, da Gentofte Pigecup blev afholdt for andet år i træk. Arkivfoto

"Med hensyn til Gentofte Pigecup er jeg glad for, at samarbejdet mellem klubberne er nået, hvor vi er i dag. I forhold til pigefodbold generelt hos os i GVI, er jeg super glad. For vi kan se hos os, hvad det gør for en klub, når vi får piger i klubben. Der kommer ganske enkelt en bedre stemning hernede," indleder formanden med et stort smil på læben.

Langt, sejt træk

Jesper Sørensen fortæller, at der er omtrent 200 pigespillere i klubben, heraf 140 unge. Men der er plads til mange flere, bedyrer han.

LINK:Pigefodbold (2)

"Vi vil gerne have flere piger til at spille. Og ja, jeg vil da gerne have, det sker i GVI, men jeg bliver også glad, når de andre klubber i kommunen opnår fremgang, selv om det måske er lagt ude i fremtiden, man kan se, det rykker for alvor. Det er et langt, sejt træk, vi er i gang med, men udviklingen med flere og flere piger, den tror jeg er kommet for at blive. Og det er godt for os alle. Se bare på pigeomklædningsrummet hos os. Det er det reneste af alle! Det var der vist nogen, der kunne lære lidt af," slutter en glad GVI-formand.

Publiceret 13 May 2019 17:00

SENESTE TV