Mandag aften i Cirkusrevyens telt bliver første gang siden overfaldet i Gabon for to år siden, at Uri Golman står på scenen og fortæller om naturens vidundere sammen med sin elskede Helle. PR-foto

Mandag aften i Cirkusrevyens telt bliver første gang siden overfaldet i Gabon for to år siden, at Uri Golman står på scenen og fortæller om naturens vidundere sammen med sin elskede Helle. PR-foto

Oplev naturelskerne Helle og Uri Golman i Cirkusrevyens telt og hør deres vilde historie

Mandag den 26. august afholdes første foredrag med de danske naturfotografer Helle & Uri Golman, efter de blev overfaldet i Gabon. Et overfald, der betød, at Uri har måttet kæmpe for sit liv og for at gå igen

På mandag bliver Cirkusrevyens telt for en gangs skyld ikke fyldt med sketches, parodier og sang og musik.

I stedet kan publikum møde Helle og Uri Golman, parret, der blev landskendt med TV2-serien 'Vores Vilde Verden'.

Skæbnen bragte dem sammen, fordi de havde en fælles drøm om at gøre noget mere og større for at beskytte den natur, de elsker højt. Derfor skabte de projektet WILD: 25 ekspeditioner på syv kontinenter for at dokumentere de sidste vilde steder i verden under mottoet 'What you love - you will protect'.

Naturfotograferne Helle og Uri Golman før det vanvittige overfald. PR-foto

Naturfotograferne Helle og Uri Golman før det vanvittige overfald. PR-foto

Da de manglede fire ekspeditioner, kom TV2 med og filmede til programserien 'Vores Vilde Verden'. Men på den næstsidste ekspedition i Gabon i december 2017 gik det helt galt. De blev angrebet af en gal mand med en kniv, som stak Uri 10 gange i maven, hjertet, halsen og hovedet. Helle gik foran, men da hun opdagede overfaldet, kastede hun sig ind i kampen, og det lykkedes dem at få vristet kniven fra ham og komme væk.

Dygtige læger på militærhospitalet i Gabons hovedstad, Libreville, reddede Uris liv og syede Helles afværgelæsioner på arme og hænder. Siden da er kampen fortsat. Ikke mod overfaldsmanden, men med at få Uri tilbage til livet - og få styr på det liv, som med overfaldet blev vendt fuldstændigt på hovedet.

I dag sidder Uri i kørestol, men han bliver bedre og bedre til at gå. Hans tale er vendt tilbage sammen med det brændende ønske om at komme ud og rejse igen. Lægerne kan ikke sige, hvor langt han når, men hvis hans vilje er en indikator, kommer han fuldstændigt på benene igen. Uri fortæller om overfaldet, at han midt i kampen hørte et løvebrøl, der kom fra Helle, da hun gik til angreb på overfaldsmanden. "Hun var som en vild løve," siger han. Derfor har de i dag taget mellemnavnet: Løvevild.

Den 30. juni 2019 stiftede Helle og Uri The Wild Nature Foundation takket være forskellige donationer og ikke mindst Lise Nørgaard Legatet samt hjælp fra bl.a. advokat Knud Foldschack.

I forbindelse med modtagelsen af Lise Nørgaards legat i juni 2019 tilbød ejer af Cirkusrevyen Torben Træsko, at Helle og Uri kunne låne teltet til foredrag. Hele overskuddet fra billetsalget går til fonden, der skal arbejde med beskyttelse af verdens vilde natur og vilde dyr. Foredraget introduceres af Vincent Hendricks, og der vil være mulighed for at købe billeder, T-shirts og bøger til støtte for Helle & Uri og The Wild Nature Foundation.

Billetter fra 250 kr. og opefter kan bestilles på https://teltet-bakken.dk/WILD/Koeb-billetter jbl

Publiceret 22 August 2019 16:38