"Med stor indlevelse, sanselighed og poesi, viser Hans Pauli Olsen, sort på hvidt, sit virtuose talent som croquis-kunstner," skriver Villabyernes anmelder. Beskåret billede

Anmeldelse: Sanselig færing lægger vejen forbi Ordrupvej

Villabyernes anmelder er begejstret for udstillingen 'Korpus i Sort og Hvidt' hos Galleri Lars Borella på Ordrupvej

Af
Adam Grandjean

anmelder

*****

Skulptøren Hans Pauli Olsen er verdensberømt kunstner på Færøerne. Utallige skulpturer har han begavet øgruppen med i det offentlige rum og på Kunstmuseet i Torshavn, men også rundt i Danmark ses hans kunst.

Uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi i København hos Bjørn Nørgaard slog Hans Pauli Olsen sig ned i hovedstaden for bl.a. at udføre portrætbuster af flere medlemmer af den danske kongefamilie.

Christian IV

Apropos kongefamilie, havde Dronning Margrethe i maj i år store problemer med at få afsløret Hans Pauli Olsens 6 meter høje statue af Chr. IV foran børsrampen ved Christiansborg.

Klædet hang fast, og en stige måtte fremskaffes. Skulpturen, der troner højt over jorden, forestiller Christian IV stående på toppen af en omvendt granitsokkel af Rundetårn forsynet med nedadhængende, spejlende bronceskulpturer af børsbygningens Dragespir og Rosenborgs tårne. Et stærkt omdiskuteret værk, der deler vandene.

Sanselighed

På Ordrupvej-udstillingen hos Galleri Lars Borella i nr. 98D møder vi imidlertid en kunstner, der er kommet helt ned på jorden - nærmest ind under huden på sine motiver. Med stor indlevelse, sanselighed og poesi, viser Hans Pauli Olsen, sort på hvidt, sit virtuose talent som croquis-kunstner.

Buste af Hans Pauli Olsen, som lige nu kan opleves hos Galleri Lars Borella. Beskåret billede.

Buste af Hans Pauli Olsen, som lige nu kan opleves hos Galleri Lars Borella. Beskåret billede.

I den dramatiske gallerivisning – som at træde ind i øjenlystens hule - giver kvindelige og mandlige modeller sig hen til beskueren, hver for sig eller i intim forening, i kunstnerens hurtige, løse, dristige streg.

Udover denne mosaik af tegninger fra gulv til loft viser Hans Pauli Olsen en række portrætbuster af sig selv og kunstnervenner fra Færøerne. En yderst seværdig udstilling.

Udstillingen er åben torsdag og fredag 13-18. Lørdag 10-14. Sidste dag er 14. september.

Publiceret 23 August 2019 09:04