Til daglig kan beboerne i Holmegårdsparken nyde udsigten til en sø. I næste uge kan en gruppe af dem nyde udsigten til Middelhavet. Arkivfoto: Torben Eskerod
Til daglig kan beboerne i Holmegårdsparken nyde udsigten til en sø. I næste uge kan en gruppe af dem nyde udsigten til Middelhavet. Arkivfoto: Torben Eskerod
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Plejehjem sender ældre til Mallorca

Seks beboere og seks medarbejdere fra Holmegårdsparken rejser næste uge på all-inclusive-tur under Spaniens sol

En gruppe beboere fra plejehjemmet Holmegårdsparken har den seneste tid trænet ekstra for at komme i god form. God ferieform vel at mærke.

“Vi har haft en fysioterapeut ude en gang om ugen, og så har vi spist spansk tapas,” fortæller direktør for stedet Linn Hovind.

På mandag sender hun seks ældre og seks medarbejdere på en flyver til Mallorca. I fem dage skal de bo på all-inclusive-hotel og nyde vejret og vandet.

Idéen til turen opstod i forbindelse med Gentofte Kommunes værdighedspolitik, der blandt andet har haft fokus på, hvad kommunens ældre går rundt og drømmer om.

“Et af ønskerne var ferie. Vi har haft ferier for beboerne i Danmark, men så var der en dame, der sagde, at det kunne være sjovt at gøre noget andet. Hun savnede varme og syntes, det kunne være sjovt at opleve for eksempel Mallorca,” fortæller Linn Hovind, som kontaktede et rejsebureau for at høre om muligheder for at arrangere en solferie, hvor det ikke var et problem at komme ned til poolen i kørestol.

Snart havde hun booket en rejse til charterområdet Sa Coma og fundet penge blandt den selvejende institutions fondsmidler til at dække nogle af udgifterne. Med en egenbetaling på 3.000 kroner fra hver af beboerne blev det sikkert, at de kunne begynde at pakke kufferterne.

“Jeg håber, at det giver en masse glæde og værdi og oplevelser for de ældre. For mange af vores beboere har det ikke været givet, at de ville komme ud at rejse igen. Der er en med på turen på 97 år og en på 95 år, og med dem har vi snakket om det her med, at de også kan blomstre på et plejehjem,” siger Linn Hovind, der gerne arrangerer lignende ferier i fremtiden, hvis denne går godt.

“Nu prøver vi det, og hvis det er en succes, så gør vi det igen.”

Publiceret: 18. Maj 2017 11:30

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Villabyerne

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt