De nye patientstuer er lyse med mønstret tapet i rolige farver og lidt gul pang som her på en tosengsstue.

De nye patientstuer er lyse med mønstret tapet i rolige farver og lidt gul pang som her på en tosengsstue.

Skønhed virker helende på patienter

Tanken er at renovere hele Gentofte Hospital med æstetik for øje

Af
Annette Houman

Annette Houman

Smukke omgivelser spiller en væsentlig rolle for patienternes helbredelse, fortæller hospitalsdirektør Eva Zeuthen Bentsen, Gentofte Hospital, i forbindelse med, at de første patienter netop er flyttet ind i hospitalets nyrenoverede sydfløj.
"Ny amerikansk forskning viser, at arkitektur og indretning kan virke helende. Følger man sig i trygge rammer, og har man samtidig noget smukt at se på, bliver man hurtigere rask", siger hun.
Derfor har Gentofte Hospital lagt stor vægt på at indrette patientstuerne i den nyrenoverede fløj, så de fremstår lyse og venlige. De fleste af dem er enestuer med eget stort badeværelse, og med en indretning, der mindre om en privat stue med fladskærms-tv og mønstret tapet.
"Vi har valgt at sætte mønstret tapet på den væg, patienten ser på. Man ved, at motiver fra naturen i afdæmpede farver og med en god dybde skaber den bedste virkning", fortæller Eva Zeuthen Bentsen.
"Hver stue er desuden indrettet med et cafébord og gode stole, så patienten kan sidde godt og slappe af, og så pårørende oplever at være på besøg hos den indlagte og ikke på et hospital".
Renoveringen af hospitalet fortætter etapevis over de kommende år, og det er tanken at opnå et ensartet indtryk overalt - med udgangspunkt i æstetik og helbredelse.

Publiceret 12 April 2013 11:15

SENESTE TV