Det var i 2016, at Louisa Schønemann sagde sit gode vellønnede job i centraladministrationen op for i stedet at forfølge drømmen om at eje en boghandel. Arkivfoto: Jesper Bjørn Larsen

Det var i 2016, at Louisa Schønemann sagde sit gode vellønnede job i centraladministrationen op for i stedet at forfølge drømmen om at eje en boghandel. Arkivfoto: Jesper Bjørn Larsen

Rokade hos de konservative i Gentofte: Boghandler trækker sig fra kommunalbestyrelsen

Louisa Schønnemann Bøttkjær og manden er flyttet til Østerbro for at være tættere på deres børn og barnebarn. Per Bruun Andersen overtager hendes plads i den konservative gruppe

Af
Jesper Bjørn Larsen

Når politikerne i kommunalbestyrelsen samles på mandag til første møde efter sommerferien, vil Louisa Schønnemann Bøttkjærs plads blive overtaget af Per Bruun Andersen.

For den 52-årige lokalpolitiker og ejer af boghandelen 'Rutiner og Ritualer' på Ordrupvej 48B er pr. 1. august flyttet til Østerbro og må derfor ikke længere sidde i Gentofte Kommunalbestyrelse.

"Min mand og jeg syntes, huset på Dyrehavevej var blevet lidt stort at sidde i, nu hvor børnene er flyttet hjemmefra. Vi har kigget her i området, men endte med at finde en skøn lejlighed inde på Malmøgade. På den måde kommer vi også tættere på børnene og det barnebarn, der kom til verden i oktober," forklarer Louisa Schønnemann Bøttkjær, der boede på Østerbro i sin ungdom og da børnene var små.

Det er 10 års politisk arbejde i først Det Radikale Venstre og fra 2013 hos de konservative, og dermed et vidt forgrenet netværk, som hun nu må lægge bag sig, så det har ikke været nogen nem beslutning, understreger kvinden, der er uddannet jurist og er ved at færdiggøre en Master i teologi.

"Jeg har været meget glad for at bo i Gentofte, og jeg har sat stort pris på mit samarbejde med Hans (borgmester Hans Toft, red.). Vi har altid haft en åben og ærlig tone over for hinanden, som jeg tror, vi begge har sat pris på," siger Louisa Schønnemann Bøttkjær, som nu vil melde sig ind i den konservative vælgerforening i København. "Nu går jeg efter Frank Jensens job," smiler hun.

Hvordan reagerede Hans, da du fortalte ham nyheden?

"Jeg tror, han blev lidt chokeret og ked af det. Han blev vist også lidt vred på mig. Vi har haft et virkeligt godt og tillidsfuldt samarbejde."

Gule veste med minkkant

Boghandlen, som hun åbnede i 2016, da hun sagde sit gode vellønnede job i centraladministrationen op, får indtil videre lov at blive liggende på Ordrupvej, men Louisa Schønnemann Bøttkjær lægger ikke skjul på, at hun synes, at en boghandel som den bør have en lokal forankring.

Både dengang Skovshoved Havn skulle renoveres og nu, hvor der er byggeplaner ved Charlottenlund Station, har Louisa Schønnemann Bøttkjær været kendt som en lokalpolitiker, der turde gå op imod en folkestemning. Hun har f.eks. ikke været bleg for at tale dunder til de mennesker, der buhede ad borgmesteren til borgermøder. På spørgsmålet, om der er noget ved Gentofte, hun ikke vil savne, spinder hun en ende omkring de oplevelser.

"Ubehagelige borgermøder har været skæmmet af en lillebitte gruppe af personer. Jeg plejer at kalde dem 'de gule veste med minkkant'. De starter det rigtige sted, men vokser så sammen med deres sag, og så bliver det skingert. Langt de fleste borgere i Gentofte opfører sig ordentligt, selv om de er meget engagerede i en sag."

Louisa Schønnemann Bøttkjær vil heller ikke savne al den larm, villaejere kan lave i løbet af en weekend.

"Vores nye kvarter er heldigvis meget roligt. Folk er utrolig søde og venlige. De kommer selv og siger hej, så selv om Østerbro og Gentofte minder meget om hinanden, så tror jeg måske, man kommer lidt hurtigere ind på livet af folk, når der ikke er de der store hække mellem os."

Publiceret 21 August 2019 10:14