”Det er mit livs fysiske udfordring, jeg har kastet mig ud i. Men det er bare op på cyklen og videre,” siger Mads Schultz (nummer to fra højre).

”Det er mit livs fysiske udfordring, jeg har kastet mig ud i. Men det er bare op på cyklen og videre,” siger Mads Schultz (nummer to fra højre).

Pedaltramp for børn og unge i sorg: "Min mor døde pludseligt og uden varsel"

Gentofte-borger Mads Schultz har cyklet Danmark rundt med Team Giv Håb til fordel for Børn, Unge & Sorg, der bl.a. hjælper hans lillesøster efter tabet af deres mor

Af
Peter Klar

31-årige Mads Schultz fra Gentofte var med i det geografisk spredte felt, da 200 ryttere fra velgørenhedsholdet Team Giv Håb i uge 27 cyklede Danmark rundt til fordel for organisationen Børn, Unge & Sorg.

Lørdag 6. juli mødtes holdene til fælles slutspurt i Odense.

Børn, Unge & Sorg yder støtte til børn og unge med forældre eller søskende, der bliver alvorligt syge eller dør.

Det er syvende år i træk, at Team Giv Håb cykler Danmark rundt for at sætte fokus på børn og unge i sorg og samle penge ind til hjælpearbejdet.

Mangler ressourcer

Mads Schultz, som til daglig arbejder som jurist i Ankestyrelsen, har en særlig grund til at deltage i Team Giv Håb.

”Min mor døde pludseligt og uden varsel som 52-årig i november 2017. Min lillesøster på 24 år er derfor med i en sorggruppe hos Børn, Unge & Sorg. Når man er kommet ind i en sorggruppe, kan man gå der, så længe man har behov. Til gengæld måtte hun vente på, at der blev plads til hende i en sorggruppe, fordi der mangler ressourcer i organisationen til at hjælpe alle de unge, der har behov. Det understreger, hvor vigtigt det er, at vi kører for den her sag,” siger Mads Schultz.

Gratis hjælp

Børn, Unge & Sorg yder hvert år gratis hjælp til 2.000 pårørende og efterladte børn og unge op til 27 år.

Organisationen har blandt andet et korps af frivillige unge, der selv har mistet og bruger deres egne erfaringer til at hjælpe efterladte unge fra hele landet. I 2016 modtog Børn, Unge & Sorg Kronprinsparrets Sociale Pris for sit arbejde.

Team Giv Håb samler blandt andet penge ind ved at finde sponsorer på trøjer og følgebiler.

”Personligt har jeg selv samlet omkring 3.000 kr. ind fra familiemedlemmer, venner og andre, der støtter mig og sagen via min profil på Team Giv Håbs hjemmeside. Pengene går ubeskåret til Børn Unge og Sorg,” forklarer Mads Schultz, da vi fanger ham på Als på turens tredjedag.

Gentofte-borgeren havde kun cyklet i godt et år, før han begav sig Danmark rundt.

”Min far har altid elsket at cyklet, men jeg har ikke været bidt af det på samme måde før. Nu cykler vi ofte ture sammen. Jeg har også fået bekendtskaber gennem Team Giv Håb, jeg kører med,” siger Mads Schultz, og fortæller, at turen har krævet sin mand.

”Vi har jo trænet op, men det der med at skulle op hver dag og gøre det igen – det er hårdt. Det er mit livs fysiske udfordring, jeg har kastet mig ud i. Men det er bare op på cyklen og videre.”

Publiceret 19 July 2019 11:30