Rasmus Jarlov kan smile bredt efter valgresultat. Personligt fik han sit flotteste valg, mens partiet fik fordoblet deres mandater. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Rasmus Jarlov kan smile bredt efter valgresultat. Personligt fik han sit flotteste valg, mens partiet fik fordoblet deres mandater. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix Ritzau Scanpix

Rasmus Jarlov blev kommunens største stemmesluger

De Konservatives spidskandidat Rasmus Jarlov høstede knap halvdelen af sine stemmer i Gentofte Kommune

Af
Kathrine Albrechtsen

4.026 Gentofte-borgere gik ned og stemte personligt på Rasmus Jarlov fra de Konservative, som samlet i hele storkredsen fik 10.270 stemmer.

”Jeg er meget taknemmelig for, at så mange har stemt på mig i Gentofte. Det gik over al forventning. Men jeg er også ovenud tilfreds med det konservative resultat i Gentofte. Det er den valgkreds i landet, som fik det flotteste konservative valg med 20,6 procent af stemmerne. I et historisk perspektiv skal vi helt tilbage til 2007, hvor Connie Hedegaard stillede op i samme kreds, for at finde et lige så flot resultat,” siger Rasmus Jarlov.

De Konservative fik ved Folketingsvalget 2019 den største mandatfremgang i 35 år, hvor de med 6,6 procent af stemmerne fordoblede deres mandater fra seks til 12.

Hvordan har du overbevist så mange Gentofte-borgere til at sætte et kryds ved dig?

”Jeg tror, at folk har lagt mærke til, at jeg interesserer mig meget for Gentofte og kæmper for de interesserer, som borgerne har. Blandt andet boligskatterne, at udligningskatten ikke stiger for meget, og at der er et borgerligt parti, som kæmper for miljøet og klimaet. Jeg tror, at det blev et så godt valg, fordi folk i Gentofte gerne vil have et stærkt borgerligt parti, som kæmper for borgerlige synspunkter. Og det gør vi, og det bliver vi med. Hvor Venstre har rykket sig meget langt til venstre og forsøger at køre parløb med Socialdemokraterne, står vi stadigvæk som en sikker borgerlig stemme. Det er vigtigt med et klart og stærkt borgerligt projekt i Danmark, og det blev vi belønnet for i dette valg,” siger Rasmus Jarlov.

Hvordan føles det at få så godt et valg – og så alligevel miste magten?

”Det er klart, at det selvfølgelig er med lidt blandede følelser. Det ser ud til at blive en rød regering, og det synes vi er ærgerligt. Jeg er meget nervøs i forhold til de valgløfter, som er givet, hvor den økonomiske politik lyder dybt uansvarlig," siger han.

Hvad er dine planer i den kommende tid?

”Vi er blevet dobbelt så store i Folketinget, så i dag (fredag red.) skal jeg mødes med mine nye kollegaer. Derefter går jeg bare og venter på, hvad der kommer til at ske i regeringsforhandlingerne. Jeg er stadig erhvervsminister, indtil der bliver udpeget en ny. Jeg er spændt på, hvor lang tid det kommer til at tage, før vi har en ny regering. Og så skal jeg ud og hive valgplakater ned. Jeg starter i Gentofte, hvor jeg har 2.000 plakater hængende. Jeg ved godt, at folk er trætte af at se på dem, så jeg skal nok få dem ned hurtigt,” siger Rasmus Jarlov.

Publiceret 07 June 2019 19:00

Gud, høst og folkedans hos Sankt Lukas

De fremmødte til gudstjenesten i Sankt Lukas Stiftelsens kirke søndag 15. september klokken 10.30 bliver nok overraskede - med mindre de selvfølgelig har læst de her linjer.

Netværkshuset fylder 20 år: "Det vigtigste, vi kan gøre, er at tage ordentligt imod de mennesker, som kommer"

Dels vil der blandt kirkegængerne sidde folk i flotte folkedragter. Der vil også være børn og voksne, der lægger ’høstudbytte’ op foran alteret; nødder, æbler, appelsiner, hjemmebagte småkager med mere for at sige tak for alt det, vi har fået i årets løb.

Afgående rektor på GHG: "Da jeg kom hertil, var jeg ved at gå igen"

Der skal nemlig afholdes høstgudstjeneste. Bagefter er der høstgilde. Derfor folkedanserne, der atter kommer fra Glad Dans i Gladsaxe. Der er også en let frokost med kage og kaffe inkluderet i prisen på 50 kroner for voksne og gratis for børn. Alle er velkomne. Kapp