Rasmus Halling Nielsen får overrakt prisen den 19. marts. Foto: Lars Gundersen

Rasmus Halling Nielsen får overrakt prisen den 19. marts. Foto: Lars Gundersen

Lovende forfatter får Dan Turéll Medalje

Forfatteren Rasmus Halling Nielsen modtager årets Dan Turèll Medalje

Af
Af Mikael Østergaard

I 2012 sivede Rasmus Halling Nielsen op i overgrunden med digtbogen 'Tvillingerne'. Året efter fulgte 'Vi elsker maskiner', og i slutningen af denne måned kommer bogen 'Mörkhall', en samling digte med afsæt i farfarens død.
Nu belønnes han med Dan Turèll Medaljen, der er tiltænkt en person, som i sit kunstneriske virke korresponderer med Turèlls værk og ånd. Den er udført af medaljøren og maleren Barry Lereng Wilmont, der udgav en række kunstbøger sammen med Turèll.
Medaljen blev første gang overrakt i 2012 til dramatikeren Astrid Saalbach, og i 2013 gik den til raplyrikeren Per Vers. Selve prisen blev indstiftet i 1994 og bestod i de følgende år af et brugt slips fra Turèlls klædeskab.
I motiveringen hedder det bl.a.: "Rasmus Halling Nielsen har i de seneste ti år været en lysende stjerne i dansk litteraturs undergrund. Som en uregerlig skrivekugle – ikke ulig en ung Dan Turèll – har han spredt sine originale og meget forskelligartede tekster for alle vinde: i bøger og tidsskrifter, på blogs og som pdf-filer, i hæfter og privattryk (samt sikkert endnu flere steder, som vi bare ikke kender).
Projektet er både flygtigt og konsistent, egenartet og generøst, eksperimenterende og traditionsbevidst. Det er som en sky af berusede og berusende ord, der langsomt siver ud af alverdens sprækker og tålmodigt sniger sig ind på de læsere, der måtte støde på dem. Det er vores faste overbevisning, at Rasmus Halling Nielsen ikke meget længere vil være en velbevaret hemmelighed, en digternes digter. Rasmus Halling Nielsen er både ankommet og på vej. Og mere end moden til en medalje".
Dan Turèll Selskabet består af forfatterne Amalie Laulund Trudsø og Lars Movin, bibliotekar og leder af Dan Turèll-Samlingen, Peter Strøm, samt redaktør Jacob Ludvigsen.
Overrækkelsen finder sted på Dan Turèlls fødselsdag onsdag den 19. marts kl. 15 i Dan Turèll-Samlingen på Vangede Bibliotek.

Publiceret 19 February 2014 11:45