Søren Nørgaard, Karin Rothoff Brix og Julie Pi under et af deres besøg i Kina. Her står de sammen med Aura, der er kunstner og gift med Mr. Ji, der er entreprenør for opførelse af uddannelsescentre i Kina.

Søren Nørgaard, Karin Rothoff Brix og Julie Pi under et af deres besøg i Kina. Her står de sammen med Aura, der er kunstner og gift med Mr. Ji, der er entreprenør for opførelse af uddannelsescentre i Kina.

Fra lokalt til globalt: Gentofte-virksomhed skal gøre kinesiske børn kreative og innovative

'Skaberiet', der nu kalder sig Bloom Institute, skal være med til at levere viden til 5.000 nye kinesiske kulturcentre

Af
Mikael Østergaard

I juni 2017 så ’Skaberiet’ dagens lys på Adolphsvej i Gentofte. Konceptet var at mikse kunst og iværksætteri for børn for derved at stimulere deres skaberkraft.

Idéen viste sig at være bæredygtig, og derfor har Gentofte Kommune indgået en partnerskabsaftale med Skaberiet, således at kommunen yder et driftstilskud til foreningens fritidstilbud for 4.-6. klasseelever. Målet er, at flere børn og unge i Gentofte udvikler deres kreative evner og iværksætterkompetencer.

Aftalen er tidsbegrænset og løber i første omgang fra 1. august 2019 til 22. april 2021.

Gentofte Kommunes udgifter til iværksætterklubben i den aftalte periode forventes at være 1,1 million kroner. Endnu mangler dog en lejeaftale omkring lokalerne i telefonhuset på Adolphsvej, hvor Skaberiet holder til i dag, at falde på plads.

Som noget helt nyt er Skaberiet gået ud over landets grænser og har derfor skiftet navn til Bloom Institute for at signalere et internationalt koncept.

Når Kina i de kommende fem år bygger intet mindre end 5.000 nye kulturcentre, hvor kinesiske børn skal lære kreativitet og iværksætteri, er det Bloom Institute, der skal levere viden og uddannelseskoncepter til de kinesiske børn. Aftalerne er underskrevet, og de første centre åbner i 2020.

"Kineserne kigger på Danmark, når de skal ruste deres børn til fremtiden. For de har forstået, at kreativitet og iværksætteri er fremtidens vigtigste kapital.

Vi ser det som en fantastisk mulighed for at skabe livslange kompetencer hos kinesiske børn, som ruster dem til at blive iværksættere, der gør en positiv forskel i hele verden", fortæller Julie Pi, som er en af stifterne bag Gentofte-virksomheden.

Behov for vækstkapital

"Mulighederne i Kina er enorme og kan ikke sammenlignes med det, vi oplever i Danmark, så vi er selvfølgelig godt klar over, at der skal ekstra kapital til, hvis vi skal sætte det tempo på udrulningen af vores koncept, som vi ønsker. Derfor er vi i dialog med potentielle investorer i både Danmark og Kina og har allerede fået en forhåndsgodkendelse hos Vækstfonden. Derudover er det danske konsulat i Shanghai med, et erfarent danskejet selskab i Kina samt Innovationscenteret og kulturinstanser i Danmark involveret i det store samarbejde", siger Julie Pi.

Bloom Institute har lokationer i Gentofte og på Refshaleøen, hvor de driver iværksætterklubber, arrangerer camps og uddanner voksne i deres metode. Bag Bloom Institute står Julie Pi, Karina Rothoff Brix og Søren Nørgaard.

Publiceret 04 July 2019 19:00