Kamp mod madspild hædres: Overrasket prismodtager

Det var en noget overrasket prismodtager, der blev kaldt på scenen på Axelborg, ved fejringen af Landbrugsraadets 100-års jubilæum, for at modtage prisen for årets præstation.

Klaus Bustrup, der er kendt af mange i landbruget for sine 38 år i Landbrugsraadet, fik prisen for sin indsats for at mindske madspild gennem sit formandskab i bestyrelsen for FødevareBanken.

"Tusind tak for prisen. Jeg er virkelig glad, ikke mindst på vegne af FødevareBanken," sagde Klaus Bustrup i sin takketale.

"Du får prisen for den indsats, du har leveret, siden du for 11 år siden sagde farvel til Axelborg. Og vi hylder dig helt specifikt for dine seks år som bestyrelsesformand for FødevareBanken. I din tid i formandsstolen har FødevareBanken praktisk og effektivt adresseret et samfundsproblem, nemlig madspild," sagde Rolf Isberg, vicepræsident i Yara, der er sponsor for prisen, i sin tale.

Tidligere modtager af prisen er blandt andet DLFs direktør Truels Damsgaard for sin indsats for dansk frøavls globale førerposition og gartneriejer og landmand Axel Månsson for at skabt en visionær landbrugsvirksomhed.

Kapp

Publiceret 08 July 2019 11:00

SENESTE TV