Anne-Marie Schjerning Olsen flankeret af professor Vardas (tv) og professor Keith Fox, der var ansvarlig for det videnskabelige program på kongressen.

Anne-Marie Schjerning Olsen flankeret af professor Vardas (tv) og professor Keith Fox, der var ansvarlig for det videnskabelige program på kongressen.

Fornem pris til Gentofte-forsker

Anne-Marie Schjerning Olsen løb med guldet på international kongres

Af
Af Mikael Østergaard

På verdens største internationale kardiologiske kongres i Barcelona, der havde mere end 30.000 deltagere, vandt Anne-Marie Schjerning Olsen fra Gentofte Hospital den mest prestigefyldte pris for yngre forskere.
Blandt de cirka 11.000 indsendte forskningsresultater blev 16 udvalgt til at indgå i 'Young Investigator Awards'. Ud af de 16 var fire fra hjertemedicinsk forskningsafsnit 1 på Gentofre Hospital. De fire var - ud over Anne-Marie Schjerning Olsen - Anders Bonde, Morten Lamberts og Anna-Karin Numé.
”Jeg er utroligt glad for at vinde denne pris. Det er en blåstempling af mit arbejde, og det giver mig blod på tanden i forhold til at foretage flere studier af denne art i fremtiden. Jeg vidste, at konkurrencen ville være hård, men havde også en tro på, at mine resultater var så vigtige, at chancen for at vinde var til stede”, siger Anne-Marie, der i øjeblikket arbejder som post.doc. på Gentofte Hospital, hvor hun siden medicinstudiet har undersøgt forskellige aspekter vedrørende risikoen ved brug af smertestillede behandling hos patienter med hjertekarsygdom.

Publiceret 01 October 2014 08:00