Jacob Rabjerg, Kristendemokraterne.

Jacob Rabjerg, Kristendemokraterne.

Mød kandidaterne: "Danmark har brug for kernekraft, så vi kan blive CO2-neutrale indenfor en kort årrække"

Villabyerne præsenterer alle partiernes lokale kandidater op til valget med en blanding af personlige/skæve spørgsmål og de mere politiske. Her kan du møde Jacob Rabjerg fra Kristendemokraterne.

Q & A Hvilken mærkesag brænder du mest for?

"Det gode familieliv, fordi familien er det bærende element i det danske samfund. Jeg vil arbejde for, at forældre skal få tilskud til at passe deres egne børn derhjemme, sikre minimumsnormeringer i daginstitutionerne og en længere barselsorlov, så vi skaber rammerne for det gode familieliv."

Hvorfor gik du ind i politik?

"Jeg har en grundlæggende tro på, at alle mennesker har en unik værdi. Det kan være svært at se i mange politiske forslag i Folketinget, og mit mål i politik er at være en stemme til de svageste i vores samfund."

Hvordan vil du gøre en forskel i Folketinget?

"Jeg vil kæmpe for, at alle politiske forslag tager udgangspunkt i menneskers værdi. Derfor skal den politik, der vedtages være med udgangspunkt i, at den skaber et bedre liv for mennesker, også for de svageste i vores samfund."

Hvad er Danmarks største udfordring lige nu?

"Klimaudfordringen er enorm i disse år, og der mangler politisk mod til at tage de rigtige beslutninger. Danmark har brug for kernekraft, så vi kan blive CO2-neutrale indenfor en kort årrække. Jeg mener, at vi har et stort ansvar for at passe på vores jord, så vi har noget at give videre til de kommende generationer."

Hvem er dit politiske forbillede?

"Jeg har faktisk aldrig tænkt over, hvem der er mit politiske forbillede, så her må jeg melde pas."

Hvilken historisk begivenhed ville du gerne have været en del af?

"Berlinmurens fald. Jeg er desværre for ung til at have oplevet Murens fald, men det har haft så kæmpestor betydning for det Europa og Danmark, vi har i dag. Muligheden for at handle og bevæge sig frit, er helt afgørende for et velfungerende demokrati."

Hvad fik dig senest til at grine?

"Gode jokes fra venner og kollegaer."

Hvad gør dig vred?

"Uretfærdighed og ondskab. Når uskyldige mennesker slås ihjel pga. ekstremisters voldelige kamp for at ændre deres lande rundt omkring i verden. Når mennesker behandles uretfærdigt af systemet."

Hvad er din dårligste vane?

"At tjekke de sociale medier som det første om morgenen og det sidste, inden jeg går i seng. Sociale medier kan mange gode ting, men det tager nok også overhånd engang imellem."

Hvad er det vigtigste, din mor eller far har lært dig?

"Arbejdsomhed og respekten for andre mennesker."

Blå Bog

Jacob Rabjerg, Kristendemokraterne

22 år.

Bor i Odense.

Studerende.

Single.

Publiceret 15 May 2019 13:01

Gud, høst og folkedans hos Sankt Lukas

De fremmødte til gudstjenesten i Sankt Lukas Stiftelsens kirke søndag 15. september klokken 10.30 bliver nok overraskede - med mindre de selvfølgelig har læst de her linjer.

Netværkshuset fylder 20 år: "Det vigtigste, vi kan gøre, er at tage ordentligt imod de mennesker, som kommer"

Dels vil der blandt kirkegængerne sidde folk i flotte folkedragter. Der vil også være børn og voksne, der lægger ’høstudbytte’ op foran alteret; nødder, æbler, appelsiner, hjemmebagte småkager med mere for at sige tak for alt det, vi har fået i årets løb.

Afgående rektor på GHG: "Da jeg kom hertil, var jeg ved at gå igen"

Der skal nemlig afholdes høstgudstjeneste. Bagefter er der høstgilde. Derfor folkedanserne, der atter kommer fra Glad Dans i Gladsaxe. Der er også en let frokost med kage og kaffe inkluderet i prisen på 50 kroner for voksne og gratis for børn. Alle er velkomne. Kapp