Hvordan står det til med folkeskolereformen i Gentofte? Det vil Enhedslisten gerne i dialog med elever, forældre og lærere omkring. Arkivfoto: Jesper Bjørn Larsen

Hvordan står det til med folkeskolereformen i Gentofte? Det vil Enhedslisten gerne i dialog med elever, forældre og lærere omkring. Arkivfoto: Jesper Bjørn Larsen

Enhedslisten vil i dialog med borgerne

Af
Af Jesper Bjørn Larsen

Enhedslisten i Gentofte lancerer et nyt initiativ, der har fået det særlige navn GentofteSamtaleSalon. Målet er at skabe et forum for borgerdialog, som skal fremme den konstruktive politiske dialog imellem borgere, beslutningstagere og politikere.
Initiativet er inspireret af samtalesaloner, der i øjeblikket skyder op i flere danske byer, bl.a. i Køge, Roskilde, Fredericia, Aarhus, Hillerød og Helsingør.
Den første samtalesalon holdes i cafeen på Vangede Bibliotek onsdag den 4. marts kl. 19 med temaet 'Folkeskolefortællinger i Gentofte'. I salonen stilles spørgsmålet: Vil den nye skolereform skabe en bedre folkeskole i Gentofte – har vi den skole, vi fortjener?
Kommunalbestyrelsesmedlem for Enhedslisten i Gentofte, Jeanne Toxværd, fortæller her om baggrunden for arrangementet:
“Det er ingen hemmelighed, at der siden i sommer har været en masse udfordringer med implementeringen af skolereformen og med at inkludere børn med særlige behov på vore skoler i Gentofte. Vi ved, at det har været en hård omgang for lærere, pædagoger, elever og forældre. Nu er det deres tur til at få ordet. Derfor opfordrer vi lærere, pædagoger, elever og forældre til at komme med egne personlige historier om deres børns trivsel og læring”.
I samtalesalonen lægges der op til en samtale om, hvorvidt lærere og pædagoger har fået de faciliteter og arbejdstidsregler, de har brug for, og deltagerne i salonen skal desuden diskutere, hvorvidt John Hatties pædagogik kan sikre en bedre folkeskole i Gentofte.
Til samtalesalonen er inviteret Jeppe Dehli, formand for Gentofte Kommunelærerforening, Eva Dam, faglig konsulent i BUPL Gentofte og Kathia Schierning, bestyrelsesmedlem i Gentofte Forældreforening for børn med særlige behov.
Initiativet til GentofteSamtaleSalon er allerede på Facebook, hvor interesserede kan melde sig til, hvis de ønsker at blive inviteret til fremtidige samtalesaloner.

Publiceret 25 February 2015 09:00

SENESTE TV