"I A4 Morgen kunne jeg læse, at kommunerne kun skal hyre virksomheder med lærlinge, og at det er en alliance mellem borgmester Hans Toft (K) og 3F’s forbundsformand, Per Christensen, der foreslår det. Det er meget positive signaler, og jeg håber, det bliver ført ud i livet," skriver John Andersen, formand for SF-Gentofte. Foto: Adobe Stock aerogondo - stock.adobe.com

DEBAT: "Dejligt Gentofte Kommune arbejder for sagen - ni år efter at SF-Gentofte foreslog det første gang"

Af
John Andersen

formand for SF-Gentofte

Dalstrøget 73, st.

2870 Dyssegård

Vi mangler lærepladser, og nu ser det ud til, at Gentofte Kommune vil arbejde for sagen.

I A4 Morgen kunne jeg læse, at kommunerne kun skal hyre virksomheder med lærlinge, og at det er en alliance mellem borgmester Hans Toft (K) og 3F’s forbundsformand, Per Christensen, der foreslår det.

Det er meget positive signaler, og jeg håber, det bliver ført ud i livet i Gentofte og i resten af landet. Det er glædeligt ud fra et SF synspunkt. Faktisk foreslog vi det første gang i 2010 på et kommunalbestyrelsesmøde.

I SF’s oplæg til Gentofte Kommunes budget 2013 foreslog vi det igen, fordi vi kunne se, at vi ville komme til at mangle faglært arbejdskraft. Vi lod os inspirere af tidligere øverste chef for Novo, Mads Øvlisen, som mente, at kommunerne med stor økonomi burde vise samfundsansvar. Vores forslag lød dengang:

”SF ønsker, at Gentofte Kommune i den kommende nye udbuds- og indkøbspolitik gældende fra 2013 stiller krav om lære- og praktikpladser ift. kommende udbudsforretninger.”

Dejligt, Gentofte Kommune arbejder for sagen - ni år efter, at SF-Gentofte foreslog det første gang.

Publiceret 21 July 2019 09:00