Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Psykisk syg patient angreb plejer med kuglepen

En 53-årig mand blev onsdag varetægtsfængslet i fire uger, sigtet for særlig grov vold mod en plejer på Psykiatrisk Center i Gentofte

Af Jesper Bjørn Larsen
vold Torsdag eftermiddag blev en 40-årig mandlig plejer på Psykiatrisk Center i Gentofte udsat for et voldeligt overfald, der kunne være endt fatalt.

En indlagt patient så sig så gal på plejeren, at han gik til angreb på hans hals med en kuglepen. Plejeren fik afværget angrebet mod sin hals, men blev ramt af kuglepennen bag øret og skulle efterfølgende syes med flere sting.

Personalet fik overmandet og fikseret den voldelige patient, en 53-årig mand fra København NV, og han blev dagen efter overført til Glostrup Hospitals psykiatriske afdeling. Med i ambulancen var betjente fra Nordsjællands Politi, der gjorde manden opmærksom på, at han var anholdt og sigtet for vold af særlig rå, brutal og farlig karakter, oplyser Allan Lørup, leder af efterforskningen på Station Syd, Nordsjællands Politi.

Den 53-årige mand blev fremstillet i grundlovsforhør in absentia lørdag ved Retten i Lyngby, da lægerne vurderede, at han ikke var i stand til at møde op i retten.

Lukket afdeling

Det var han til gengæld onsdag formiddag, hvor han blev varetægtsfængslet i surrogat frem til den 11. april. I surrogat betyder, at manden ikke er fængslet i en normal celle, men i en lukket afdeling på et psykiatrisk hospital.

Ifølge Nordsjællands Politi er manden kendt af politiet i forvejen for lignende forseelser.

Publiceret: 14. Marts 2018 14:30

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Villabyerne

Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt