”Jeg vil gerne være med til at støtte nærsamfundet med min kunst, og her i Gentofte er her i forvejen en masse spændende små specialbutikker, hvor jeg passer godt ind,” siger Lina Murel Jardorf.

”Jeg vil gerne være med til at støtte nærsamfundet med min kunst, og her i Gentofte er her i forvejen en masse spændende små specialbutikker, hvor jeg passer godt ind,” siger Lina Murel Jardorf.

Nyåbnet: Eventyrkunst i hjertet af Gentofte

Kunstner Lina Murel Jardorf har åbnet kunstbutik med hendes bronzeskulpturer og oliemalerier på Gentoftegade

Af
Peter Klar

Kunstner Lina Murel Jardorf har åbnet kunstbutik i hjørneforretningen på Gentoftegade 33, der tidligere husede en Imerco.

Her inviterer hun gæster indenfor i sit kunstneriske univers af bl.a. to en halv meter store bronzeskulpturer, oliemalerier og eventyrakvareller med tusch.

Lina Murel Jardorf vil arrangere foredrag i kunstbutikken, første gang med veninden Katerina Pitzner, som fortæller om sin bog ’Diamantjægeren’.

Lina Murel Jardorf vil arrangere foredrag i kunstbutikken, første gang med veninden Katerina Pitzner, som fortæller om sin bog ’Diamantjægeren’.

Lina Murel Jardorf har 30 års jubilæum i år. Hendes kunst kredser om historien om Moder Jord og har den feminine kraft i universet som gennemgående motiv.

”Jeg har efterhånden lavet mange kæmpestore udstillinger, bl.a. i hele Helligaandskirken og Brøndsalen, og det er hver gang en hård proces, mentalt og fysisk. Jeg har brug for en pause, men ønsker fortsat at have et vindue udadtil, og så viste den her mulighed sig i Gentofte. Jeg har også en lille kunstbutik på Lyngby Torv, som heldigvis er kendt af mange, og som emmer af hygge og atmosfære lige som den her på Gentoftegade. Jeg vil gerne være med til at støtte nærsamfundet med min kunst, og her i Gentofte er her i forvejen en masse spændende små specialbutikker, hvor jeg passer godt ind. Samtidig har jeg selv boet her tidligere og kender området rigtig godt,” siger Lina Murel Jardorf, som selv vil være i butikken i Gentofte en-to gange om ugen.

Heste i bronze

Bronzeskulpturer er siden årtusindskiftet blevet en vigtig del af Lina Murel Jardorfs univers, og hun har igennem de seneste 17 år udsmykket firmaer som Montana, SparNord og Novo Nordisk. I de senere år har hun specialiseret sig i skulpturer af heste – nogle endda i fuld skala.

Lina Murel Jardorf har selv været rytter, siden hun var helt lille, og hun har heste hjemme på sin Æbleblomst Gård.

”Jeg har haft min hest i over 19 år, og i dag er hun 24 år, mens mine hunde er 13 og 14 år. Det er ældre dyr, som stadig er meget friske, blandt andet fordi jeg har skaffet mig en masse god viden om, hvordan man bringer omsorg for ens dyr, og hvad der er godt at give dem både fra føl og hvalp, men også langs vandringen ad livets sti,” fortæller Lina Murel Jardorf, som har atelier og eget bronzestøberi på Æbleblomst Gård i Allerød, hvor hun fast har tilknyttet en støber og en sliber.

Pitzner-foredrag

Lina Murel Jardorf vil også arrangere foredrag i sin nye butik med gæster og emner, der interesserer hende.

Første gang er onsdag 22. maj kl. 18 med diamanthandler Katerina Pitzner, som er Linas veninde og den dag holder sit absolut sidste foredrag om sin bog ’Diamantjægeren’.

”Dette foredrag koster normalt noget, men er her gratis. En rigtig hyggelig gave til dig fra os. Og hvorfor gratis?! Fordi det har vi lyst til – og det giver god energi,” siger hun.

Publiceret 17 May 2019 13:01