Præst K. Jambunathan fra Malaysia fik i 1960'erne hjælp af en danske kvinde fra Hellerup. Hende vil han gerne takke en sidste gang.

Præst K. Jambunathan fra Malaysia fik i 1960'erne hjælp af en danske kvinde fra Hellerup. Hende vil han gerne takke en sidste gang.

Malaysisk præst vil sige tak:

Kender du Jannie Vejsgaard?

Af
Jeppe Lund

Beverley Lim og Nikolaj Høeg fra Dyssegård vil så gerne hjælpe en sympatisk ældre præst fra Malaysia. Og måske du kan hjælpe til?
Gennem Beverlyes far, hun er selv fra Malaysia, mødte parret en præst, som havde en spændende historie at fortælle om et besøg i Hellerup for næsten 50 år siden.
Præsten,, den 81-årige K. Jambunathan, blot kaldet Jambu, har de seneste mange år været på en lille mission for at finde en kvinde, han mødte i 1967 i København.
Han var på vej hjem til Singapore efter at have læst psykologi i Chicago, USA. Inden han skulle rejse hjem, tilbød en ven, som var tandlæge, at rense hans tænder som en farvel-gave. Da han dukkede op på klinkken, var tandlægen stadig i gang med sin sidste patient, en fin dame.
Da damen var færdig, rejste hun sig og sagde, at hun forstod, at han skulle hjem til Asien og mellemlande i Europa. Jambu forklarede, at han ikke kendte nogen, og damen sagde: “Det ordner jeg”.
Hun skrev et navn og et telefonnummer på et kort og sagde: “Du skal mellemlande i København og ringe til min bror. Han skal vise dig Danmark, for du må ikke rejse hjem uden at opleve Europa”.

En anden verden

Da Jambu vidste, at han nok ikke ville få mulighed for at rejse igen, efter han kom hjem, gjorde han som damen sagde. Han landede i Danmark, ringede til nummeret og var overrasket over, at manden, en Poul Vejsgaard, acceptede historien og kom for at hente ham i lufthavnen.
Han blev kørt til et meget stort og fint hus i Hellerup med en “imponerende vinkælder”, som Jambu har forklaret. Her mødte han den 21-årige Jannie Vejsgaard (navnet kan være stavet lidt forkert), som gjorde, at Jambus oprindeligt planlagte ene overnatning blev til tre, fordi hun ville bare vise ham hele København, og hvordan Danmark var.
Efter tre dage var eventyret slut, og Jambu kom tilbage til sine pligter og kone og børn. Senere flyttede han til Malaysia, men han glemte aldrig Poul, Jannie og Danmark. Eller hvordan danskerne var så gæstfri og det danske samfund så frisindet og åbent, at Poul kunne lade sin unge datter ledsage en mand, han ikke kendte.

Vil rejse til Danmark

Da han lærte Beverlyes far at kende og fandt ud af, at hun var gift med en dansker, følte han, at det var en sidste chance for ham. Han gjorde derfor alt, hvad han kunne for at møde Beverlye og Nikolaj, da de kom til Malaysia.
Jambu er nu 81 år, har sukkersyge og andre gammelmandslidelser, som han kalder det. Hvis Beverlye og Nikolaj kan finde Jannie, har han sagt, at han vil komme til Danmark.
“Min mand Nikolaj og jeg har prøvet at søge på internettet og Krak uden held. Poul Vejsgaard, som Jambu sagde, “was in the business of war surplus, probably the Vietnam War” er ikke til at spore. Han er måske død. Jannie eller Jane eller Janni måtte have giftede sig og skiftet navn eller flyttet fra Danmark, da hverken Vejsgaard eller Wejsgaard eller Veisgaard dukkede op på Krak”, fortæller parret fra Dyssegård, der nu spørger Villabyernes læsere om hjælp.

Hjælp søges

Jambu kan ikke længere huske morens navn, og Jannie havde også yngre søster, som han heller ikke kan huske navnene på.
“Vi vil meget gerne finde den her Janni for Jambu. Hun må være cirke 68 nu. Jambu er en ret kendt mand i Malaysia på grund af sit sociale arbejde med stofmisbrugere og misbrugte børn. Når han er omtalt eller interviewet i pressen, hedder han Reverend K. Jambunathan, da han var pastor i St. Barnabas Anglican Church i Klang, Malaysia.
Kan du hjælpe, så send en mail til jeppe.lund@lokalavisen.dk eller ring på tlf. 4590 8256.

Publiceret 22 May 2013 11:45